کیانوش حق نما مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان گفت: در استان گلستان ۴۲ کلینیک گیاه پزشکی دارای مجور فعال هستند تا به کشاورزان برای بهبود عملکرد مزارع کمک کنند.
او افزود: متاسفانه برخی از کشاورزان در مواجه شدن با آفات به جای توجه به دستورالعمل استفاده از سموم ارائه شده از سوی جهاد کشاورزی و یا کلینیک های گیاه پزشکی با مراجعه به مراکز سم فروشی اقدام به تهیه سموم ارزان قیمت میکنند و به دورنمای کار خود و عواقب آن نمیاندیشند.
حق نما ادامه داد: اختلاط نامناسب این سموم با یکدیگر موجب سوختگی گیاهان و افزایش هزینه بهره برداران میشود.
او افزود: ما در جهاد کشاورزی همواره توصیه میکنیم از سموم سازگار با محیط زیست برای دفع آفات استفاده شود، اما توجه نکردن به این موضوع علاوه بر آلودگی محیط زیستی به مزارع هم خسارت وارد میکند.
حق نما گفت: به عنوان مثال برای استفاده در مزارع شالی از محلولی استفاده میشود که عصاره گیاه تلخ بیان و طبیعی است و اثر گذاری خوبی هم دارد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: از کشاورزان میخواهیم با مواجه شدن با آفات ابتدا به کلینیکهای گیاه پزشکی مراجعه کنند و راهنماییهای لازم را دریافت و طبق همان روش اقدام به سم پاشی کنند.
انتهای پیام/ق