به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی امروز یک شنبه در جریان بررسی استعفای خود از نمایندگی مجلس و قبول ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: فلسفه انتظار، جانبازی و ایثار برای جامعه اسلامی است. روح حاکم بر جامعه ما باید روح ایثار و شهادت باشد.
وی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی در دوران انسان مدرن روحیه ایثار و شهادت را احیا کرده است. من ۱۴ سال نماینده مردم مشهد در مجلس بوده ام. در این ایام خیلی از ایثارگران مشهد از من حمایت کرده اند و من را جزو خودشان میدانند. از گروههای مختلف ایثارگران برای حمایت از من تشکر میکنم.
این نماینده مردم مشهد در مجلس افزود: امیدوارم بتوانم سنگربان سنگری از انقلاب اسلامی باشم. امروز برای رفتن از سنگر مجلس به سنگر خدمتگذاری برای ایثارگران، جانبازان و ... آمده ام. امروز همه ما وظیفه داریم به دولت مردمی سیزدهم کمک کنیم. رئیس جمهور از ابتدای انتخابات توجه کرد که دولت ایجاد شده نماد وحدت و همدلی باشد تا مردم مایوس و ناراحت متوجه شوند که عزم همگانی برای حل مشکلات آنها وجود دارد و به همین دلیل از برخی کاندیداهای ریاست جمهوری انتخابات ۱۴۰۰ برای قبول برخی پست ها دعوت کردند که من هم جزو آنها بودم.
قاضی زاده اظهار کرد: بخواهیم یا نخواهیم آنچه درباره ما به عنوان مسئول و نماینده خواهند گفت بر اساس عملکرد قوه مجریه است. ما با دولت در تناقض و تضاد نیستیم و مجلس تلاش کند که دولت با موفقیت مسیرش را طی کند.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور بنده را برای پست دیگری در نظر گرفته بود، ولی تمایل نداشتم خاطر نشان کرد: رئیس جمهور در جریان بررسی رای اعتماد هم گفت که مدنظر ما برخی افراد دیگر بودند که نپذیرفتند. برای پذیرش آن پست از رئیس جمهور خواستم که با رئیس مجلس مشورت بشود. ولی وقتی پیشنهاد ریاست بنیاد شهید به من داده شد بلافاصله قبول کردم، زیرا خدمت به شهید افضله است و بنیاد شهید افضلهتر است. این نهاد آنقدر مهم است که میتوانم هر چه را دارم بگذارم و این مسئولیت را قبول کنم. این نهاد از چشم مردم افتاده است. بنیاد شهید یک سازمان بسیار بزرگ و به لحاظ بودجه یکی از ۵ ارگان بزرگ کشور است، ولی با بی انضباطی مواجه شده است.
قاضیزاده هاشمی با یادآوری اینکه حوزه های مختلف بنیاد شهید نیاز به انضباط بخشی دارد، گفت: در گفتههای رهبری اشاره شده نمایندگان به دنبال کسب قدرت نباشند، شخص ولایتمداری مانند آقای رئیسی این موضوع را مد نظر قرار میدهد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور استعلامی برای موضوع استعفای نمایندگان با نظر رهبری داشته که پاسخ رهبری را می توانید ببینید. در پاسخ به این استعلام گفتند که دولت اگر جایی نیرو نیاز دارد بدون دغدغه می توان اقدام کرد. قانون بنیاد شهید تصریح کرده ریاست جمهور پیشنهاد ریاست این بنیاد را به رهبری ارائه می کند و پس از آن نتیجه اعلام می شود. این مسیر را عبور کرده ایم و مکاتبه انجام شده است. در این مورد خاص نگران نباشید.
وی یادآور شد: اینکه مطبوعاتی چون اعتماد و شرق پس از استعفای برخی افراد حالا ابراز نگرانی می کنند نشان می دهد این موضوع و مسئله حساس است. بنیاد شهید نیاز به پالایش مجموعه قوانین ایثارگری دارد. این جامعه ۱۲ میلیون نفری است، اما اکنون ۳ میلیون نفر و البته تنها بخشی از این عدد مورد حمایت قرار دارند. برخی فراموش شده اند، گروهی از جانبازان مانند جانبازان کم تر از ۲۵ درصد و ... باید حمایت شوند.
نماینده مشهد و کلات تصریح کرد: به اصلاح مبانی اعتباری در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیاز داریم و همچنین در قانون برنامه هفتم نیز در این باره باید اصلاحاتی صورت بگیرد. ۱۷۹ نماینده مجلس مستقیم در بنیاد شهید پرونده دارند و ۱۱۰ نفر دیگر به گونهای دیگر با این بنیاد مرتبط هستند.
قاضیزاده هاشمی گفت: مسائل پیرامون ایثار و شهادت از مهم ترین دغدغههای نمایندگان مجلس در حوزه های انتخابیه است. ما شرمنده ایم با گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی در حال صحبت کردن درباره مسائل حداقلی ایثارگران و جانبازان هستیم. در برنامه هایمان اولاً باید رویکرد خود را درباره حوزه بنیاد شهید و ایثارگران تغییر دهیم. این نهاد، خدماتی شده اما باید یک نهاد حقوقی و پشتیبان ایثارگران برای احقاق حقشان باشد. این نهاد باید از اموال و دارایی هایش صیانت کند.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: هر ایثارگری در هر جا و دادگاهی به مشکل خورد، باید از طرف بنیاد شهید با وکیل کارکشته ای از خود دفاع کند. پس از تغییر رویکرد بنیاد شهید این نهاد باید به سازمان راهبردی تبدیل شود تا جریان ایثار و شهادت را مرجعیت سازی کند. هر کس از نسل شهید و ایثارگر است، باید از سوی جامعه محترم شمرده شود.
وی یادآور شد: ۵ برنامه تحولی برای بنیاد شهید داریم. شناسنامه رسمی برای جامعه هدف باید ایجاد شود تا توانمندی و نیازمندی هایشان مشخص شود. همچنین برای هر کس باید برنامه خاصی داشته باشیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: به علاوه خانواده ایثار و شهادت باید در امور بنیاد مدیریت، مشارکت و نظارت داشته باشند. با انحصار و رانت در این نهاد برخورد میکنیم و در مسیر عدالت محوری حرکت خواهیم داشت. اگر کسی به بنیاد شهید مراجعه نکرد، نباید از خدمات محروم شود.
وی اظهار کرد: برای تربیت نوه شهدا باید برنامه داشته باشیم. همچنین پاسخگو سازی همگان در امور این نهاد را لازم می دانیم.
این نماینده در پایان از برگزار نشدن چند ساله جلسات شورای فرهنگ ایثار و شهادت انتقاد کرد.
انتهای پیام/