به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،آیت قیصربیگی ، مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام در نشست کارگروه زلزله، رانش و لغزش لایههای زمین با اشاره به وضعیت مناطق بالادست و پائین دست سد سیمره گفت: مسئولان سد و نیروگاه سیمره بایست به وظایف و تعهدات خود در قبال مردم بالادست و پائین دست سد عمل کنند.
او افزود : در سیل فروردین ماه ۹۸ در اثر بالا رفتن تراز سد شاهد خسارات فراوان به مناطق بالادست سد بودیم و علی رغم تعهدات وزارت نیرو و سد و نیروگاه سیمره هنوز قریب ۱۰۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مردم باقیمانده و پرداخت نشده است.
دبیر ستاد مدیریت بحران استان با اشاره به تهدیدات مناطق پائین دست سد بیان کرد: برای سالها است که موضوع لغزش زمین و فرونشست روستای تلخاب از توابع شهرستان بدره که بنا به بررسیهای به عمل آمده توسط کارگروههای تخصصی و ذیربط در اثر آبگیری سد و نیروگاه سیمره ایجاد شده، تحت اقدام بوده، اما متأسفانه بدون نتیجه مانده و دچار روزمرگی شده است.
او در ادامه خواستار تعیین تکلیف فوری این موضوع شد و عنوان کرد: در مرداد ماه از منطقه بازدید بعمل آمد و علاوه بر نشست ستاد مدیریت بحران در محل سد بلافاصله در مرکز استان نیز برای این موضوع نشست ستاد مدیریت بحران گرفته شد و امروز نیز این موضوع به صورت تخصصی در کارگروه زلزله، رانش و لغزش لایههای زمین مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
او ادامه داد : در حال حاضر دو موضوع مطرح است، اول بایست احتمال و میزان خطر لغزش، رانش و فرونشست زمین در روستای پایین دست سد سیمره مشخص شود و دوم منشأ اصلی خطر نیز تعیین گردد.
مدیرکل مدیریت بحران استان در ادامه گفت: با توجه به بررسیهای صورت گرفته توسط کارگروه زلزله، رانش و لغزش لایههای زمین عامل اصلی ایجاد خطر در روستای تلخاب را آبگیری سد و نیروگاه سیمره عنوان داشته است و بر این اساس مسئولان امر موظف هستند نسبت به وظایف و تعهدات خود درقبال ایمنی و حفظ سلامت اهالی روستا با قید فوریت اقدام نمایند.
او در ادامه تاکید کرد: اطلاعات مطالعات ژئوتکنیک که در گذشته توسط عوامل سد و نیروگاه سیمره صورت گرفته است هنوز در اختیار ستاد مدیریت بحران استان قرار نگرفته است و لازم است این اطلاعات ظرف مدت یک ماه در اختیار این ستاد قرار گیرد.
قیصربیگی در ادامه از کارگروه زلزله، رانش و لغزش لایههای زمین خواست که با کمک دانشگاه ایلام نسبت به تجزیه و تحلیل دادههای مطالعات ژئوتکنیک نسبت به کم و کیف خطر و خسارت احتمالی رانش و لغزش لایههای زمین در روستای تلخاب به ستاد مدیریت بحران استان اعلام گزارش نماید.
اودر پایان گفت: بعد از تعیین تکلیف وضعیت روستای تلخاب و برآور احتمالی خطر رانش، لغزش و فرونشست زمین برای اهالی منطقه متولیان امر سد و نیروگاه سیمره موظف هستند در جهت پیشگیری از وقوع هر گونه حادثه و جلوگیری از خطرات احتمالی برابر پیشنهادات کارگروه تخصصی زلزله، رانش و لغزش لایههای زمین اقدام نمایند.
انتهای پیام / غ