امام جمعه شهرک‌های شمال غرب شیراز گفت: سرا‌های فرهنگ مهربانی مورد نیاز جامعه ما است که در این راستا این سرا‌ها می‌توانند مرکزی برای تجمیع گروه‌های سمن‌ها در سطح کلان شهر شیراز باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حجت الاسلام محسن روحانی امام جمعه شهرک‌های شمال غرب شیراز در بازدید از سرای فرهنگ مهربانی شماره سه گفت: سرا‌های فرهنگ مهربانی مکان مناسبی برای ترویج مهربانی و مورد نیاز جامعه است.

او افزود: اهمیت توجه به محرومان ورفع نیاز‌های آن‌ها بعنوان یکی از مولفه‌های اسلام و حضور خیرین شیرازی در جهت رفع نیاز‌های شهروندان زبانزد است موضوعی که مردم مهربان این کلانشهر در زمان بروز سیل ۹۸ نمونه‌هایی را دیدیم.

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه مهربانی و همدلی نیاز روز جامعه است، تصریح کرد: عملکرد سرا‌های فرهنگ مهربانی طرح ابداعی مجمع خیرین شهرساز وفرهنگ ساز شیراز با نگاه توجه به دیگران و رفع نیاز‌های محرومان و مسولیت پذیری در قبال مشکلات اقتصادی جامعه بسیار حائز اهمیت است.

امام جمعه شهرک‌های شمال غرب عنوان کرد: سرا‌های فرهنگ مهربانی مورد نیاز جامعه ما است که در این راستا این سرا‌ها می‌تواند مرکزی برای تجمیع گروه‌های سمن‌ها در سطح کلان شهر شیراز باشند.

او با اشاره به برخی از مناطق کمتر برخودار در سطح منطقه گفت: بخشی از محرومان ساکن در برخی از محلات سطح منطقه ۱۰ است که نیازمند ایجاد مراکز مانند سرای‌های فرهنگ مهربانی هستیم تا با ظرفیت خیرین این مجمع در کنار سایر خیرین و موسسات در جهت رفع نیاز‌ها ساکنان این محلات گام‌های موثری برداریم.

امام جمعه شهرک‌های شمال غرب عنوان کرد: می‌توانیم در خطبه‌های نماز جمعه فرصتی را برای معرفی سرای‌های فرهنگ مهربانی استفاده کنیم تا شاهد حضور خیرین بیشتر برای رفع نیاز‌ها باشیم.

او با اشاره به برخی از کمبود‌های مراکز خدماتی به دلیل برخی از خلا‌های قانونی تصریح کرد: آسیب شناسی مسائل فرهنگی شمال غرب با مطالعات علمی و شناسایی نیاز‌ها می‌توانیم از ظرفیت خیرین و سرا‌های فرهنگ مهربانی برای رفع این مسایل بهره ببریم

سید عبدالرضا دستغیب مدیر عامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شهر شیراز نیز گفت: این مجمع برای اولین بار در کشور فعالیت خود را از سال ۹۳ در شهر شیراز آغاز کرده است و تا کنون ۵۵ پروژه فرهنگ ساز و شهرسازی با اعتبار ۱۳۲ هزار میلیارد تومان شامل مسجد، مبلمان شهری، کتابخانه، سقاخانه، درمانگاه، ورزشگاه و غرص کردن نهال در بخش فرهنگی طرح همیار مهربان ترافیک و فضای سبز و سرای یار مهربانی و.. را شروع و بخش عمده‌ای از این پروژه‌ها به بهره برداری رسیده است.

او با تاکید بر این مطلب که مجمع به تمام سلیقه‌ها خیرین برای رفع نیاز‌های شهروندان و حتی توسعه شهر پاسخگو است عنوان کرد: خیرین که توانایی مالی نیز ندارند می‌تواند با گذاشتن زمان خود در بعد کالبد شهر و رفع نیاز‌های فرهنگی شهر بعنوان خیرین وقت حضور داشته باشند

حضور ۱۲۵ همیار مهربان ترافیک

استفاده از ۱۲۵ نفر در اجرای طرح همیاران مهربان ترافیک یکی دیگر از اقدامات فرهنگ ساز توسط مجمع خیرین فرهنگ ساز و شهر ساز است که دستغیب با اشاره به این طرح می‌گوید این خیرین عمدتا با حضور در چهاراه‌های و تقاطع‌های مرکزی و پرتردد در روان سازی ترافیک و احیا فرهنگ ترافیک و یادآوری به شهروندان درباز کردن گره‌های ترافیک کمک شایان می‌کنند.

او با اشاره به فعالیت ۲ سرای یار مهربان در پایانه نمازی و شهید دستغیب گفت: این سرا‌ها در جهت ترویج کتابخانوانی و امانت داری کتاب بدون کارت شناسایی و دریافت هزینه کتاب در اختیار شهروندان قرار می‌دهد شایان ذکر است در سرا‌های یار مهربان شهروندان میتوانند کتاب اهدا و تبادل کنند.

دستغیب همچنین راجع به فعالیت ۴ سرای فرهنگ مهربانی در مناطق مختلف شهر شیراز برای دریافت کمک‌های مردم در زمینه‌های اهدا کتاب، لباس، دارو و سایر تجهیزات گفت و ادامه داد: از ابتدای فعالیت این مراکز تا کنون تعداد ۵۵۰ هزار قلم کالا به این سرا‌ها توسط مردم اهدا شده است که از طریق واگذاری این هدایا به خیریه‌ها به دست نیازمدان رسیده است.

او با اشاره به مشارکت مردم در رفع نیاز‌های مردم عنوان کرد: شهروندان می‌توانند با حضور در سرا‌های فرهنگ مهربانی و آگاهی از نیاز‌های بخشی از مردم جامعه با انفاق مال و حتی وقت خود در درک و گره گشایی مشکلات اجتماعی سهیم باشند.

فرهنگ در کوتاه مدت جوابگو نیست

عبدالمحمدطاهری نایب رییس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز و رییس هیات امنا سرای فرهنگ مهربانی سه با بیان اینکه فرهنگ یک محصول است که در کوتاه مدت نمی‌تواند جوابگو باشد و نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها است، افزود: مجمع خیرین فرهنگ ساز و شهرساز فرهنگ جامعه را پالایش و هدایت می‌کند و از سوی دیگر با شناخت از شهرکار‌های فرهنگی رادنبال می‌کند.

استفاده از ظرفیت مساجد

سعید معصومی سرپرست شهردار منطقه ۱۰ با بیان اینکه دستگاه‌های خدمات رسان از جمله شهرداری همه خدمات را در قالب کالبد به شهر می‌دهند، گفت: فرهنگ در شهر‌ها مانند رنگ و لعاب به زندگی مردم است

او با بیان اینکه فرهنگ می‌تواند دربخش آموزش‌های شهروندی احساس مسئولیت را در مردم بیشتر کند یادآوری می‌کند مساجد و کتابخانه‌ها ظرفیت‌های هستند که می‌توانیم با توسعه این مراکز و همکاری خیرین در این مسیر به آموزش و تقویت فرهنگ شهروندی گام برداریم همچنین با ایجاد زیر ساخت‌ها در سطح مناطق می‌توانیم از سفر‌های درون شهری برای دریافت خدمات در نقاط دیگر شهر کم کنیم.

معصومی با اشاره به فعالیت خانه محلات در راستایی مهارت آموزی اجتماعی برای شهروندان است که در وضعیت اقتصادی ناپایدار هستند خاطر نشان کرد: خانه محلات در کنار مساجد و آموزش و نیاز‌های مردم را برطرف کنیم.

انتهای پیام/ 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.