علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشات ویروس شناسی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: رعایت فاصله بین تزریق دو دوز واکسن کرونا اهمیت بالایی دارد، این فاصله در انواع واکسن کرونا متفاوت است. اگر بین تزریق دو دوز فاصله بیفتد، قطعاً میتواند عوارض داشته باشد.
او افزود: برای مثال برای واکسن آسترازنکا فاصله بین دو دوز را حدود ۴ هفته قرارداده بودند که حالا به ۸ الی ۱۲ هفته هم افزایش یافته است، زیرا طبق بررسی ها متوجه شدند که این فاصله، عملکرد بهتری خواهد داشت.
ناجی گفت: بعد از مطالعات بالینی روی واکسن مدرنا و فایزر متوجه شدند که می توانند فاصله ۲۸ روزه تا یک ماه را برای این نوع واکسن ها در نظربگیرند زیرا میزان آنتی بادی که تولید می شود، چندین برابر خواهد شد.
او ادامه داد: طبق تحقیقات برای واکسن اسپوتنیک حدود ۹۰ روز و فاصله تزریق مناسب برای سینوفارم را ۲۱ تا ۲۸ روز در نظرگرفته اند که باید در این بازه زمانی، واکسن تزریق شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشات ویروس شناسی گفت: هر چقدر فاصله بین تزریق دوزهای واکسنها بیشتر شود، میتواند روی کارایی واکسنها در هنگام ترشح آنتی بادی تاثیر بگذارد، بنابراین تزریق بهموقع دوز دوم واکسن در اثربخشی واکسن تاثیر بسزایی دارد.
تزریق دوز سوم واکسن برای همه نیاز است؟
او با اشاره به جهش های مختلف ویروس تصریح کرد: به دلیل ظاهر شدن فرآیندها و جهشهای جدید و ضعیف شدن ایمنی بدن، ما مجبور میشویم دوز سوم هم تزریق کنیم اما اکثر کشورها با توجه به میزان ریسک و خطر این کار را انجام میدهند.
ناجی بیان کرد: برای مثال افرادی که سن زیاد داشته و یا بیماریهای زمینهای خاصی دارند، بیشتر درمعرض جهشهای مختلف ویروس قرار میگیرند، به همین دلیل دوز سوم برای آنها تزریق می شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/