به تازگی دانشمندی اروگوئه ای موفق شد با استفاده از رنگدانه های گیاهان میوه ها برق تولید کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیچر؛ ماریا فرناندا سرداف شیمیدان دانشگاه اروگوئه است که با استفاده از رنگ‌های طبیعی گیاهان فلور بومی این کشور سلول‌های خورشیدی می‌سازد. او درباره کاری که انجام می‌دهد، گفت: "من رنگ‌های طبیعی که در میوه‌ها و گل‌ها وجود دارند را پیدا می‌کنم و با آن‌ها سلول‌های خورشیدی می‌سازم. این سلول‌ها که سلول فتوولتائیک هم نامیده می‌شوند، قطعه‌ای الکترونیکی هستند که با کمک اثر فوتوولتاییک، می‌توانند انرژی نور خورشید را مستقیما به الکتریسیته تبدیل کنند."


بیشتر بخوانید


فناوری تولید برق با anthocyanins 

در این روش جدید رنگدانه‌های گیاهان که anthocyanins نام دارد، نور خورشید را جذب می‌کنند و آن را به انرژی برای سوخت فتوسنتز تبدیل می‌کنند و ماریا از این انرژی تولید شده برای تولید برق استفاده می‌کند. این فناوری در کشور سوئیس توسعه پیدا کرده و اکنون این دانشمند از این فناوری تازه در گیاهان بومی اروگوئه مثل Erythrina crista-galli استفاده می‌کند.

او درباره فرآیند تولید برق با میوه گفت: " زمانی که در این فرآیند رنگ‌های قرمز روشن را حذف می‌کنم، کارایی آن‌ها را در استخراج انرژی از نور خورشید اندازه می‌گیرم با استفاده از یک شبیه سازی خورشیدی این کار را انجام می‌دهم. "

تصویر ماریا

وی در ادامه گفت: "برخی از دانشمندان معتقدند رنگ‌های طبیعی به اندازه کافی پایدار نیستند و نمی‌توان از آن‌ها برای تولید سلول خورشیدی استفاده کرد. اما من در سال ۲۰۱۹ نمونه اولیه پنلی خورشیدی را ساختم که در مدت دو سال در پایگاه آرتیگاس اروگوئه آزمایش شد و می‌توانم اطمینان بدهم که این پنل‌ها حتی در زمستان هم که تابش نور خورشید کم است باز هم کار می‌کنند. من با استفاده از دستگاه‌های فتوولتاییک می‌توانم کمتر از یک درصد انرژی مورد نیاز کشورم را تولید کنم، اما امیدوارم از کار من حمایت شود و پیشرفت‌های بهتری در این زمینه داشته باشیم. "

گفتنی است که Photovoltaics یا به اختصار PV، یک فناوری تبدیل نور به الکتریسیته است که با استفاده از نیم رسانا‌هایی که ویژگی اثر فوتوولتاییک را دارد، انجام می‌شود. شماری از سلول‌های خورشیدی سامانه فتوولتاییک را با به‌کارگیری پانل‌های خورشیدی می‌سازند که توانایی تولید توان الکتریکی را دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
تو دبستان از لیمو برق تولید میکردیم.... این تازگی نداره که