به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: نمیتوان تمامی مشکلات موجود در حوزه اداره تعاونیها را متوجه سیاستهای دولت دانست چرا که دولت و مجلس با انتخاب مردم تشکیل شده است، باید ببینیم که تعاونیها و اعضای آنها تا چه اندازه توانستهاند در انتخاب دولتمردان و نمایندگان مجلس تاثیرگذار باشند.
او افزود: طبق وعدهها باید ۲۵ درصد توسعه اقتصادی کشور توسط تعاونیها در برنامه ششم محقق میشد، اما این اتفاق رخ نداده است، تعاونیها میتوانند نقش موثری در کاهش فقر، افزایش رفاه و بیکاری داشته باشند و بستر رانت و فساد را جمع کنند.
بیشتر بخوانید
عباسی اضافه کرد: اقتصاد و درآمدهای کنونی دولت وابسته به درآمدهای نفتی، صادرات غیرنفتی و مالیاتی است که باید تعاونیها در حوزههای نفت و گاز فعال شوند.
او اظهار داشت: در طول ۳۰ سال گذشته تعاونیها از نظر کمی رشد قابل توجهی داشتهاند، اما از نظر کیفی شاهد رشد تعاونیها نبودهایم، تعاونیهای روستایی که فعالیت خود را قبل از پیروی انقلاب اسلامی در کشور آغاز کردهاند در بین مردم شناخته شده هستند و همچنان در روستاها و شهرها به مردم خدمات ارائه میدهند و سوددهی خوبی نیز دارند، در طول این سه دهه نتوانستیم تعاونیهایی با کیفیت تعاونیهای روستایی راهاندازی کنیم.
عباسی تصریح کرد: در بحث تشکیل تعاونیها بحث فرهنگ مشارکت از اهمیت بالایی برخوردار است، باید فرهنگ تجمیع سرمایههای خُرد برای انجام کارهای بزرگ در بین آحاد مردم تقویت شود تا در نهایت این سرمایهها به سودآوری برسد.
او گفت: تا زمانیکه یک فرد توانمند بهعنوان مدیرعامل یک تعاونی توسط اعضا انتخاب نشود، قطعا سرمایههای تجمیع شده در آن تعاونی به سوددهی نخواهد رسید و پس از مدتی آن تعاونی متلاشی میشود، بنابراین در وهله اول و قبل از تشکیل تعاونی اعضا باید توجیه شوند.
عباسی بیان کرد: پس از تشکیل تعاونی و انتخاب یک فرد توانمند برای اداره آن تعاونی، دولت نیز میتواند در مباحثی مانند آموزش، تزریق سرمایه و حمایت نقشآفرین باشد، اگر تعاونی به سوددهی برسد، قطعا سایرین نیز برای عضویت رغبت بیشتری خواهند داشت.
او ادامه داد: اختیاراتی به ستاد کرونای استان و دانشگاه علوم پزشکی در خصوص واکسیناسیون کارگران واحدهای تولیدی در استان تفویظ شده است که در وهله اول اولویت دریافت واکسن با نیروهای واحدهای تولیدی بزرگ است.
انتهای پیام/ع