به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها دوباره با افزایش قیمت مسکن تنور بسیاری از مشاوران املاک داغ شده است. با ورود ویروس کرونا به کشور و تغییر روش کسب و کارها، مشاوران املاک نیز شیوه جدیدی را برای فروش یا عرضه واحدهای مسکونی به مستاجران و خریداران در پیش گرفتند.
موضوعی که مورد انتقاد بسیاری از متقاضیان مسکن نیز قرار گرفته است. فروش و یا اجاره بدون بازدید از واحد مسکونی و تنها در فضای مجازی نیز خود معضلی برای بسیاری از افراد جامعه شده است.
و نکته ای جالب که به آن برخوردیم، اینجاست که در یک پلتفرم عرضه مسکن یک واحد مسکونی در چند مشاور املاک با قیمت های مختلف عرضه می شود و این موضوع خود یکی از معضلات اصلی بازار مسکن و همچنین تفاوت عرضه مسکن توسط مشاوران املاک است.
بسیاری از مستاجران و همچنین خریداران مسکن اعلام می کنند که یکی از اصلی ترین دلایل افزایش جهشی قیمت ها مشاوران املاک هستند چرا که آنها با بالا بردن قیمت مسکن به طور طبیعی نرخ کمیسیون خود را هم افزایش خواهند داد.
در حال حاضر فرمول کمیسیون پیچیده است و البته به دلیل بالا بودن این نرخ مهرماه سال گذشته بر اساس ابلاغیه سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران که به اتاق اصناف تهران اعلام شد حق کمیسیون مبایعه نامههای مسکن به میزان ۲۵ صدم درصد ارزش معاملاتی ملک از هر طرف معامله تعیین شده است. بر این اساس یعنی مجموعاً نیم درصد از هر دو طرف معامله اخذ میشود که این نرخ تا پیش از این نیم درصد از هر طرف معامله بود.
همچنین حق الزحمه قراردادهای رهن و یا ودیعه اجاره از هر طرف به میزان نیم درصد مبلغ رهن تعیین شده است و حق کمیسیون اجاره نیز یک چهارم مبلغ اجاره یک ماه از هر طرف معامله خواهد بود.
همین امر در همان بازه زمانی باعث اعتراض بسیاری از مشاوران املاک شد که البته این خود باعث دامن زدن بسیاری از مشاوران املاک و دلالان بر گرانی مسکن و بالا بردن نرخ های اجاره شد.
بیشتر بخوانید
در حال حاضر طبق این دستورالعمل حق کمیسیون بابت تمدید اجاره از هر طرف یک دهم حق کمیسیون اجاره محاسبه و اخذ میشود. حق الزحمه قراردادهای مشارکت از هر طرف دو دهم درصد ارزش قرارداد مجموعا ۴ دهم درصد محاسبه و اخذ خواهد شد همچنین خدمات متمم قرارداد و مبایعه نامه نیز رایگان خواهد بود.
این نرخ کمیسیون ها باعث شد که در یک بازه زمانی نرخ اجاره تعدادی از محلات که برای مستاجران مناسب بود به یک دفعه دچار نوسان قیمتی شود.
در همین رابطه مهدی پور یکی از مستاجران در منطقه شرقی تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه متاسفانه تعدادی از مشاوران املاک خود تعیین کننده قیمت در محلات شده اند و نرخ ها را افزایش یا کاهش می دهند، گفت: ما در بسياری از مواقع در بحث قيمت با مالک به توافق می رسیم اما زمانی که وارد مشاور املاک می شویم طی صحبتی که انجام می شود مالک قیمت را تغییر می دهد.
همچنین محسنی یکی دیگر از مستاجران در جنوب تهران با بیان اینکه مشاور املاک با تعیین نرخ در فضای مجازی در چند ماه گذشته بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد نرخ را افزایش می دهند و این مصوبه ۲۵ درصد عملا هیچ معنایی ندارد.
او بیان کرد: تعیین نرخ اجاره از یک طرف فشار مضاعفی برای مستاجر وارد می کند و بالا بردن نرخ های کمیسیون هم از طرف دیگر برای مستاجران بسیار دشوار است.
این در حالی است که خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفته بود: ما مولد مالیاتی و مولد اقتصادی هستیم و به کنترل قیمتها در بازار مسکن کمک میکنیم، وقتی دفاتر املاک بسته باشند هرکس هر قیمتی دلش میخواهد برای خانه خودش تعیین و در سایت ها درج می کنند.
او ادامه داد: در حالی که اکثر همکاران ما در خصوص قیمتهای کارشناسی و واقعی به فروشندگان، مشاوره میدهند و به ارزانی کمک میکنند.
او با بیان اینکه اگر بخش دولتی به مهمترین وظیفه خود در تولید و عرضه مسکن بپردازد گرانیها تا این حد در بازار مسکن ایجاد نمیشود، گفت: دولتیها در حال حاضر تنها به ۱۰ درصد وعده خود هم عمل کرده اند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: نه بازار مصالح، نه قیمتگذاری و نه سیاستگذاری، هیچ کدام در اختیار اتحادیه مشاوران املاک نیست. یک واقعیت این است که تعداد مسکن در شهر تهران، کمتر از تقاضاست که علت اصلی آن به کاهش ساخت و ساز ناشی از سیاستهای اشتباه مسئولان برمیگردد.
او بیان کرد: در سالهای اخیر به محض اینکه مسکن گران میشد پیکان انتقادات را به سمت ما میگرفتند. به نظرم این رفتار مسئولان نوعی شانه خالی کردن از مسئولیت است.
براساس این گزارش تاکنون چندین بار اعلام شده که بخشی از این گرانی های مسکن مربوط به مشاوران املاک است که در این خصوص باید دولت اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهد.
در همین رابطه محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه معاونت مسکن و ساختمان برای ساماندهی این بخش از مدت ها پیش فعالیتی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: حدود ۲ ماه پیش مصوبه ای از ستاد تنظیم بازار و ستاد نظارت دریافت کرده ایم و شورای عالی نظارت با هم فکری یکدیگر کلیاتی را در این حوزه مصوب خواهد کرد.
محمود زاده اظهار کرد: برای نحوه تنظیم حق الزحمه مشاوران املاک در حال حاضر تیم های کارشناسی روی این طرح فعالیت می کنند تا مدلی ایجاد کنند که علاوه بر آنکه حق الزحمه خدمات ارائه شده دریافت شود زمینه ساز افزایش قیمت در این بخش نشود.
او بیان کرد: در حال حاضر چندان ارتباط مستقیمی بین افزایش قیمت ملک و تعرفه وجود ندارد و به همین لحاظ مدل ها کار شده و کلیات آن هم مورد تفاهم صنف اتحادیه و دستگاه های مختلف قرار گرفته و به زودی چارچوب تنظیم و به اطلاع عمومی می رسد.
مشاهدات میدانی در برخی از مشاوران املاک، نشان می دهد که برخی از این واحدها در اجرایی قانون و ابلاغیه های مصوب کوتاهی می کنند و بعضا نیز با شگردهای مختلف سود بیشتری را نیز کسب می کنند که این امر نیازمند بررسی و نظارت بیشتر اتحادیه مشاوران املاک و همچنین سایر نهادهاست.
بازار مسكن در حال حاضر نیازمند تمهیدات ویژه ای است و باید هرچه سريعتر اقدامات لازم جهت کنترل بازار مسكن و همچنین ساماندهی کمیسیون های مشاوران املاک را در دستور کار خود قرار دهند.
گزارش از محبوبه کباری
انتهای پیام/
نه نظارتی نه رسیدگی ، نه کارشناسی، هرکس هر قیمتی دلش بخواد ملکشو اجاره میده!! به هیچ احدی هم پاسخگو نیستن.
ثانیا اگر می خواهید بدانید کی اقتصاد درست میشه باید بدونید زمانی اقتصاد سالمی خواهیم داشت که دلالی (نه تجارت) حذف بشه حتی اگه لازم باشه به زور. برای اینکار اول باید تراکم بنگاه و نظارت بر اونها کنترل بشه و در واقع مشاور املاک هایی که روش کسب درآمدشون دلالی هست تعطیل بشوند. که البته مطمئنا فساد دلال ها اینقدر در سیستم های دولتی و خصوصی گسترده و ریشه دار شده که این امر به راحتی و به زودی اتفاق نخواهد افتاد.
یادمان باشد دلالی در آزاد ترین اقتصادهای دنیا هم ممنوع هست و تعریف آن هم با تجارت و خدمات واسطه گری متفاوته...
2-کد رهگیری برای کسانی که وام نمیخواهند بگیرن اجباری نیست ولی برای کسانی که وام میگیرند کد رهگیری اجباریه املاک هم باید مالیات بده کسی به مالیات املاک توجه نمیکنه
برای همین املاک کمیسیون کامل میگیره ولی در کل دولت برای مالیات گرفتن داره اجبار به کد رهگیری میکنه
اول yjc بره تحقیق کنه افراد کله گنده که توی اتحادیه دارن کار میکنن و بنگاه هم دارن چرا املاکاشون 1 درصد کمیسیون میگیرن؟
و چرا تو شمال شهر املاکی ها همه 1 درصد میگیرن و حتی امضا هم از خریدار میگیرن و اتحادیه باهاشون کار نداره ؟
-کاهش قیمت کمیسیون اشتباه هستش همه چی افزایشی بوده خرید مسکن و اجاره خوابیده و بنگاه 9درصد مالیات که باید بگیره مردم تخفیف میخوان که عملا از جیب بنگاه میره و 25 درصد مالیات بر مشاغل دولت میگیره برای همین چیزی نمیمونه(مالیات تلفن آب برق گاز حق مشاور)برای همین بنگاه یا درصد بیشتر مگیره یا بالا بود میزنه
-سازنده قیمت ملک رو از املاک نمیگیره خودش میزاره با صحبت با بقیه ی سازنده ها (مگر املاکی خودش سازنده باشه) پس خیلی از افزایش قیمت ها ربطی به بنگاه نداره
ما تو جنوب شهریم عملا متراژ بزرگ کسی برای خرید نمیاد و بنگاه چه سودی میبره قیمت ملک رو افزایش بده
-الان آگهی های آنلاین اینترنتی باعث شده مالکین قیمت گذاری کنن(املاکم تو افزایش مقصره) بهشون میگی میگن ما جای دیگه هستیم 2برابر کرده
-یکبار تو بنگاه بشینید اینطور نیست که روزی 10 تا معامله بشه مخصوصا تو یک سال گذشته بری تو بنگاه میبینی هر 3 ماه یکبار 1 خونه میفروشن املاک هم زن و بچه داره و ما خودمون املاک رو به خاطر افزایش اجاره و خوابیدن بازار جمع کردیم(و خیلی های دیگه هم مثل ما)
- خونه معرفی میشه طرف میره تو اینترنت پیدا میکنه یا یک بنگاه دیگه میرن توافقی مینویسن بعدا مردم که بنگاه رو دور زدن محاکمه نمیشن
-اینکه میگن درصدی نباشه اول اینکه تمام دنیا بر اساس درصد هستش و خیلی از کشور ها هرچی قیمت معامله زیادتر باشه کمیسیون بیشتر میشه چون مثلا معامله 2 میلیاردی با 100 میلیاردی قابل مقایسه که نیست و سخت هم مشاور باید فعالیت کنه تا بفروشه
-اعصاب خوردی بنگاه زیاده باید دعوا مالک و مستاجر تحمل کنی - املاک رو دور میزنن جای دیگه مینویسن باید حواست باشه و ......
-دلال رو نمیشه حذف کرد باید مالیات زیاد بگیری و نذاری وام بانکی برای خونه بگیره تا حذف بشه
-اینکه املاک بالا بود میگیره هستش که اگر دولت اجبار کنه همه برن دوره کارشناسی ببینن و مثل خارج از کشور املاک باید یک جورایی شرکت باشه با سرمایه کلان اونوقت تعداد املاک کم میشه و کنترلشون راحت تر میشه . مشاور هم آزاد میتونه بدون وابستگی به جایی کار کنه بعئ بره با شرکت که دوست داره قار داد ببنده
-املا هر منطقه و تاحیه فقط تو ناحیه خوش کار کنه مثلا املاکی در منطقه 5 ناحیه 2 هستش فقط همون ناحیه و منطقه اجازه معامله داشته باشه و نتونه تو ناحیه 3 منطقه 5 یا منطقه 6 هم کار کنه
اول yjc بره تحقیق کنه افراد کله گنده که توی اتحادیه دارن کار میکنن و بنگاه هم دارن چرا املاکاشون 1 درصد کمیسیون میگیرن؟
و چرا تو شمال شهر املاکی ها همه 1 درصد میگیرن و حتی امضا هم از خریدار میگیرن و اتحادیه باهاشون کار نداره ؟
دلالان گرام ببخشید ما نسل جوان که خوبی ندیدیم از شما
سالهاست که حاکمیت در توسعه و سرمایه گزاری فضای شهری ضعیف عمل کرده و شهرها توسعه نیافتن و همه تو شهرهای بزرگ متراکم شدن و قیمت زمین خیلی بالا رفته. جمعیت رو به گسترشه ولی فضا و شهرهای جدید تاسیس نمیشن . هزینه های ساخت به دلیل تحریم و کاهش ارزش پول ملی خیلی رشد داشته . به دلیل تحریم و کاهش ارزش پول مردم از خانه به عنوان سرمایه گزاری استفاده میکنند در حالیکه مالیاتشو نمیدن
اگر مجلس ودولت قانون حق کمیسیون مشاورین املاک را به مبلغ ثابت درقبال ثبت خرید وفروش وثبت قولنامه اجاره تغییر دهند در ان صورت قیمت ها بصورت کاذب بالا نخواهد رفت .واین تنها را کاستن از حباب مسکن واجاره است
اگر این کار درصدیه چون داره پول عظیمی رو تو کشور جابجا میکنه اگر 1 روز فقط 1 روز تمام واسطه های همه ای اصناف کارشون رو تعطیل کنن اون کشور با کله میخوره زمین
کلاه بردار تر بنگاهی جماعت نیست ...
براشون مستاجر مهم نیست - خون مستاجر رئ میمکن....
۱. اول این که بنگاه ها سخت ترین کاری که انجام میدم نوشتن قول نامه ست و چرا باید درصدی پول بگیرن ؟ در حالی که مستجر و صاحب ملک به اون مراجعه میکنن.
پس حق دریافت بنگاه از هر طرف ۳۰۰ هزار تومان تایین بشه برای اجاره ها و برای فروش هم از هر طرف ۲ میلیون تومان دریافت بشه
چون وقتی درصدی باشه یعنی دلالی و هر قیمتی خواستن میندازن
۲. هر فردی که خانه اضافه داره و میخواد از اون کسب درامد کنه یه برگ سبز بهش بدن و سیستمی رو طراحی کنند که میزان اجاره داخل سیستم به مقدار امکانات اون واحد مسکونی یا تجاری مشخص باشه و وقتی دوباره خواست اجاره بده قیمت قبل مشخص باشه و ۵الی۱۰ درصد به تمدید یا مستجر جدید اضافه بشه
همان برگ برای فروش هم اجرا بشه یعنی خانه تازه ساخت تا ده سال قابل پیشرفت قیمت باشه و از ۱۰ سال به بعد قیمتش افت کنه
یعنی هنوز هم که هنوزه نتوانستیم خانه بخریم ! یعنی منزل 60 ساله ما یک باره میراث داری پیدا کرد که بیش از کل خانواده سهم الارث برد !!!!!! یعنی این خانه ظرف 60 سال قد 3 هفته رشد قیمت نداشت ؟!!!
املاکی کثافت ترین شغل
وجدان===زیر صفر
یعنی درقیامت تغاص تمام تهمت هایی که از مردم شنیدم تو این چندسال رو از خدا میخوام بگیره......
مغازه هایشان را تبدیل به قهوه خانه کنید .
صاحبخانه ها را به زندان روانه کنید .
مستاُجرین را هم به خانه های سازمانی دولتی ، هدایت کنید .
خودتان هم به تحلیل و اخبار آبکی ادامه بدهید .
خدا کند با افزایش تولید مسکن و نظارت بیشتر در این دولت دست این صنف دلال از بالابردن قیمت ملک و اجاره کوتاه شود .
باید تعرفه و قیمت ثابت برای فروش و اجاره به اینا بدن تا دیگه آنقدر ملت رو بدبخت نکنن با بالابردن قیمتها!!!
وقتی سایت جامع اجاره و فروش زیر نظر سازمان مالیات و وزارت شهرسازی نیست همین میشه یه عده دلال از خدا بی خبر خون مردم رو تو شیشه میکنن
برادران عزیز اولا املاک یه شغل تقریبا فصلیه یعنی فقط بهار و تابستون کار خوبه و پاییز و زمستون تقریبا تعطیله شما هم تشریف بیارین
دوما دوستانی که موجر هستند ما رو باعث میدونن وقتی میان تو بنگاه اول از قیمت روز میپرسن وقتی از قیمت مد نظرشون پایین تر میگیم هزار تا بهونه میارن
که نه شما داری میزنی تو سر ملک تا کمتر اجاره بدی مثلا قیمت اجاره نوساز فول امکانات متری 3 هست طرف خونه 20 ساله رو میخواد متری 3 بده بهش
میگیم نمیره میگه میرم میزنم تو دیوار میره
بازهم دوما دوستانی که مستاجر هستند میان قیمت میپرسن میگیم شده متری 3 نوساز فول امکانات میگن چه خبره میرم تو دیوار پیدا میکنم بعد میره 20 ساله رو
اجاره میکنه متری 2850 میاد میگه دیدی پیدا شد . اینجاست که موجر بالایی میگه ای بابا طرف 20 ساله رو داده 2850 پس من نوساز رومیدم 3500
اونوقت ما مقصریم
فروش هم همینطوره و هزار تا مساله توش دخیله وقتی صبح تا شب کل اجناس میره بالا حدود 30 درصد میخوای خونه نره بالا فقط فرقش اینکه 30 درصدی که روی
مثلا لبنیات 10 هزارتومنی میره قیمت رو میکنه 13هزار ولی رو خونه 10 میلیونی میکنه 13 میلیون خوب اینجاست که همون 30 درصد میره بالا ولی ماست یه دبست
به چشم نمیاد ولی خونه 40 متری 40 تا 3 میلیون اضافه میشه و به چشم میاد حالا چرا این 30 درصد میره بالا چون :
میلگرد . سیمان . آجر . بتن . گچ . شن و ماسه . یونولیت . لوله و اتصالات . کلید و پریز . سنک و سرامیک . مزد کارگر . مزد اوستا کار . مزد راننده نیسان و میکسر
کابینت . شیر آلات . سرویس بهداشتی . نقاشی . سینک و گاز و هود و ... همه میره بالا
چه تحصیلات آکادمیکی نیاز هست برای املاکیها؟؟ شما «شغل» دارید و «حرفه» ندارید پس باید مثل یه شاغل درآمد داشته باشید نه کسی که در یک حرفه مشغول به کاره
من ۲۵ سال سابقه با مهندسی پرواز دارم در ۲۲ سال خدمت یک پژو پارس ۹۴ و یک خونه ۱۸۰ میلیون خریدم باجناق بنده ۵ سال شغل شما را داره ماشین که نگو خونه که وای . ویلا که وا اسفا و در ضمن سواد ایشان هم ۵ ابتدایی قضاوت با خودت
الان دیگه مشاور املاک یه تخصصه...
مردم همیشه نیازمند یک مشاور خوب هستند برای هر کاری
لطفا کمی با انصاف باشید...
چقدر زیاد هستند مشتری هایی که با یک مشاور بازدید رفتن
و بعد از پیدا کردن ملک دلخواه به خاطر اینکه کمیسیون پرداخت نکند
مستقیم رفتن خودشون قرارداد بستن..
.......................................................................................
قیمت ملک را مالک یا سازنده مشخص میکنه نه مشاور املاک
هر چقدر هم پرت باشه قیمت پولش تو جیب مالک میره
مشاور فقط سودش کمیسیون هست ..
خرید و فروش در قیمت های بالا برای مشاور خیلی سخت تر هستش...
واقعا تخصص میخواد که بتونی خریدار و مجاب کنی...
................................................................................
لطفا یاد بگیرید به همه مشاغل با احترام برخورد کنیم
و همه را به یک چشم نبینیم.....
..............................................................................
و در پایان با توجه به شرایط بازار
خریداران محترم واقعا میتونن ملک هایی که بازدید کردن را کارشناسی کنن
و قیمت ها کاملا دستشون هست
دوم قرارداد خانه ها به نفع مستاجر باشه و سه ساله !
این جوری تورم اجاره کمتر میشه !
ایران هر کسی هر کاری میکنه و هر کی میر سه یک مغازه می زنه!
این برای اقتصاد سم هست!
قرص هایت را به موقع بخور عزیزم
چون به وسیله این ها خونه و اجاره بالا میره
دولت می تونه به شرکت ها بده و درصد سودی هم خودش بگیره و بازار رو کنترل کنه و قرارداد های خونه هم بالای سه سال باید باشه و ده درصد هم برای هر سال
چرا باید یه مشاور املاک به خاطر بستن یه قرارداد که ده دقیقه زمان میبره به اندازهی دستمزد یک سال یک کارگر معلم یا پرستار درآمد کسب کنه؟؟؟؟
پس لطفا هیچ صنفی رو بدون مطالعه متهم نکنید ...ممنون
از املاک هیچی نگید که دلمون خونه خدا ازشون نگذره
مدتی وقتی هست خواهرم خانه گیرش نمیاد آوردمش خونه خودم که خودم هم مستاجر هستم با سه تا بچه
هی چه بگوئیم فلانی فقط دلم خونه
مثل قارچ همه سبز شدن و باعث گرانی چه در فروش و اجاره شدن کلا خط به صاحب خانه میدن