به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جواد جهرمی معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با بیان اینکه تاکنون ۶۴ شرکت سیمانی در بورس پذیرش شده است، گفت: سه شرکت دیگر در نوبت پذیرش هستند که تا هفته آینده پذیرش آنها انجام میشود و بدین ترتیب بخش عمده صنعت سیمان در بورس کالا حضور یافته و پذیرش شده است.
وی افزود: در بخش خریداران نیز کدهای بورسی در حال صدور است و تاکنون بیش از ۵۱۰۰ مشتری نسبت به خرید سیمان از بورس کالا اقدام کرده اند و بیش از ۱۰ هزار کد بورسی برای خریداران سیمان صادر شده است.
به گفته او، در سه هفته اخیر و با احتساب هفته پیش رو حجم هفتگی عرضه سیمان در بودس کالا بالای یک میلیون تن بوده است. هفته قبل از ۱.۵ میلیون تن عرضه صورت گرفته ۱.۳ میلیون تن مورد معامله قرار گرفت.
وی ادامه داد: ثبات عرضهای که در چند هفته گذشته شکل گرفت توانست ثباتی را به بازار بدهد، اما آن چیزی که در مورد قیمتها صحبت میشود در واقع مکانیزم عرضه و تقاضا و آن چیزی است که در بازار اتفاق افتاده و سبب کشف قیمت میشود؛ لذا بورس نه در مورد روند قیمتها در آینده و کاهش و افزایش آن و نه پیش بینی نرخها نمیتواند اظهار نظری داشته باشد.
معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران تاکید کرد: نکته مهم داشتن عرضههای منظم است و اینکه شرکتها بتوانند با تمام توان عرضههای خود را انجام دهند و در این بین وظیفه بورس کالا، مدیریت عرضه است. در سوی تقاضا نیز کنترلهایی از سوی وزارت صمت در قالب سامانه جامع تجارت و طرح افق در حال انجام و شکل گیری است تا بتوان زنجیره پس از بورس را نیز رصد کرد.
بیشتر بخوانید
وی اظهار داشت: زنجیره سمت عرضه از سوی بورس و با همکاری وزارت صمت در حال تکمیل شدن است و در صدور کدهای متقاضیان نیز روند رو به رشدی را شاهد هستیم و تقاضاها هر هفته در حال صعود است.
جهرمی در پاسخ به این سوال که آیا روند صدور کدهای معاملاتی تسهیل شده است؟ گفت: بله، تا پیش از این برای مشتریان حقیقی موضوع مودی مالیاتی بودن و برای مشتریان حقوقی بحث صورتهای مالی و اظهارنامههای مالیاتی جزو الزامات صدور کد بود، اما در مورد معاملات سیمان این موارد فعلا حذف شده تا روند پذیرش و صدور کد با سرعت بالا و بدون چالش انجام شود. از این رو تا جایی که میتوانستیم دریافت مدارک را تسهیل کردیم و هفته آینده با ابلاغیه سازمان بورس، امکان معامله سیمان با کد سجام نیز فراهم میشود.
معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از مهندسی قیمتها باید چه اقدامی انجام داد اظهار داشت: برای جلوگیری از سودجویی در بازار باید عرضههای مناسبی در بورس اتفاق افتاده و بحث عرضه با جدیت پیگیری شود تا در همین سطوح حفظ شود به طوریکه با عرضه بالای ۱.۲ میلیون تن سیمان در هفته میتوان نیاز کشور را جوابگو بود. از سوی دیگر رصد بازار و خریدها پس از بورس باید از سوی وزارت صمت پیگیری شود. در واقع فرآیندهایی که از طرف وزارت صمت برای این کار تعریف میشود باید با جدیت دنبال شود تا درصورت اخلال یا عدم تعادل در هر یک بخشها نسبت به آن اقدام و تصمیم گیری لازم اتخاذ شود.
به گفته جهرمی عرضه و فروش کلیه سیمان تولیدی در بورس کالا موجب رقابتیتر شدن بازار سیمان و منصفانهتر شدن معاملات و کشف قیمت واقعی میشود.
انتهای پیام/