به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان،فرانس ۲۴ گزارش داد اسناد جدید میتواند دست داشتن عربستان را در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر که ۱۵ نفر از شهروندانش در آن مشارکت داشتند، فاش کند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در طول مبارزات انتخاباتی خود متعهد شده بود برای از طبقه بندی خارج شدن برخی از اسناد مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر مجوز خواهد داد. ۲۰ سال بعد از واقعه موضوع همچنان منبع اختلاف به ویژه از نظر خانوادههای قربانیان است.
ژولیا گوگنهایم، خبرنگار فرانس ۲۴ در گزارشی اعلام کرد: ۲۰ سال بعد از حملات ۱۱ سپتامبر خانوادههای قربانیان همچنان در جستجوی جواب هستند. سه رئیس جمهور پیشین آمریکا برای این که همه عناصر تحقیقات انجام شده به دست پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی فاش نشود، همه آنها به محرمانه بودن آن اشاره کرده بودند. اما جو بایدن در مبارزه انتخاباتی خود وعدهای داده بود که انجام خواهد شد. او روز جمعه دستوری را امضا کرد که از طبقه بندی خارج شدن اسناد را در طول شش ماه آینده امکان پذیر خواهد کرد.
این شبکه افزود: بایدن در دستور خود اعلام کرده است وقتی که علاقه عمومی برای خارج شدن اطلاعات از طبقه بندی مهمتر از خسارتی است که این امر میتواند به امنیت ملی وارد کند، اطلاعات نباید در طبقه بندی بماند.
فرانس ۲۴ افزود: مشکل اصلی به دست داشتن عربستان در این حمله مربوط میشود، زیرا ۱۵ نفر از ۱۹ تروریستی که بیش از سه هزار نفر را کشتند، شهروند عربستان بودند.
یک گزارش که بخشی از آن در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نام اشخاصی را که در حمله دست داشتند، فاش کرد، اما به هیچ رابطهای میان آنها با رژیم سعودی اشاره نکرده بود.
عادل بن احمد الجبیر، وزیر امور خارجه وقت عربستان در زمان انتشار این گزارش در واکنش به آن اعلام کرد حقایق موجود نشان میدهد که دولت عربستان و کارکنان آن هیچ مداخلهای در حمله نداشتند، این موضوع برای این که اتهاماتی را که علیه عربستان وارد میشود، برطرف کند، کافی است.
با وجود این، این اسناد جدید میتواند دست داشتن عربستان را در این حملات برای خانوادههای قربانیان فاش کند. ماه گذشته هزار و هشتصد نفر از خانوادههای قربانیان نامهای امضا و تاکید کردند جو بایدن در صورتی که به وعده خود عمل نکند و این اسناد را منتشر نکند، حضورش در مراسم یادبود قربانیان با خوش آمد گویی همراه نخواهد شد. این یک پیروزی و گامی دیگر در جستجوی حقیقت برای خانوادهها خواهد بود که باز هم ممکن است چند سال طول بکشد.
انتهای پیام/