بهزاد امیری، رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشورمان اظهار کرد: با توجه به ویژگیهای جغرافیایی کشور و گونههای شناخته شده مارهای سمی و عقربهای زهردار، هر سال شاهد بروز حوادث ناشی از مارگزیدگی و عقرب گزیدگی در نقاط مختلف کشور هستیم.
امیری ادامه داد: مارگزیدگی میتواند در تمام گروههای سنی منجر به بروز مرگ در بین افراد شود، اما عقرب گزیدگی فقط در بین کودکان زیر شش سال باعث مرگ میشود.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: از میان ۵۰ گونه شناسایی شده عقرب در ایران، تنها هفت نوع آن از نظر سلامتی افراد اهمیت دارد. آمارها نشان میدهد که سالیانه ۶۰ هزار گزش توسط عقربها در کشور رخ میدهد.
امیری افزود: همچنین بیش از شش هزار مورد مارگزیدگی در کشور اتفاق میافتد که بیشترین آن در استانهای هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس رخ میدهد.
او تاکید کرد: بالاترین موارد مارگزیدگی مربوط به استان خوزستان و کمترین آن برای استان همدان است. طبق آمار امسال ۷۱/۷ درصد از موارد مارگزیدگی در بین مردان و ۲۸/۳ درصد در بین زنان رخ داده است. بیشترین رنج سنی گزش در بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سال بوده است.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان یادآوری کرد: "پا" بیش از سایر اعضای بدن مورد گزش مار قرار گرفته است.
امیری گفت: استانهای خوزستان، هرمزگان، فارس و ایلام بیشترین مورد گزش عقرب را گزارش کرده اند. طبق مشاهدات، کودکان زیر پنج سال بیشتر از سایر افراد مورد گزش عقرب قرار گرفته اند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/