به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، اروند قرار است هاپ الکترونیک کشور شود این وعده در روزهای اخیر بیشتر شنیده میشود. وعدهای که اگر ردش را بگیرید بی شک به شهرک صنعتی خرمشهر میرسید آنجا که شرکتهای الکترونیک مستقر هستند.
شرکت فناپ تک بارزترین و فعالترین واحد تولیدی فعال در آن شهرک صنعتی است. سال ۱۳۹۴ اولین کارخانه استیجاری تولید کارتخوان بانکی را تاسیس کرد و این اولین گام بود که نتیجه آن شد در طول پنج سال خبر از تولید ۶۰۰ هزار کارتخوان بانکی بدهد و سال گذشته مقام نخست تولید کننده حوزه الکترونیک استان خوزستان را از آن خود سازد.
این کارخانه سال ۹۸ در منطقه آزاد اروند در مساحت ۱۰ هزار متر مربعی و با حجم سرمایه گذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال احداث شد..کارخانهای که حالا سالنهای مجزایی برای مونتاژ بردهای الکترونیک، چاپ و برش و بسته بندی کاغذ حرارتی، تزریق پلاستیک، تولید کارتخوان و تجهیزات دیجیتال زندگی هوشمند و تولید کیوسک هوشمند بانکی دارد.
این کارخانه ظرفیت مونتاژ حدود ۲۰ هزار برد در ماه را دارد که گفته میشد این شرکت قصد افزایش این رقم تا ۱۰۰ برد الکترونیکی را دارد.
خط چاپ و برش حرارتی کاغذ، ظرفیتی ۲۴ میلیون و ۵۰۰ متر مربع تولید کاغذ حرارتی را دارد که حدود ۱۰ درصد بازار تامین این نوع کاغذ را در اختیار دارد و حالا تمام کاغذهای خودپردازهای یک بانک خصوصی را تامین میکند و فروشگاههای شهروند، رفاه، ایران کیش، پرداخت الکترونیک سداد از جمله مشتریان کاغذهای تولیدی این شرکت هستند.
این شرکت در پی شراکت با شرکت AMP ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار دستگاه از انواع پایانههای پرداخت بانکی را آغاز کرد و اقدام به تولید کارتخوانهای بانکی ثابت و سیار، کارتخوانهای سیار اندروید و پایه پرداخت جایگاههای سوخت کرد.
این شرکت در ادامه مسیرش وارد لایه عمیقتر از تولید شد و دست به ساخت قطعات پلاستیکی محصولاتش زد تا وابستگی خود را به واردات قطعات کاهش دهد و در پی آن به سمت تولید محصولات جدید روی آورد.
حمیدرضا سعدی مدیر کارخانه فناپ تک به دستگاه نصب شده کنار در ورود به سالن اشاره میکند و میگوید: با این دستگاه جریان الکتریکی افراد قبل از ورود و یا هر خروج سنجیده میشود چرا که تخلیه بار الکتریکی به بردها آسیب میزد و لباسهای مخصوص کارگران هم برای همین منظور است. به نوارهای زد کشیده شده دور خطوط تولید هم اشاره میکند و میگوید این خطهای زد ممتد هم نقش مانع دارند.
او به تولیدات متنوع این مجموعه اشاره میکند و میگوید: از جمله امتیازات این کارخانه تولید چند محصول و خارج شدن از حالت تک محصولی است و طرز کار این کارخانه به گونهای است که با هر سفارش، چینش و دستور تولید محصول بنا به سفارش تغییر میکند.
مدیر کارخانه فناپ تک ادامه میدهد: در این خطوط ماهیانه ۱۰ هزار دستگاه کارتخوان تعمیر و به همین تعداد نیز تولید میشود.
او در خصوص تولید کاغذهای حرارتی هم میگوید: در این واحد صنعتی کاغذهایی با عرض ۵۷ و ۱۰۳ سانتی متر و طولهای ۶، ۹، ۱۲، ۱۸، ۳۰ و ۱۰۰ متر تولید میشود. پنج میلیون رول را باید تا پایان آذر تحویل داد و حالا یک میلیون رول آماده تحویل است.
در این کارخانه دستگاهها و پایانههای خودپرداز تولید میشود و این روزها تولید دستگاه خود دریافت با طراحی داخلی نیز به محصولاتش اضافه شده است.
مدیر بخش تولید این دستگاه در توضیح کارکرد این دستگاه میگوید: این دستگاه وجه نقد را از مشتری میگیرد و قادر است به حساب خود شخص یا هر فرد دیگری پول واریز کند این دستگاه مجهز به پول شمار است و پولها مستهلک و تقلبی را تشخیص میدهد و این قابلیت را دارد که در پول شمرده شده را در صورت انصراف مشتری بازگرداند.
او از تجهیز این دستگاه به دستگاه کارتخوان هوشمند خبر میدهد و میگوید: یک دستگاه گز هوشمند اندروید به جای نوع ویندوز روی این دستگاه کار شده است که ابتکار مهندسان این شرکت است.
طراحی بدنه و مکانیک آن نیز طراحی همین شرکت است و به عبارتی وطنیترین تولیدی در نوع خود محسوب میشود محصولی که با نام تجاری «رمسان» همنام یکی از روستاهای حومه شرقی خرمشهر وارد بازار میشود.
تولید تجهیزات بانکی و فروشگاهی عمده تولیدات این مجموعه است که این روزها به سمت و سوی تولیدات منزلی هم روی آورده است و اندروید باکس نخستین محصول از این دست است.
مدیر کارخانه فناپ تک در خرمشهر در معرفی این محصول با بیان اینکه اندروید باکس برای مناطق محروم وسیلهای کاربردی است گفت: اندروید باکس برای خانوادههایی که توان خرید دستگاه تلویزیون هوشمند را ندارد قابلیت استفاده از رسانههای دیجیتال را فراهم میکند و خانوادهها میتوانند برای استفاده از قابلیتهای دنیای الکترونیک جدید با هزینهای ۱.۵ میلیون تومانی به تماشای سریال، استفاده از ظرفیتهای آموزش مجازی همچون شبکه شاد و حتی مرورگرها از این دستگاه مقرون به صرفه استفاده کنند.
او ادامه میدهد: این کارخانه روزانه ۵۰۰ دستگاه اندروباکس تولید میکند که این رقم تا ۲ هزار دستگاه نیز قابل افزایش است.
مهدی احسن مدیر برنامه ریزی تولید این کارخانه به تولید ۷ هزار اندروید باکس در نخستین تجربه تولید اشاره میکند و میگوید: این محصول اکنون به سفارش تهران در حال تولید است، اما قرار است با نام تجاری «تابارا» که نام کوهی در ایذه است وارد باز شود.
نرگس بحرانی مسئول خط تولید نیز در رابطه با مراحل تولید محصولات مختلف الکترونیکی از جمله اندروید باکس توضیح میدهد: این محصول در مرحله مونتاژ، تست و بسته بندی و پک را طی میکند و در حال حاضر برد آن از خارج وارد میشود، اما قطعات پلاستیکی آن در فضای کارخانه تولید میشود.
بنا به گفته او از میان ۱۱۳ نفر فعال در این کارخانه، ۱۳ نفر در خط تولید اندروید باکس فعال هستند.
جذب ۱۱۵ نیروی کار بومی
مجتبی امید مدیر مهندسی کارخانه بر بومی گزینی در فضای کار تولیدی این کارخانه تاکید میکند و میگوید: افراد مشغول در این مجموعه از میان جوانان تحصیل کرده انتخاب شده اند و از نظر عملی و اخلاقی گزینش شده اند و هم مورد آموزش قرار گرفته اند.
او میگوید: هم اکنون ۱۱۵ نفر در این مجموعه فعال هستند که قابلیت افزایش تعداد را دارد.
بنا به گفتهها ۶۰۰ نفر از میان جوانان بومی به امید جذب در این واحد رزومه کاری خود را ارائه کرده بودند که سیاست گذاران هلدینگ فناپ تک پیش بینی کرده اند تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۵۰ نفر به طور مستقیم در کارخانههای شرکت فناپتک مشغول به کار شوند.
مدیر مهندسی کارخانه از تولیدات قطعات پلاستیکی محصولات به عنوان نخستین گام برای مستقل شدن اشاره میکند و میگوید: در این کارخانه اکنون طراحی محصول انجام میشود و همچنین برای محصولات خود قطعات پلاستیکی تولید میکند و واحد تزریق پلاستیک و کاغذ از واحدهای فعال این کارخانه هستند که میتوانند محصولات را اختصاصی کنند.
او ادامه میدهد: همین طور این ظرفیت وجود دارد با آموزش پرسنل مجوز تولید بردهای الکترونیک نیز گرفته شود و تمام تلاش بر این است که واردات را به حداقل ممکن رساند.
گام بعدی، اما توسعه تولید و رسیدن به صادرات محصولات است اقدامی که بنا به گفته مدیر کارخانه روند آن آغاز شده است.
مدیر مهندسی کارخانه یکی از دلایل انتخاب منطقه آزاد اروند برای راه اندازی این واحد تولیدی را نیز دو مزیت جمعیت منطقه و همین طور نزدیکی به کشور عراق برمی شمارد.
او میگوید: عمده جمعیت کشور مجاور در جنوب متمرکز است و نیاز به دستگاههای دیجیتال اعم از بانکی و فروشگاهی یا منزلی دارد که در اختیار گرفتن این بازار میتواند به توسعه تولید و اشتغال در منطقه منجر شود.
مدیر مهندسی کارخانه ادامه میدهد: با رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر صحبت شده تا در جلسات مشترک با کشور عراق زمینه حضور نمایندگان شرکت فناپ تک نیز فراهم شود.
فناپتک پارسال با افزایش ۶۵ درصدی فروش خود موفق شده در ردهبندی IMI۱۰۰ به رتبه ۳۴۸ صعود کند. بنا به گفته مدیران این مجموعه، با تمرکز بر افزایش امکان اشتغال متخصصین ساکن در مناطق کمتر توسعه یافته کشور، قصد دارد خرمشهر را به قطب تولید محصولات دیجیتال کشور تبدیل کند با همین نگرش قرار است تولید تجهیزات دیگری در حوزه زندگی دیجیتال همچون مودم ADSL و LTE، دوربین مداربسته، تبلت، گوشی همراه، ساعت هوشمند را هم به زودی به مجموعه محصولات این شرکت اضافه کنند.
گزارش از سیده فاطمه هلالات
انتهای پیام/ب