از همان زمان انتخابات بسیاری از شخصیت‌های جریان اصلاحات به حمایت از آقای رئیسی بلند شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های سیاسی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، از همان زمان انتخابات بسیاری از شخصیت‌های جریان اصلاحات به حمایت از آقای رئیسی بلند شدند؛ موضوعی که البته مصداقش هم این صحبت علی نیکزاد رئیس ستادهای مردمی رئیسی در همان روزهای انتخابات بود که در این باره گفته بود که برخی تشکل‌های سیاسی و اصلاح‌طلبی که درون انقلاب قرار دارند به من مراجعه کردند و خواستار تبلیغ به نفع آقای رئیسی شده‌اند. آنها هم تحت عنوان ستاد مردمی اصلاح‌طلبان طرفدار آقای رئیسی فعالیت کردند.

وقتی اصلاح‌طلبان اصولگرا می‌شوند

علاوه بر نیکزاد، محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات هم در روزهای انتخابات گفته بود که با توجه به حضور مستقل و فراجناحی سید ابراهیم رئیسی به عرصه انتخابات تکلیف خود می‌دانیم تا از وی به عنوان فردی اصلاح گر برای حل مشکلات کشور عزیزمان حمایت کنیم.

محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاح طلب هم در گفت‌وگو با ما به این امر صحه گذاشته و در این باره گفته بود که  بخشی از جریان اصلاحات در انتخابات به آقای  رئیسی رای دادند و این غیر قابل انکار است.

او البته دلیل این حمایت را هم اینگونه تشریح کرده بود که  در صحنه انتخابات براساس قواعد موجود به نظر می‌رسید که در شرایط فعلی بهتر از آقای رئیسی برای کشور وجود ندارد و شرایط کشور هم به حدی پرتنش شده بود که مجالی برای بازی و رفتارهای حزبی وجود نداشت. به خصوص که آقای رئیسی در مواضع خود اصرار داشت که همچنان مستقل باشد و منهای جریانات حامی وارد انتخابات شده و مستقل عمل کند.

وقتی سید ابراهیم رئیسی محور اتحاد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌شود

حمایت اصلاح طلبان از رئیسی؟ محال است

با این حال اما در بحبوبه انتخابات ریاست جمهوری افرادی نظیر علی محمد نمازی عضو حزب کارگزاران سازندگی در این باره گفته اینکه برخی از احزاب اصلاح‌طلب بخواهند از رئیسی حمایت کنند برخلاف راهکار‌های سیاسی جبهه اصلاحات عمل کرده‌اند؛ همچنین اگر آن حزب عضو نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان نیز باشد اقدامی برخلاف آن نهاد انجام داده و بعید است این اتفاق بیفتد، چراکه حمایت اصلاح‌طلبان از رئیسی ممکن نیست.

احمد شریف عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هم در این باره گفته بود که  بعید است که رئیسی آرای جریان اصلاحات را در انتخابات نصیب خود کرده باشد، زیرا جریان اصلاحات متولی دارد و و حتی شاهد بودیم که هیچ یک از احزاب منصوب اصلاحات و اشخاص صاحب سبک اصلاحات در اردوگاه آقای رئیسی قرار نداشتند.

شریف همچنین قشر خاکستری را بزرگ‌ترین شانس آقای رئیسی در انتخابات دانست و در تعریف این قشر از مردم گفته افرادی که به آقای رئیسی رای دادند معمولا اصولگرا بودند و سایر افراد فارغ گرایشات سیاسی بودند و صرفا به سبب علاقه به او رای داده بودند. هر کدام از جریانات سیاسی به صورت میانگین حدود ۱۵ درصد طرفدار دارند و حدود ۷۰ درصد از شهروندان ایرانی در قشر خاکستری جای می‌گیرند که فاقد گرایش‌های مشخص اصلاح طلبی و یا اصولگرایی هستند که البته در ساختار انتخابات هم تعیین کننده هستند.

وقتی سید ابراهیم رئیسی محور اتحاد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌شود

موضوعی که سید محمود میرلوحی فعال اصلاح طلب هم در تعریف این قشر گفته است که در گذشته به این شکل بود که  اگر ۲۰ درصد مردم به اصلاح‌طلبان و ۲۰  به اصولگرایان رای می‌دادند، بقیه رای دهندگان با توجه به شرایط به شخصی رای می‌دادند که وعده‌هایش به خواسته‌های آنها نزدیکتر بود.

حمیدرضا جلایی‌پور فعال سیاسی اصلاح طلب هم با تقسیم‌بندی پایگاه اجتماعی گروه‌های سیاسی معتقد است ۱۰ الی ۱۵درصد از جمعیت کشور حامی اصولگرایان، ۱۵ الی ۲۰درصد حامی اصلاح‌طلبان، ۲۰درصد به اصطلاح کسانی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند و ۴۰ الی ۴۵درصد جمعیت قشر خاکستری هستند که در ایام انتخابات تصمیم می‌گیرند به چه کسی رأی بدهند.

با توجه به این موارد به نظر می‌رسد که در سبد رای حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی هم رای افراد اصلاح طلب به چشم می‌خورد و هم قشر خاکستری که فارغ از جریانات سیاسی به دغدغه‌های خود و کشور نگاه می‌کنند؛ حال سوال اینجاست که دولت رئیسی چگونه می‌تواند همچنان این آرا را برای خود حفظ کرده و حتی آنها را افزایش دهد؟

وقتی سید ابراهیم رئیسی محور اتحاد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌شود

عمل اصلاح طلبانه یعنی پایبندی به حقوق مردم و تامین مطالبات مردم

حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز در پاسخ به این سوال ما به تلاش دولت رئیسی در این زمینه اشاره کرده و گفته است که دولت آقای رئیسی یک دولت فراجناحی بوده و در تلاش است که از افراد کارآمد فارغ از جناح بندی‌های سیاسی استفاده کند و حتی شاهدیم که دو تن از وزرای دولت آقای روحانی را هم در دولت خود استفاده کرده و از آن‌ها بهره گرفته است. معتقدم که آقای رئیسی نگاهش به دولت یک نگاه فارغ از جناح بندی‌های سیاسی است.

او در ادامه درباره حضور رای این قشر در سبد آقای رئیسی هم گفته است که  این امر بسته به عملکرد دولت آقای رئیسی دارد و اگر او بتواند به وعده‌هایی که داده عمل کند قطعا شاهد رویش آرای او خواهیم بود، اما اگر نتواند به وعده‌هایش عمل کند ممکن است شاهد ریزش آرا باشیم.

علاوه بر کنعانی مقدم محمدعلی وکیلی هم معتقد است که اگر آقای رئیسی همچنان در مسیر مطالبات مردم گام بردارد و یک دولت کارآمد و دور از شعار زدگی را ادامه دهد حتما مورد حمایت اصلاح طلبان خواهد بود. اما حمایت این جریان از حسن روحانی هم یک چک سفید امضا نبود و در همان زمان هم اعلام  شد حمایت اصلاحات از او به صورت مشروط است تا زمانی که دولت در چارچوب تعهدات مردمی خود گام بردارد و الان هم در باره این دولت همین رویکرد را داریم.

وکیلی رویکرد اصلاح طلبانه را این گونه تشریح کرد: از نظر ما عمل اصلاح طلبانه یعنی پایبندی به حقوق مردم و تامین مطالبات مردم؛ اگر این اتفاق بیفتد یعنی دولت اصلاح طلبانه و چه بهتر که این عملکرد در زمان آقای رئیسی اتفاق بیفتد.

در پایان باید گفت که امروز مشکلات مردم انقدر زیاد است که چه اصلاح طلبان و چه اصولگرایان چشمشان به دست آقای رئیسی برای حل مشکلات است تا باز هم یک دل و یک صدا در انتخابات شرکت کرده و به او اعتماد کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کارمند ظلم زده و دولت زده شرکت ملی پست جمهوری اسلامی
۲۰:۰۷ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
آقای رئیس جمهور چرا فقط فرهنگیان بسیاری از کارمندان مشکل مالی دارند؟؟؟!!!
بویژه ادارات حدقل بگیر مانند پست که حکم آنها از فرهنگیان پایین تر است
جناب آقای رئیس جمهور اگر توان برقراری عدالت را نداری ماندنت در پست ریاست جمهوری هیچ وجاهتی ندارد

جناب آقای رئیس جمهور عدالت در اسلام اصل اولیه و سنگ بنای تشکیل حکومت اسلامی است
و حکومت اسلامی موظف به اجرای آن است
عدالت را برقرار کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۳ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
رئیسی هم میداند بدون اصلاحاتیها ره به جایی نمیبرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
همچین میگین محور اتحاد که خیال میکنی دو فرشته از هم دیگه قهر کردن
Iran (Islamic Republic of)
قنبری اهواز
۱۰:۵۳ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
بازار افسار گسیخته را کنترل کنید که پدر مردم رو در آورده . حالا هر کی میخواد باشه اصلاح طلب ، اصولگرا ، تدبیر و امید ، ریش قشنگه ، دولت مردمی ایران قوی
فعلا که رب گوجه دو برابر شده تخم مرغ ۱۸۰۰ شده . لبنیات دو برابر شده

حالا ما هی داد بزنیم اصلاح طلب خوب نیست اصولگرا خوب است .
جلوی گرانفروشی رو بگیرید برای خودتون هم بدزدید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۲۱ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
قیمت لبنیات سر به فلک کشید،آقای رئیس جمهور قیمت را کنترل کن!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
رئیسی باندهای مافیاروازبین میبره ان شاالله جلوی دزدی هارومیگیره چون خودش انسان پاک وپرهیزکاریه
France
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
اگر اصلاحطلبها با رئیسی متحد میشدند امار مشارکت49 درصد نبود و ارای رئیسی هم فقط دو ملیون اضافه نمی شد، یه مقداری واقع بینانه تر نگاه کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
خداوکیلی صد تومن میدم انقدر نظراتو سانسور نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
سلام فساد الان بدتراز کذشته شدهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
آیا با اتحاد دلار پایین می آید یا یک تبانی وهمدستی برای اختلاس ورانت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
چیزی که ما دیدیم اینا تا روز آخر جنگیدند و شروع به رفتارهای ناپسندی هم داشتند که این بداخلاقی‌ها و خود رو بهتر جلوه و شرایط به مسائل تحریم قفل زدن باعث تنفر بیشتر مردم گشت و خودکار تماما رای ها به آقای رئیسی بیشتر ترغیب داد.
یه مقدار بجای حزب بازی و بلیت گست و مقام برای همدیگه جور کردن بفکر مردم باشید و بیایید بدرون جامع و درد و رنج مردم رو حس کنید و بازی جناح رو تبدیل به رقابت برای شکوفایی کشور باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
اتحاد مسولین یعنی همدستی در بیچاره کردن مردم
Netherlands
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
چه تیتر سمی ، اصلاحات رو باید فراموش کرد ، کارهایی که رئیس جمهور و کابینه اشان در طی تمام دوارن ریاست جمهوری که اصلاحات روی صندلی بود رو در بیارید و مردم رو نسبت به دشمنان ایران زمین که دولت نسبت به محاکمشون اقدام نمی کنه آگاه کنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
جناب آقای رییسی
آزمود را آزمودن خطاست
Iran (Islamic Republic of)
همدانی
۰۸:۲۸ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
واقعا جالبه بخدا برید توبه کنید هشت سال مملکت دستتون بود فرا جناحی فکر نمی کردیید حالا چه همتون فراجناحی شدید بابا شما هم هستید نگران نباشید در دولت شما فقط به نابودی نظام و خاری مردم فکر میکردید چی شد پشت سرهم میومدید تلویزیون می گفتید که واکسن به ما نمیدن به قول بزرگاتون اونا با شما بودن نه با ما واقعا حسن روحانی با اکیپش برن بیابان زیر آسمان و دست به دعا استغفار کنن الهی العفو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
بعضیا چون می خوان توی هر شرایطی توی قدرت بمونن هر کی هم بیاد ازش حمایت می کنن ، کم ندیدیم توی دوره های مختلف از این افراد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
بیخیال.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
آقایان عجیب فکر می کنند 8 سال دولت را در دست داشتند از هیچ اجحافی به ملت کوتاه نیاندند مملکت را خراب کردند حالا ادعایشان گوش فلک را پر کرده واقعا که پرروئی صعودی دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۲ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
اصلااینطورنیست اینهاچون قافیه راباختندوجایگاه خودراحتی دربین طرفداران خودازدست دادندبه نوعی می خواهندهنوزخودرادرمسیر انتخاب مردم قراردهندوباسیاست مزورانه دردولت جا دهنداینهاپلشتی گذشته خودراباغرب وامریکاگره زدندومحال است جداشوند اگراینهاراست میگن چراقبل ازانتخابات علیه رییسی تبلیغ کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
حرف شما کاملا صحیح است قبل از انتخابات هر کاری کردند سه رییسی رای نیاورد و الان که رئیسی رئیس جمهور شده مدام سنگ اندازی می کنند و گویا اصلا نمی خواهند مردم ما یه نفسی راحت بکشند و طعم زندگی را احساس کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۹ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
پس حمایت از بازار سرمایه چه شد
آخرین اخبار