حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: خوراک گاو و گوسفند شامل دو جزء کنسانتره و علوفه است.
او افزود: کنسانتره مواد دانهای که مخلوطی از ذرت سویا و جو است و علوفه هم عمدتاً یونجه، مقداری سیلاژ یا سیلوی ذرت، کاه، سبوس و مواردی از این قبیل است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: جو، سویا، دانه ذرت، به صورت یارانهای با قیمت ثابت در بازار سراسر کشور در حال عرضه است.
ایراندوست خاطرنشان کرد: علوفه در بازار به صورت آزاد است و مشمول قیمت گذاری هم نیست.
او بیان کرد: در سال گذشته قیمت علوفه بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان بود، اما در حال حاضر بین ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان به فروش میرسد و همچنین اگر هر کیلو سیلوی ذرت در سال گذشته بین ۳۰۰ الی ۴۰۰ تومان بود، اما در حال حاضر به ۱۶۰۰ تومان در کل کشور رسیده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: علت اصلی گرانی علوفه و کنسانتره، تورم در مولفههای تولید و خشکسالی است.
ایراندوست گفت: در حال حاضر تقاضا نسبت به عرضه افزایش یافته است.
او ادامه داد: در سالهای گذشته گوسفندداران برای تامین نیاز غذایی دامهایشان از مراتع و مزارع استفاده میکردند، اما امسال با توجه به عدم تامین نیاز، مجبور به خرید علوفه از بازار آزاد شدهاند که طبیعتاً افزایش قیمت آن را در سراسر کشور به وجود آورده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به سیاستهای اقتصادی دولت برای قیمت کنسانتره و علوفه اشاره کرد و افزود: اگر یارانهای که در شش ماه اول سال به بخش نهادهها (جو، ذرت و سویا)، تعلق گرفت، ادامه پیدا کند، جای نگرانی برای تورم در این قسمت وجود نخواهد داشت.
ایراندوست در پایان به راهحلهایی برای کاهش قیمت علوفه در بازار داخل اشاره کرد و گفت: واردات، نظارت بر بازار، جلوگیری از قاچاق و احتکار علوفه و همچنین بارش باران در مهر یا آبانماه در مراتع یا مزارع قیمت علوفه را کاهش میدهد.
انتهای پیام/ص