به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس آمارهای ثبت شده در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از یکم تا هفدهم شهریور ماه سال جاری، ۲ هزار و ۱۴۸ عنوان کتاب منتشر شدند.
این در حالی است که در همین بازه زمانی تعداد آثار منتشر شده، به ۵ هزار و ۲۰۶ عنوان کتاب میرسد. آنچه در این مدت باعث شد ناشران دست از انتشار کتاب بکشند یا آثار کمتری منتشر شوند، شرایطی است که در بازار نشر دیده میشود.
بیشتر بخوانید
کتابهای تألیفی بیشتر از ترجمه منتشر شدند. علاوه بر آن این مسئله در میان کتابهای چاپ اولی نسبت به تجدید چاپ هم دیده میشود. این نسبتها همچنان مانند سال گذشته است و در این زمینه شاهد تغییری نبودیم.
مسئله مهم دیگر در این میان میزان شمارگان کتاب است. بیشترین شمارگان کتاب در بخشهای کودک و نوجوان، تاریخ و جغرافیا و دین دیده میشود. در حالی که سال گذشته به ترتیب به بخشهای کودک و نوجوان، کمک آموزشی و تاریخ و جغرافیا اختصاص داشت.
بیشتر بخوانید
شمارگان کتاب در بخش ادبیات نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. از ۸۶۱ نسخه به ۸۳۰ نسخه میرسد. در این میان شاهدیم اکثر کتابهای منتشر شده چاپ اولی در این حوزه به افرادی اختصاص دارد که کتاب اولشان را منتشر میکنند یا چندان مشهور نیستند. بسیاری از افراد سرشناس حوزه ادبیات یا برای انتشار اثرشان عجلهای ندارند یا کتاب جدیدی به ناشر برای انتشار نداده اند. این دسته از مولفان جدی ادبیات منتظر بهبود شرایط کرونا و اقتصاد نشر هستند تا بتوانند آثارشان را در شرایط بهتری منتشر کنند.
انتهای پیام/