معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال حداقل ۸ هزار و ۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا از سطح ۴ هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،محمدصالح احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: کلزا یکی از محصولات استراتژیک است که توسعه کشت آن می‌تواند بی‌نیازی کشور از واردات دانه‌های روغنی را به دنبال داشته باشد.

احمدی افزود:وزارت جهاد کشاورزی تأکید زیادی بر توسعه کشت دانه‌های روغنی ازجمله کلزا، گلرنگ و آفتاب‌گردان دارد.

او بیان کرد: سال گذشته هزار و ۱۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت این محصول قرار گرفت که این میزان امسال به ۴ هزار هکتار رسیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بابیان اینکه سال گذشته ۲ هزار و ۱۳۱ تن دانه کلزا از مزارع برداشت شد، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود امسال حداقل ۸ هزار و ۵۰۰ تن کلزا از مزارع استان برداشت شود.

احمدی تأکید کرد: تمهیداتی انجام‌شده تا امسال نیز همچون سالیان گذشته و در قالب کشت قراردادی کلزای تولیدشده در مزارع استان را باقیمت مناسب از کشاورزان کردستانی خریداری کنیم.

او با اشاره به اینکه ۲۰ تن بذرمورد نیاز برای مزارع کلزای استان از نوع ارقام فرانسوی و آلمانی تهیه و تحویل شهرستان‌ها استان داده‌شده، افزود: کود‌های شیمایی و سموم موردنیاز برای مبارزه با علف‌های هرز نیز تهیه‌شده و کشاورزان می‌توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی نسبت خرید کود و سم موردنیاز اقدام کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال قرار است هر کیلوگرم کلزا باقیمت ۱۵ هزار تومان از کشاورزان استان خریداری شود که این میزان در بهار امسال ۱۱ هزار تومان بوده است.

احمدی اظهار داشت: قطب تولید این محصول بیشتر در شهرستان‌های قروه، دهگلان، سقز، کامیاران و مریوان است.

او بابیان اینکه تاریخ کشت کلزا در مناطق سردسیر قروه، دهگلان و سقز ابتدای شهریورماه است افزود: در مناطق معتدل همچون بانه، کامیاران و مریوان کشاورزان از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر می‌توانند اقدام به کشت کلزا کنند.

 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته کلزای تولیدشده در استان توسط تعاون روستایی و قسمتی هم توسط کارخانه ماهی دشت کرمانشاه خریداری شد، بیان کرد: شهرستان سقز با ۸۹۷ تن، دهگلان با ۶۷۳ تن، قروه با ۳۱۹ تن و کامیاران با ۱۹۲ تن بیشترین تولید این محصول را در استان به خود اختصاص دادند.

احمدی با اشاره به اینکه کلزا محصولی مهم و تأثیرگذار در تناوب کشت است، افزود: عملکرد و کیفیت گندم کشت‌شده بعد از برداشت کلزا چندین برابر بیشتر از سایر زراعت‌ها است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان در پایان اظهار داشت: تاکنون ۳۰۷ کشاورز در استان کردستان برای کشت این محصول در مزارع خود اعلام آمادگی کرده‌اند.

انتهای پیام/ک

برچسب ها: کلزا ، جهادکشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.