مسئول سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شاخص امید به زندگی در اصفهان در سال ۱۳۹۸ در مردان ۶۶/۷ سال و در زنان ۶۹/۹ سال بوده است.

فرزانه فرود مسئول سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان   گفت: میانگین امید به زندگی در کشور در سال ۱۳۹۵ در مردان ۷۲/۵ و در زنان ۷۵/۵ سال بوده است. همین شاخص در سال ۱۳۹۵ در استان اصفهان در مردان ۷۳ و در زنان ۷۷ بوده است و بر اساس سامانه سیب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۸ این شاخص در اصفهان در مردان۶۶/۷ و در زنان ۶۹/۹ سال است.

او گفت: امید به زندگی مفهومی بسیار وسیع است که فاکتور‌های بسیار زیادی بر روی آن تأثیر گذارند، از جمله می‌توان به شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و... اشاره کرد.


مسئول سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص برنامه‌ها و طرح‌هایی که تاکنون در این رابطه اجرا شده است گفت: ادغام مراقبت‌های میانسالی و سالمندی از سال۱۳۹۴ که به مراقبت و غربال شایع‌ترین و مداخله پذیرترین اختلالات وبیماری‌ها می‌پردازد، نقش مهمی در ارتقا شاخص امید به زندگی خواهد داشت. هرچند که با ارتقا کمی (با زیر پوشش قراردادن درصد بیشتری از جمعیت) وارتقا کیفی (توانمند سازی ارائه دهندگان خدمات وپیگیری‌های مستمر) مسلما تاثیر بیشتری بر امید به زندگی خواهد داشت.

فرود گفت: با توجه به اینکه حوزه بهداشت و درمان در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۵ درصد فاکتور‌های سلامت (ونه سایر ابعاد موثر بر امید به زندگی) را مدیریت می‌کند تعامل با سایر نهاد‌ها و سازمان‌ها در مقوله سلامت جزو مهم‌ترین برنامه‌های ارتقا سلامت خواهد بود.

او افزود: همچنین برنامه ریزی برای ارتقای شیوه زندگی سالم با تاکید بر فعالیت بدنی و همکاری با سایر سازمان‌های مسئول بسیار ضروری است، کاری که کشور‌های با شاخص امید به زندگی مطلوب انجام داده اند.

مسئول سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان گفت: یکی از شاخص‌های مهم برای ما مرگ زودرس یعنی زیر ۷۰ سال است و نموداری که توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال۱۳۹۸ منتشر شده علت‌های مرگ گروه سنی ۷۰-۳۰ سال را به ترتیب سکته قلبی، انواع سرطان ها، سکته مغزی و دیابت نشان می‌دهد.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.