به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر گذرتان به شمال کشور و یا فضاهای دنج و سرسبز تهران همچون لواسان، کردان، اوشان فشم، میگون و.... افتاده باشد در نگاه اول شاهد ساختمانها و ویلاهایی خوش آب و رنگ و زیبا در دل طبیعت خواهید بود، ویلاهایی که شاید در همان ابتدا دل آدم را ببرد و شما را هوایی کند تا حداقل یک شبانهروز در آنجا ساکن شوید اما نمیدانید همین زیباییهای ساختگی تا چه اندازه میتواند طبیعت ما را که زیبایی طبیعی است از میان ببرد.
متاسفانه ما هر روز شاهد حضور بیش از پیش ساختمانهای آنچنانی در دل اراضی جنگلی و طبیعت هستیم که در حال بلعیدن طبیعت هستند و البته این فاجعه آنقدر وسیع و جبرانناپذیر است که به راحتی نمی توان از آن گذشت، از بطن این فضای سبز و اراضی به راحتی میتوان محصولات کشاورزی به دست آورد اما تنها سیمان، خاک و... نتیجه آنها است؛ همچنین طبق نظر کارشناسان، ویلا سازی در طبیعت و تغییر کاربری ها و انبوه سازی نه تنها گردشگری را توسعه نداد، بلکه ضررهای جبران ناپذیری بر منابع آبی و منابع طبیعی بکر وارد آورد البته آسیب دیدن طبیعت، مسطح شدن کوه ها، فرسایش خاک و آلودگی های محیطی و همچنین تغییر کاربری زمین های کشاورزی برای ساخت ویلا باعث شده در دراز مدت اثرات محیطی نامناسبی بر روی طبیعت زیبای شمال و یا اطراف تهران به جای بگذارد.
این موضوع مهم و اساسی که نقش مستقیمی با آلودگی هوا و آسیب وارد کردن به طبیعت دارد حتی صدای شورای شهریها را هم درآورده است.
برای مثال چند روز گذشته مهدی اقراریان عضو شورای اسلامی شهر تهران طی تذکری اعلام کرد که «بازدید هوایی از تهران داشتیم و باید از این زاویه تهران را مشاهده کرد تا متوجه شد چه بلایی سر فضای سبز و محیط زیست تهران افتاده است؛ ساخت ویلاهای لاکچری فاجعه زیست محیطی در حریم تهران ایجاد کرده که امیدواریم در دولت جدید به این مسأله توجه شود و مشخص شود که این تخلفات چه بلایی بر سر تهران آورده است، نکته جالب اینجاست که برخی از افراد حتی اجازه نمیدهند شهرداری برای بازرسی شرایط این موضوع اقدامات لازم را انجام دهند.»
افزون بر این حسن محمدیاری یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در خصوص ساختوسازهای بیش از حد در طبیعت و جنگلها بر این باور است که «منابع طبیعی به معضل تبدیل شده است، هر چند نمایشی ویلاها را تخریب میکنیم، اما باید در ابتدا از ساخت و ساز جلوگیری شود، هر منطقه ظرفیتی دارد و باید با انتخاب استانداران آشنا به مسائل و مشکلات هر منطقه زمینه رفع معضلات را فراهم کرد.»
در برخی مناطق آنقدر وسعت ساخت و سازها زیاد است که به جای جنگل و درخت ناچار به مشاهده انواع ساختمانها و ویلاهای بلند مرتبه هستیم و انگار برای جلوگیری از انجام چنین کاری قرار نیست مسئولان به صورت جدی وارد عمل شوند البته در بیست و چهارم دی ماه سال ۹۲ معاونت معماری و شهرسازی و دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی به استاندار تهران درباره اراضی کلاک لواسانات و ساخت و ساز غیر قانونی و تغییر کاربریها نامه نوشته بود و در این نامه ذکر شده بود که شهرداری لواسان از ارائه هر گونه مجوز ساخت و ساز در شهر لواسان، منع شده و طبق بند ۴ و ۵ این نامه، مراجع استانی تهران بر جلوگیری از ادامه هر گونه ساخت و ساز در این محدوده شهری تهران ملزم، و شهرداری لواسان هم از صدور هر گونه پروانه، منع شد، اما حناچی پس از ۲ سال بعد مجددا نامهای مبنی بر تخلفات ساختوساز در لواسان خبر داد و همچنان هم ما اقدامی درخور و مناسبی از مسئولان درباره این فاجعه به جز تخریبهای نمایشی شاهد نبودهایم.
سوال اساسی در ذهن مطرح میشود و آن این است که چطور به صاحبان این املاک مجوز ساخت و ساز داده میشود؟ آن هم ساختوسازهایی که علنا در دل رودخانه و کوه قرار دارند و حتی وجود چنین ساختمانهایی برای بومینشینان آن منطقه که شبیه قلعه است خوشایند نیست و عدهای از آنها در گفتگو با رسانهها اعلام کرده بودند که « این افراد محلی نیستند، اگر محلی بودند ملک میلیاردی نمی ساختند و توان ساخت نداشتند، محلی این ویلاها را نمی سازد همچنین برای رفتن به لب رودخانه باید از داخل ویلاهای مردم عبور کنیم، این ساخت و سازها همه در حریم رودخانه است، یعنی این حریم ها همه باید آزاد شود»
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت که «ما نسبت به کارهای انجام شده در دوره قبل که نمیتوانیم پاسخگو باشیم و در دوره ششم باید کارهای جدیدی انجام دهیم اما قاعدتا صفر تا صد ساخت و سازها را شهرداری تهران باید برعهده بگیرد زیرا تنها شهرداری برای ساخت و ساز میتواند مجوز و پروانه صادر کند همچنین شورای شهر و شهرداری تهران باید در ادوار محتلف پاسخگو باشند زیرا مسئله ساخت و ساز بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود.»
این افراد اقدام به ساخت چنین ویلاها و قصرهایی در دل طبیعت میکنند و جالب اینجاست که به راحتی هم به انها برق، گاز و... هم میدهند البته هیچگونه ساخت و سازی با مجوز هم نباید لب رودخانه انجام شود زیرا منابع طبیعی هستند و مردم حق طبیعیشان است که بتوانند از انها بهره ببرند نه اینکه یک فردی غنی و صاحب ثروت بتواند آن را به تصرف خودش درآورد شنیدهها حاکی از آن است که برخی از این افراد آنقدر نفوذ زیادی دارند و کوه را تا بالا ساخته اند و دهیاری که هیچ، بخشداری و فرمانداری هم حریفشان نمی شود.
به همین دلیل با سید حمید موسوی شهردار منطقه یک تهران که ساختوساز غیرمجاز در آنجا بسیار زیاد است، گفت و گو کردیم؛ او به باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که « این مدل ساختوسازها بیشتر در حریم شمیرانات و لواسانات انجام میشود، در این چندسال هم ما اجازه ساخت و ساز جدید نداده ایم همچنین عمده تخالفات ما در حاشیه رودخانه ها است و باید تخریب شود اما سازمان آب منطقه ای کار خود ر انجام نداده و فشار آن به شهرداری وارد شده است.»
اما اگر بخواهیم از انصاف و عدالت هم سخن بگوییم، واقعا این انصاف نیست که برخی ها با داشتن پول و ثروت، منابع طبیعی را به تصرف خود درآورند و حتی قوانین را هم با این کارشان به سخره بگیرند و در این خصوص لازم است که مسئولان کمی نگاه واقعبینانهتر نسبت به چنین مشکلی داشته باشند زیرا اگر اقدامات خوبی انجام میشد طبیعتا شاهد ساخت و سازهای بی حساب و کتابی در محدوده شهری نبودیم، حال امیدواریم دستگاه قضایی، شهرداری، فرمانداری و... به پرونده ساختوسازهای بی اساس ورود جدی داشته باشند تا حداقل شاهد کاهش این ساختوسازها باشیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
اما اون بنده خدایی که تو یه دشت بدون هیچ پوشش گیاهی یه ساختمون 60 متری برای خودش و خانوادش ساخته آخه چه گناهی کرده که میان تخریب میکنن؟
مگه خود همینا نبودن که میگفتن باید مهاجرت مهکوس به روستاها شکل بگیره. پس چی شد؟
اگه یه عده شهری بخوان تو روستا یه مکان هرچند محقر واسه تفریح داشته باشن گناهه؟
قوانین باید درست بشه روز اول بیان بازدید به شرط عدم تخریب جنگل یا حتی قطع یک درخت اجازه ساخت بدن.
اینجوری باعث تقویت فضاهای توریستی و رشد اون روستا هم میشه و برنامه مهاجرت معکوس از شهر به روستا هم شکل میگیره.
اگه تصمیمات درست اتخاذ بشه و اعتماد مردم جلب بشه هم مردم منتفع میشن هم دولت و انفال آسیبی نمیبینن.
وگرنه مردم عادی که ارتباطی با انها ندارند اجازه جابجا کردن یک ریگ هم در طبیعت و یا دخالت در هر کار مضر دیگری برای مملکت ندارند و به سیخ و سماده کشیده میشوند و هیچ فریادرسی هم ندارند!!!!
1.دولت خودش مکلف به سرمایه گذاری در مناطق دلنشین با اصول معماری و زیبایی و زیرساختی منظم با امکانات عظیم تفریحی و رفاهی دارد
2.هزینه ها و اجاره ها و ارزان بودن غذا و خوراک و و تفریحات دسته جمعی و حتی فردی.
توجه کنید هتلها و اجاره حتی سوئیت با قیمتهای سرسام آور صرف هزینه های کلان برای وعده های غذا و بدور از صنایع دستی و غذاهای ارزان محلی و سبک و شیک و حتی غذا با قیمت مناسب ارائه نمیگردد.
3.قیمتهای نجومی زمین که مردم رو تشویق به سرمایه گذاری میکند با ثبات کردن قیمت زمین جذابیت سرمایه گذاری رو از بین میبره و دلالها و واسطه ها شروع به تخریب نمیکنند.
4. هیچ فرد عاقل اگر هتل ارزان و سرویسهای ارزان و مفرح در اختیار هموطنان قرار بگیرد و قیمت زمین و ملک سالیان سال ثبات داشته باشه مردم سراغ ملک و مالک نمیره و دلالان مجبور به فرار از همین زمینها خواهند شد.
5.قوه قضائیه و عوامل اجرایی و اداره جات محترم و دولت بعد از برنامه ریزیهای خوب و عظیم. بدور از دلالی و رشوه گری و اختلاس محکم قانون رو به اجرا در بیاورند. هر چن با جور کردن همه شرایط هیچ کس رغبت به سرمایه گذاری بیخود نخواهد کرد.