به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از abc30، یک تکنسین طراحی منطقه خلیج در اوکلند کالیفرنیا از چاپ سه بعدی کربنات کلسیم برای کمک به بازسازی صخرههای مرجانی و تنوع زیستی دریایی که تحت تأثیر تغییرات آب و هوا قرار گرفته است، استفاده میکند. صخرههای مرجانی در حال حاضر توسط آلودگی، صید بی رویه و تغییرات آب و هوایی تهدید میشوند. به گفته SECORE International، پنجاه درصد صخرههای مرجانی جهان در سه دهه گذشته از بین رفته اند و شاید نود درصد صخرههای مرجانی فعلی نیز در قرن آینده نابود شوند.
الکس شوفیلد، تکنسین طراحی Objects and Ideograms، میگوید: "صخرههای مرجانی برای من یک چالش واقعاً جالب بود. دوستان من میگفتند که فکر میکنی بتوانی مرجان سه بعدی چاپ کنی؟ " از سال ۲۰۱۹، شوفیلد تمرکز خود را در زمینه طراحی سه بعدی مرجانها و ایجاد سطوح پیچیده کربنات کلسیم معطوف کرده است.
اسکلت مرجانی از سنگ آهک ساخته شده که به نام کربنات کلسیم نیز شناخته میشود. به گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، بیست و پنج درصد از زندگی دریایی به صخرههای مرجانی بستگی دارد. شوفیلد میگوید: "چاپگر سه بعدی اسکلت کربنات کلسیم را لایه به لایه میسازد و تنوع زیادی در آن وجود دارد. "
کالج هنرهای کالیفرنیا، Objects and Ideograms، بسترهای چاپ شده سه بعدی را به آزمایشگاه شناور Ecology Float در خلیج سان فرانسیسکو متصل کرده است. Float Lab یک پروژه نمایشی زیست محیطی و پلتفرم تحقیقاتی است که توسط معماران و طراحان ایجاد شده است.
شوفیلد میگوید: "ما صدفهایی را مشاهده کرده ایم که شروع به رشد میکنند. یک خرچنگ کوچک و انواع مختلفی از جلبکها و میکروارگانیسمها وجود دارند که در واقع در محیطهای دریایی زندگی میکنند. کربنات کلسیم چاپ سه بعدی میتواند اشکال مختلفی داشته باشد تا انواع مختلفی از موجودات آبزی را در خود جای دهد و اکوسیستم دریایی متنوعی را ارائه دهد."
محافظت از صخرههای مرجانی بسیار حائز اهمیت است چرا که با از بین رفتن آنها زندگی آبزیان با خطر مواجه میشود و اکوسیستم دریایی دچار تحول خواهد شد. محققان حوزه زیست دریا معتقدند که در ایران قوانین مشخصی برای حافظت از مرجانها و اکوسیستم زیر آب وجود ندارد و صخرههای مرجانی خلیج فارس که متشکل از کربنات کلسیم هستند به دلیل ترافیک بالای کشتیها و برخورد لنگر مدام در معرض آسیب قرار میگیرند.
به هر حال با ادامه روند فعلی کارشناسان تخمین زده اند که تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰ درصد از صخرههای مرجانی جهان از بین خواهند رفت و دولتها باید قوانین جدیدی را در حوزه حفاظت از زیستگاه موجودات دریایی تدوین کنند.
در ادامه ویدئویی از چاپ سه بعدی کربنات کلسیم را مشاهده میکنید:
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/