رئیس بیمارستان امید مشهد گفت: شایع‌ترین نوع سرطان در بین بانوان ایرانی، سرطان پستان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سودابه شهید ثالث رئیس بیمارستان امید مشهد در «جلسه پیشگیری و درمان سرطان‌های زنان در دوره کرونا» که در کلاب هاوس برگزار شد، گفت: سرطان سینه شایع‌ترین نوع سرطان در بین خانم‌ها در ایران و جهان است.

او با بیان اینکه سن ابتلاء به سرطان سینه در ایران و خاورمیانه پایین‌تر از دیگر کشورهاست افزود: سن بروز سرطان سینه در کشور‌های مختلف جهان بین ۴۷ تا ۵۰ سال است، اما در ایران این سن به ۴۰ سال کاهش پیدا کرده است که زنگ خطری برای مسئولان مربوطه می‌باشد.

رئیس بیمارستان امید مشهد ادامه داد: عوامل خطر بسیار زیادی وجود دارد که باعث به وجود آمدن بیماری سرطان می‌شود، از بین فاکتور‌های شناخته شده مؤثر بر افزایش خطر ابتلاء به سرطان پستان سابقه فامیلی است که از مهم‏‌‌ترین عوامل محسوب می‏‌شود. در حدود ۵ تا ۱۰ درصد سرطان‏‌های پستان در زمینه سابقه فامیلی ایجاد می‏‌شوند و تخمین زده می‌‏شود که ۱۳ تا ۱۶ درصد از زنان مبتلا به سرطان پستان حداقل یکی از بستگان درجه اول‌شان (مادر، خواهر یا دختر) دچار سرطان پستان بوده اند.

شهیدثالث بیان کرد: خانمی که دارای یک خویشاوند درجه یک مبتلا به سرطان پستان است، تقریباً دو برابر بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار می‌گیرد نسبت به زنی که سابقه خانوادگی این بیماری را ندارد. اگر او بیش از یک نفر از بستگان درجه یک زن با سابقه سرطان پستان داشته باشد، خطر ابتلا او حدود ۲-۴ برابر بیشتر می‏‌شود.

او تصریح کرد: یکی از عوامل برای جلوگیری از بروز سرطان سینه در خانم‌ها، غربالگری و تشخیص به موقع آن است. غربالگری اولیه سرطان سینه باید از سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی هر سه سال و توسط پزشک متخصص انجام شود؛ غربالگری‌های دقیق‌تر که ماموگرافی در راس آن قرار دارد از سن ۴۰ سال به بعد آغاز می‌شود که به رغم تصور این تست هزینه آن‌چنان ندارد و هیچگونه اثر زیان آوری روی بیمار نمی‌گذارد.


بیشتر بخوانید


رئیس بیمارستان امید مشهد با اشاره به علائم اولیه این بیماری تاکید کرد: ترشحات غیر معمول از سینه به خصوص ترشخات خونی، احساس وجود توده در پستان یا در زیر بغل و غیر قرینگی سینه‌ها می‌توانند علائم وجود سرطان سینه باشند که با مشاهده هرگونه علائم این چنین به سرعت باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

شهید ثالث اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما، اطلاع رسانی و آموزش‌ها لازم درباره سرطان‌های بانوان وجود ندارد اگر هم باشد بسیار کم است و به خاطر همین موضوع، بیمارانی که علائم اولیه و کوچکی در خود می‌بینند به پزشک مراجعه نمی‌کنند و باعث می‌شود که بیماری سخت و طاقت فرسا شود و درمان به راحتی انجام نگیرد.

واکسیناسیون برای مقابله با سرطان دهانه رحم الزامی است

ملیحه حسن‌زاده مفرد متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این جلسه درباره سرطان دهانه رحم گفت: چون این سرطان چهارمین سرطان شایع در  میان خانم‌ها در جهان  و ایران است باید واکسیناسیون برای مقابله با سرطان دهانه رحم گسترش پیدا کند.

او افزود: عمده سرطان‌های رحم به خاطر ابتلا به وجود ویروس HPV است. این ویروس انواع مختلفی دارد که تنها چند مورد آن باعث بروز سرطان شده و خطرناک هستند، اما همین چند نوع ویروس عملا عامل ایجاد اغلب سرطان‌های دهانه رحم هستند؛ علائم این بیماری زخم و وجود زائده‌ای در ناحیه تناسلی است که در دراز مدت به بافت سرطانی تبدیل می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: در سرطان دهانه رحم، پیشگیری حرف اول را می‌زند؛ واکسیناسیون اولین راه پیشگیری است که می‌تواند باعث ریشه‌کن شدن عفونت HPV و سرطان دهانه رحم شود.

حسن زاده مفرد بیان کرد: واکسیناسیون ملی مقابله با سرطان دهانه رحم در کشور‌های پیشرفته جهان انجام شده است، در ایران نیز برنامه‌ای برای واکسیناسیون جهت پیشگیری از این سرطان وجود دارد ولی به صورت ملی و همگانی نیست که مسئولان باید واکسیناسیون در مقابله با HPV را در دستور کار قرار دهند.

او تصریح کرد: یکی از مسائلی که در این بیماری بسیار مهم است بحث غربالگری قبل از بروز سرطان است که اگر به این مسئله توجه شود تا ۶۰ درصد از سرطان‌ها کاهش پیدا می‌کند.

متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت تست‌های غربالگری بیماری سرطان دهانه رحم را برای افراد بالای ۳۰ سال توصیه کرده است و اگر بیماران علائم حادی دارند قبل از انجام تست غربالگری باید به پزشک متخصص مراجه کنند و مراحل بیماری برایشان مشخص و تعیین شود.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.