به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، ایتالیا که امسال ریاست اعضای گروه ۲۰ را برعهده دارد اعلام کرد: طبق توافق نامه "پیمان رُم" اعضای گروه ۲۰ متعهد شده اند از کشورهای فقیر برای تامین واکسن کرونا حمایت کنند.
روبرتو اسپرانزا، وزیر بهداشت ایتالیا در این باره گفت: سطح نابرابری در توزیع واکسن کرونا در جهان در میان کشورهای ثروتمند و فقیر بسیار زیاد است. با توجه به سویههای جدید ویروس کرونا، اگر تمامی کشورهای جهان در مقابل این ویروس واکسینه نشوند ما باید هر بار منتظر ظهور جهشهای تازهای از این ویروس باشیم و برای مدت طولانی درگیر بیماری در جهان باشیم.
واکسنها به طور کلی از طریق تسهیلات بین المللی ارسال واکسن موسوم به کوواکس با حمایت سازمان جهانی بهداشت و اتحادیه جهانی واکسن و ایمن سازی به کشورهای فقیر ارسال میشوند. با این حال کشورهای ثروتمند به دلیل انبار کردن میزان زیادی از واکسن کرونا این روزها در جوامع بین المللی و حقوق بشری مورد انتقادهای فراوانی قرار گرفته اند.
اسپرانزا در این باره تاکید کرد: کشورهای ثروتمند متعهد به ارسال کمکهای مالی و محمولههای واکسن به کشورهای فقیر هستند. ما باید این بستر را از طریق سازمانهای بین المللی و نیز از طریق کوواکس تقویت کنیم.
با این حال وزیر بهداشت ایتالیا در پاسخ به این سوال که آیا کشورهای عضو گروه ۲۰ به تعهدات مالی خود پایبند بوده اند یا خیر گفت: هدف اصلی ما مراودات سیاسی برای واکسیناسیون است و برای ارسال کمک مالی و نیز واکسن کرونا به کشورهای فقیر در تنگناهای سیاسی فراوانی قرار داریم.
وی مدعی شد: ما قصد داریم در صورت رفع موانع سیاسی کمکهای مالی و نیز واکسنهای بیشتری را به دست کشورهای فقیر برسانیم.
با این حال، این مقام غربی در ادامه صحبتهای خود هیچ آمار مشخصی از نحوه ارسال کمک و یا واکسنهایی که تا به حال به کشورهای فقیر ارسال شده اعلام نکرد. همچنین در بیانیه ۱۱ صفحهای که پس از این نشست منتشر شد اعضای گروه ۲۰ هیچ تعهد و یا وعده مالی جدیدی برای کمک به کشورهای فقیر اعلام نکردند، اما وزیر بهداشت ایتالیا مدعی شد ممکن است در نشست بعدی این گروه در ماه اکتبر تصمیمهایی در این رابطه اتخاذ شود.
دادههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد تا به حال تنها ۱۳۹ میلیون دوز واکسن کرونا به مجموع کشورهای جهان تحت حمایت کوواکس تحویل داده شده این در حالیست که بیش از ۲ میلیارد دوز واکسن در کشورهای ثروتمند ذخیره سازی شده است.
اسپرانزا در پایان سخنان خود افزود: کشورهای فقیر هم باید در تولید واکسن مشارکت داشته باشند. در حال حاضر تولید واکسن کرونا در جهان کافی نیست و همه باید برای ساخت واکسن این بیماری همکاری کنند.
گفتنی است در حالی که بسیاری از کشورهای جهان در اوایل برنامه واکسیناسیون خود علیه ویروس کرونا قرار دارند، کشورهای ثروتمند غربی مانند آمریکا به دنبال تزریق دوز تقویتی و سوم واکسن هستند. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد کشورهای جهان باید به جای تزریق دوز سوم واکسن، واکسن های انبار شده و اضافی خود را به کشورهای دیگر ارسال کنند. بروز جهش های پیاپی در ویروس کرونا می تواند کار را برای مبارزه با این ویروس دشوار کند.
انتهای پیام/