به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هدایتاله رحیمی، مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس در جلسه خرید توافقی خرمای بخش فورگ داراب، گفت: پایداری تولید بخش کشاورزی ارتباط مستقیم با سود کشاورز دارد.
او افزود: خدمات رسانی شبکه تعاون روستایی در روستاها علاوه بر توزیع ضروریات زندگی مثل توزیع آرد و سوخت، توزیع نهادههای کشاورزی و خرید توافقی و تضمینی محصولات را نیز شامل می شود که بر اساس سیاست حمایتی دولت توسط تعاون روستایی اجرا میشود.
رحیمی بیان کرد: در بحث خرید محصولات توافقی تا جایی که عوامل بازار اعم از تولیدکننده، تبدیل و فرآوری کننده، واسطه و صادر کننده کارکرد خودش را داشته باشد و بر اساس سوددهی و بازی برد برد کار کنند سعی ما ایناست که چرخه اقتصادی توسط بخش خصوصی بچرخد.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس با اشاره به اینکه کشاورز پایه اصلی چرخه اقتصادی بخش کشاورزی است و اگر نباشد چرخه اقتصادی متزلزل خواهد شد، افزود: تعاون روستایی نهاد واسطهی بخش کشاورزی است و ۱۰۰ درصد آماده ورود به خرید محصول توافقی است اما زمانی وارد بازار میشود که احساس کند عوامل بازار، کارکرد خودش را از دست داده و در این چرخه کشاورز در فروش محصول متضرر خواهد شد.
رحیمی ادامه داد: امسال با توجه به اینکه کمیسیون قیمتگذاری برعهده تشکلهای بخش کشاورزی، صنوف و نمایندگان کشاورزان است قیمت طوری تعیین می گردد تا کشاورز متضرر نشود.
این مقام مسئول افزود: سطح زیر کشت نخلستانهای داراب ۲ هزار و ۷۰ هکتار است که یک هزار و ۸۷۰ هکتار آن مثمر است و از پیشبینی برداشت هشت هزار تنی خرما از انواع ارقام مختلف شاهانی،خاصویی، پیارم، گنتار و زاهدی است که به جز خرمای شاهانی بقیه ارقام بازارپسندی خوبی دارد و فقط خرمای شاهانی بدلیل اینکه باید تازه مصرف شود و چنانچه تازه خوری نشود از کیفیت محصول کاسته میشود در دستور خرید توافقی قرار دارد.
او ادامه داد: پیشبینی میشود از ۸ هزار تن محصول خرما ۲ هزار تن رقم شاهانی برداشت شود و قابل ذکر است که خرمای داراب به دلیل کیفیت خوبی که دارد علاوه بر مصرف استانی در سایر استانها و همچنین در کشورهای حوزه خلیج فارس نیز بازار خوبی دارد.
رحیمی در پاسخ به کشاورزی که عنوان کرد: رقم خرمای ربی داراب از نظر کیفیت با خرمای ربی زاهدان برابری دارد اما شناخته شده نیست گفت: در تجارت نفعآوری و پیدا کردن و معرفی محصول جدید بیشترین سود را دارد ونمایشگاه بینالمللی خرما با حضور چندین کشور خارجی بین ۵ تا ۸ آبان در محل نمایشگاههای بینالمللی شیراز برگزار میشود فرصت خوبی برای معرفی این محصول است و قابل ذکر است که سازمان فارس تعاون روستایی فارس در راستای کمک به فروش محصول کشاورز، آمادگی کامل برای احداث بازارچههای محلی را نیز دارد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دارب نیز در این جلسه گفت: اقتصاد قریب به اتفاق مردم به کشاورزی متصل است و هرگونه ضرر به این بخش به تمام بخش اقتصادی آسیب میرساند.
او عنوان کرد: احداث سردخانه و مراکز بستهبندی و فرآوری خرما نیاز شهرستان است وچنانچه سرمایه گذاری تمایل به سرمایهگذاری در بخش فرآوری خرید خرما داشته باشد ما حمایت میکنیم.
نظریان رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان داراب مطرح کرد: تعاون روستایی شهرستان داراب با ۴۰ تشکل تحت پوشش ظرفیت بسیار خوبی برای کمک به توسعه شهرستان است.
او با بیان اینکه اقتصاد شهرستان داراب به لحاظ اقلیم متفاوت و تولید انواع محصولات دامی، نخیلات و محصولات سیاه درخت و سایر محصولات به کشاورزی وابسته استف گفت: شهرستان داراب با سطح زیر کشت ۱۸۰۰ هکتار نخل سالانه ۸ هزار تن خرما تولید میکند و با ۷۱۰ بهرهبردار بخش قابل توجه اقتصاد محسوب میشود.
انتهای پیام/