مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در حال حاضر 27.6 درصد واردات نزدیک به 5 میلیارد دلار افغانستان از کشورهای جهان از ایران است که این رقم قابل توجهی است اما باید افزایش یابد.

 

به گزار ش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛امیر طالبی ظهر امروز در چهارمین جلسه میز کشوری افغانستان در بیرجند به بیان فلسفه برگزاری میزهای کشوری در استان‌ها پرداخت و اظهار داشت: ما در این جلسات به دنبال یافتن راه‌هایی برای توسعه تجارت با کشور افغانستان هستیم تا دستگاه‌هایی که در این روند دخیل هستند همفکری کنند.
وی به روند واردات افغانستان از کشورهای سراسر جهان اشاره کرد و گفت: بر طبق آخرین آمارهای موجود که مربوط به سال 2010 است میزان واردات این کشور در زمان مذکور 4 میلیارد و 850 میلیون دلار بوده است.
مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه 27.6 درصد واردات افغانستان از ایران است، تصریح کرد: این رقم نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است چرا که در سال 2004 سهم ایران از بازار افغانستان تنها 10 درصد بوده است.
 
*صادرات بیش از یک میلیاردی ایران به افغانستان
طالبی به بیان میزان صادرات ایران به کشور افغانستان پرداخت و گفت: صادرات ایران به این کشور از 52 میلیارد دلار در سال 80 به یک میلیارد و 438 میلیون دلار در 9 ماه نخست سال جاری افزایش پیدا کرده است که این یک روند مطلوب است.
وی تصریح کرد: ارقام مذکور نشان دهنده موثر بودن تلاش‌های صورت گرفته برای افزایش صادرات به افغانستان است اما باید توجه داشت که هنوز فرصت‌های زیادی در این کشور وجود دارد که باید از آن استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: در روابط تجاری ایران با افغانستان آسیب‌هایی وجود دارد که اگر توجه نشود سبب بروز مشکلاتی در آینده می‌شود.
 
*ایران باید به عضویت بانک توسعه آسیایی درآید
طالبی با بیان اینکه یکی از چالش‌های موجود در روابط تجاری ایران با افغانستان عدم عضویت ایران در بانک توسعه آسیایی است، اظهار داشت: پروژه‌های عمرانی در افغانستان توسط این بانک تامین اعتبار می‌شود.
وی ادامه داد: دولت در این زمینه مصوبه‌ای داشته است که با گذشت پنج سال هنوز اجرایی نشده است.
مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران کمبود سیاست‌های تشویقی در این بخش را از دیگر چالش‌های موجود عنوان کرد و گفت: این مشوق‌ها می‌تواند به صورت غیرمستقیم به صورت پرداخت تسهیلات اعتباری بدون رعایت تشریفات یا به شکل‌های گوناگون باشد.
طالبی اظهار داشت: در جلسات گذشته توافقاتی با طرفین افغانی وجود داشته که تاکنون عملیاتی نشده است از جمله ایجاد مراکز تجاری و فعال کردن بازارچه‌های مرزی، بهره‌مندی از تسهیلات و امکانات منطقه چابهار برای ترانزیت کالا، ایجاد اتاق مشترک در کابل و تشکیل شرکت بیمه مشترک از جمله این مصوبات بوده است.
 
*باید بانک اطلاعاتی جامعی از بازار افغانستان تهیه شود
وی، نبود بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت بازار این کشور را از دیگر چالش‌های پیش رو عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی و رایزن بازرگانی ایران در افغانستان برنامه‌ای برای تهیه این بانک اطلاعاتی در دستور کار دارند./س
 

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.