به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی، کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در غرب آسیا (اسکوا) دیروز جمعه اعلام کرد که فقر در لبنان طی یک سال گذشته به شدت افزایش یافته است و اکنون حدود ۷۴ درصد از مردم این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
اسکوا در گزارشی با عنوان «فقر چند بعدی در لبنان: واقعیت دردناک و چشم اندازهای نامعلوم» اعلام کرد که ۸۲ درصد از مردم لبنان در «فقر چند بعدی» زندگی میکنند، که عواملی غیر از درآمد مانند دسترسی به بهداشت، آموزش و خدمات عمومی را شامل میشود.
در گزارش سال گذشته اسکوا اعلام شده بود که میزان فقر در لبنان از ۲۸ تا ۵۵ درصد بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ افزایش یافته است.
اما بر اساس گزارشهای به روزرسانیهای شده، نرخ فقر چند بعدی در لبنان تقریباً از ۴۲ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۸۲ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و دو برابر شده است.
در این خصوص، رولا دشتی، دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در غرب آسیا، خواستار ایجاد صندوق همبستگی اجتماعی برای کاهش بحران بشردوستانه در لبنان شد.
او همچنین خاطر نشان کرد که در سال ۲۰۲۰ این کمیسیون، پیشنهادی ارائه داد که ۱۰ درصد شهروندان ثروتمندتر لبنان، که در آن زمان نزدیک به ۹۱ میلیارد دلار ثروت داشتند، سالیانه ۱ درصد از ثروت خالص خود برای ریشه کنی فقر در این کشور پرداخت کنند.
دشتی در ادامه افزود: «کاهش این بحران مستلزم همبستگی و همکاری بین همه اقشار جامعه در لبنان است.»
در این گزارش همچنین آمده است که تورم بین ژوئن ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۱ در لبنان به ۲۸۱ درصد رسیده و کاهش ارزش پول و تورم منجر به کاهش قابل توجه کیفیت زندگی در این کشور شده است.
خلاصه سیاست جدید نشان داد که محرومیت خانوارهای از مراقبتهای بهداشتی به ۳۳ درصد افزایش یافته است و شمار افرادی که قادر به تهیه دارو نیستند به بیش از نیمی از جمعیت این کشور رسیده است.
علاوه بر بحران سیاسی، این کشور عربی در دو سال گذشته با مشکلات اقتصادی فراوانی روبرو بوده است. اوضاع پس از انفجار اوت سال گذشته در بندر بیروت و استعفای نخست وزیر این کشور بدتر شد.
با گذشت بیش از یک سال از این حادثه این کشور همچنان با بحران کمبود سوخت مواجه است و موفق به تشکیل دولت جدید نشده است.
انتهای پیام/