به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، آقای خلیلی امروز پنجشنبه 11 سنبله با نشر اعلامیهای گفته که افغانستان پس از خروج نیروهای بینالمللی بار دیگر در برابر یک آزمون بزرگ تاریخی و سرنوشتساز، قرار گرفته است.
وی در این اعلامیه افزوده است: باید به رویداد پایان حضور نیروهای خارجی در کشور از زاویه ی خوداتکایی، استقلال و نظمِ خودبنیاد چشم دوخته شود.
به گفته او، مردم کشور ما در مراحل مختلف تاریخی نشان داده اند که در استقلالخواهی و دفاع از عزت و حیثیت شان، پیروز میدان بوده اند اما در ایجاد نظم سیاسی و مدیریت روندهای ملی، نمره موفقیت نداشته اند. این ناکامی بارها در مراحل مختلف تکرار شده و فرصت تأسیس یک نظام سیاسی فراگیر، همهشمول و پایدار از دست رفته است.
وی تاکید کرده حالا که مدیریت اوضاع عمومی بار دیگر به دست خودِ مردم افغانستان قرار گرفته و یک فرصت دیگر ایجاد شده که میتواند با تفاهم همه جوانب، یک نظم سیاسی با بنیادهای وسیع و مورد حمایت همه پایهریزی شود، نباید این فرصت از دست برود و بار دیگر یأس و ناامیدی حاکم گردد.
آقای خلیلی یاد آور شده که در این مرحله، همه سیاستگران و جریانهای سیاسیِ کشور، به ویژه طالبان که حالا مدیریت اوضاع عمومی را به دست دارد باید روی نجات کشور از گرفتار شدن در بحران جدید فکر کنند و نسبت به سرنوشت حال و آینده کشور احساس مسؤولیت نمایند.
به گفته او، چگونگی ایجاد نظم سیاسی یک بحث مهم است اما مهمتر، بقاء و پایداری آن است. بقاء و پایداری نظام سیاسی بدون مشارکت ملی و جا دادن به تنوعات سیاسی، فکری، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی، تأمین و تضمین نمیشود.
او افزوده طالبان اینک این فرصت را در اختیار دارند که روی بقاءِ نظم سیاسی جدید از طریق کسب حمایت فراگیر داخلی و پاسخ به ایجابات بینالمللی، فکر کنند و فرصتی را برای قطع همیشگی جنگ و منازعه و نجات کشور از بحرانهای موجود و محتمل، ایجاد نماید تا کشور ما در مسیر درست حرکت کند.
به گفته او، در حال حاضر انتظار میرود که طرفهای درگیر در چارچوب مصالح علیای کشور و در پرتو عدالت به جنگ جاری پایان داده و مسائل را از طریق تفاهم حل کند.
انتهای پیام/