به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خداوند در سوره صافات (۱۴۵-۱۴۶) گفته است: فَنَبَذْنَاهُ بِالْعَرَاءِ وَ هُوَ سَقِیمٌ (۱۴۵) وَ أَنْبَتْنَا عَلَیْهِ شَجَرَهً مِنْ یَقْطِینٍ (۱۴۶) او را در یک سرزمین خُشک و خالی از گیاه افکندیم درحالیکه بیمار بود (۱۴۵) و بوته کدویی بر او رویاندیم (۱۴۶)
یونس (ع) در دریا غرق میشود و پس از آن در معده نهنگ حبس میشود، وی با شرایط سختی مواجه شده و طبیعتا جسمش به شدت آسیب دیده است. در این آیات خداوند به بیمار شدن یونس (ع) اشاره مینماید و در کنار آن میفرماید در سرزمینی خشک و خالی از گیاه برای او بوته کدو رویاندیم.
اما چرا بین این همه گیاه، خداوند بوته کدو را برای حضرت یونس رویاند؟ آیا تنها به خاطر برگهای پهن آن گیاه بوده که یونس از سایه آن استفاده کند؟! مگر درختان دیگر سایه ندارند؟ مگر فقط برگهای بوته کدو پهن است؟! اصلاً آیا برای یونس که با آن شرایط سخت مواجه شده و به شدت جسمش آسیب دیده، سایه مهمتر است یا دارو و درمانی برای جسمش؟ البته این دو منافاتی با هم ندارند. اما قطعاً حِکمتی فراتر از استفاده از سایهی گیاه هم میتواند وجود داشته باشد. طبیعتا وقتی از خود بپرسیم یک بیمار به چه نیاز دارد اولین کلمهای که به ذهن میرسد دارو است! و در آیه میبینیم خداوند به صراحت به بیمار بودن یونس اشاره دارد. یک بیمار دارو نیاز دارد و خداوند از بین تمامی گیاهان بوتهی کدو را برای وی میرویاند.
چه رازی در این آیات نهفته است؟ با توجه به داستان یونس که در آیات و روایات بیان شده، فهمیدن بیماری و مشکلات جسمی یونس (ع) کار سختی نیست. یونس (ع) در دریا غرق میشود و پس از آن در معده نهنگ حبس میشود، طبیعتا وی با مشکلات تنفسی ناشی از کمبود اکسیژن و ضعف جسمانی به علت شرایط سخت محیط رو به رو میگردد.
حال جالب است بدانید که کدو، حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین A و ویتامین B۶ میباشد، که به ترتیب در درمان آسم و تنگی نفس، سینه پهلو و اکسیژنرسانی به مغز کاربُرد دارند. همچنین کدو سینه را نرم، اخلاط و سرفه را آسان میکند.
حتی تخم کدو نیز برای درمان خشونت سینه، اخلاط خونی، خونریزی ریه و تسکین سرفه، مفید است. خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافتهای بدن میشود.
پوست و موی بدن یونس (ع) در مجاورت اسید معدهی نهنگ، به شدت آسیب میبیند؛ همانطور که در روایتی امام باقر (ع) میفرمایند: موهای یونس (ع) همه ریخته بود و پوستش نازک شده بود (تفسیر قمی، ج۱، ص۳۲۰)
امروزه متخصصان پوست تاکید میکنند، کدو در زمینه مراقبت از پوست قدرتمند و بینظیر است. این گیاه حاوی اکسیدهای قدرتمند آنتی هیدروکسی است که سلولهای مُرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان میکند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلولهای پوستی جدید، و نرمتر و جوانتر شدن این بافت کمک میکند. از طرفی تخم کدو اسید آمینههای منحصر به فردی دارد که برای درمان ریزش مو بسیار مفید است.
نهنگ، یونس را میبلعد و ضربات فیزیکی و انقباضات عضلات دستگاه گوارش نهنگ، باعث آسیب استخوانها و مفاصل یونس (ع) میگردد. جالب است بدانید تخم کدو، یک منبع غنی از روی است که باعث افزایش تراکم مواد معدنی در استخوان و نیز استحکام آن میگردد.
همچنین تخمهای کدو، تأثیر زیادی در کاهش التهاب مفاصل دارند. در واقع اثر آن را با داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و ایندومتاسین مقایسه میکنند؛ البته با یک تفاوت مهم که این تخمها در مقایسه با ایندومتاسین هیچ نوع عوارض و مضراتی ندارند؛ یعنی باعث افزایش چربیهای بد خون نمیشوند.
مُنَزَه است خدایی که تنها با یک آیه درمان تمامی این بیماریها را بیان میکند… به راستی که اوست بهترین طبیب…
کدو سرشار از ویتامین B۶ (ویتامین خوشخلقی و مهربانی) است. این ویتامین دارای خواصی است که روی عملکرد مغز تأثیر میگذارد. در واقع بیشترین تأثیر این ویتامین روی ناقلهای عصبی یعنی همان دوپامین و سروتونین است. این دو ناقل عصبی تأثیر زیادی روی خلق و خوی فرد دارند.
از طرفی تخم کدو نیز حاوی منیزیم بوده که خستگی و تندخویی افراد را تسکین میبخشد؛ و بدین ترتیب خداوند با رویش این گیاه علاوه بر درمان جسم یونس (ع)، روح و اخلاق وی را نیز طبابت میکند؛ و نگاه کلی بیاندازیم به بخشی از خواص گسترده این گیاه در حفظ سلامت بدن از دیدگاه متخصصان امروز:
ضد التهاب طبیعی، درمان افسردگی، پیشگیری از پوکی استخوان، حفاظت از پروستات، تنظیم ضربان قلب، حفظ عملکرد طبیعی ماهیچهها و اعصاب، درمان آسم و تنگی نفس، سینه پهلو و کمک به اکسیژن رسانی به مغز، آسان کننده اخلاط و سرفه، پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه، رفع انگلها، کاهش عوارض یائسگی، خواب راحت، درمان عفونتهای مجاری ادراری، درمان یرقان (زردی)، سردرد، خستگی اعصاب، افزایش قدرت سیستم ایمنی، کاهش استرس، درمان کمخوابی، سرفههای خشک و تب، اخلاط خونی و خونریزی ریه و بیماریهای تنفسی، موثر در رِقَّت و نرمی قلب، درمان قولنج، تجدید قوای جسمی و روحی، استحکام بافتهای بدن، تسکین صفرا، درمان زخم و سوختگیها، پیسی و لکههای سفید پوست، سرماخوردگی، درمان و تسکین التهاب استخوان و روماتیسم مفصلی، کمک به رفع یبوست، افزایش تراکم مواد معدنی و استحکام استخوان و کاهش التهاب مفاصل، درمان سل، تبهای حاره، تشنگی و زخم روده، کاهش دهندهی کلسترول خون، موثر در سلامت چشمها، تسکین خستگی و تندخویی، درمان بیماریهای قلبی، آنفولانزا، سلامت عروق و اعصاب، تقویت مغز و حافظه، تنظیم قند خون، کاهش فشار خون، پیشگیری از سرطان، مانع از پیشرفت بیماری تصلب شراین، بهبود عملکرد مثانه، ضد دیابت، منبع بسیار خوب برای منیزیم، کلسیم، آهن، روی، ویتامینهای مختلف، اُمِگا ۳ و دیگر املاح، کمک به درخشانتر و نرم شدن پوست، تقویت کننده مو، ضد عفونت، سرشار از آنتی اکسیدان و…
سبحان الله…که در هر آیه از آیاتش…حکمتها نهفته است و این چنین با پیشرفت بشر در علم، حکمتها و اعجاز آیات این کتاب الهی بیش از پیش تجلی میکند.
انتهای پیام/