به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،چند روزی به مهر ماه مانده و خبر رسیدن سبد معیشت به مرز 11 میلیون تومان یا اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم 10 میلیون و 580 هزار تومان همه جا را پر کرده است خبری که شاید بتوان گفت برای تمام مردم کشور و به ویژه جامعه بزرگ و پر تلاش کارگران دردناک است چرا که شرایط گذراندن زندگی را بیش از پیش برای آن ها سخت و طاقت فرسا می کند.
با نگاهی به حال ناخوش مردم در سطح شهر به راحتی می توان سنگینی بار مشکلات اقتصادی و گرانی ها را بر دوش آن ها مشاهده کرد. خانواده های کارگری با درآمد 4 میلیون تومانی دیگر نمی دانند چطور برای گذراندن یک ماه برنامه ریزی کنند به اجاره ای که باید به صاحب خانه بپردازند فکر کنند یا به هزینه ی خوراک، پوشاک و قسط و وام که در کنار هم مبلغ قابل توجهی هم می شود برسند و از پس آن بر بیایند.
دراین شرایط که چند سالی است برای کارگران پیش آمده و کم کم به بحران تبدیل شده است دیگر یکی از دغدغه های کارگران یعنی پس انداز برای روز مبادا از یاد رفته و به آرزویی محال تبدیل شده است و کارگران همین که بتوانند اساسی ترین نیاز های خود و خانواده هایشان را برطرف کنند راضی هستند.
شکاف بین دستمزد کارگر و خط فقر 7 میلیون تومان است
ناصر چمنی رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره افزایش دستمزد کارگران برای برگرداندن قدرت پس انداز به آن ها گفت: دستمزد کارگر حداقل باید برابر با خط فقر اعلامی مرکز پژوهشهای مجلس باشد که در حال حاضر از ۱۰ میلیون تومان هم بیش تراست اما دستمزد کارگر با همهی مزایا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و چند میلیون پایینتر از خط فقر است.
رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بیان کرد: اختلاف 6 یا 7 میلیون تومانی که دستمزد کارگر با خط فقر دارد را به هیچ عنوان نمی توان یکباره افزایش داد و باید برنامهریزی دقیقی برای این کار صورت گیرد.
چمنی با بیان این که وزیر کار در همه ی برنامه هایش به اجرای قانون تاکید دارد تصریح کرد: آقای عبدالملکی در صحبتهای خود بزرگترین دلیل مشکلات به وجود آمده در کشور را عدم اجرای قانون خواندند و تعهد دادند که قانون را اجرا کنند البته ما چندین سال است که میگوییم عدم اجرای قانون باعث همهی مشکلات است اما کسی آن را اجرا نمی کند.
او با اشاره به ماده 41 قانون کار ادامه داد: بر اساس این ماده حقوق و دستمزد کارگر باید بتواند هزینه های زندگی او و خانوادهاش را تا آخر ماه تامین کند وزیر کار باید این کارها را برای وضعیت معیشت جامعه کارگری انجام دهد با این شرایط هم چند سالی طول می کشد که کارگر هم توان هزینه کردن داشته باشد و از پس مخارج زندگی بر بیاید و هم قدرت پس انداز به کارگران برگردد.
رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اظهار کرد: در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت اقتصادی و شکاف چند میلیونی بین خط فقر و دستمزد کارگر همین که ما جامعه کارگری بتوانیم تا آخر ماه زنده بمانیم کافی است و امتیاز محسوب می شود و برگرداندن قدرت پس انداز برنامه ریزی دقیقی نیاز دارد.
چمنی بیان کرد: بر اساس آماری که بنکداران داده اند بیش از 35 درصد خرید نسبت به سال گذشته کم تر شده است یا اتحادیه بلیت فروش ها از کاهش خرید بلیت سفر خبر داده اند. 60 درصد مردم ایران توان خرید برنج ایرانی را ندارند همه ی این ها کاهش قدرت خرید جامعه کارگری که درصد زیادی از جمعیت کشور را شامل می شوند نشان می دهد. جامعه کارگری نمی تواند اقلامی که سال قبل برای زندگی و زنده ماندن استفاده می کرد و سر سفره می آورد را تهیه و مصرف کند.
او افزود: کارگران دیگر آموزش ، تفریح و پوشاک را کنار گذاشته اند و حالا به مرحله ای رسیده اند که متاسفانه دارند از خورد و خوراک خود می زند این وضعیت موجود ماست.
جلوی تورم 40 درصدی باید گرفته شود
هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قدرت پسانداز کارگران گفت: متاسفانه با توجه به وضعیت اقتصادی کشور کارگران از نرخ تورم بسیار عقبتر هستند و قدرت پسانداز ندارند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران بیان کرد: خط فقر یا خط زندگی در آخرین جلسه ما به طور حداقلی در حدود ۱۰ میلیون و 500 هزار تومان برآورد شده است.
ابوی با اشاره به افزایش نرخ تورم ادامه داد:از ابتدای سال تا به حال چیزی در حدود ۴۰ درصد تورم داشتهایم و الان واقعیت امر این است که کارگران با حقوق 4 میلیون تومانی واقعا نمیتوانند زندگی کنند.
او با بیان اینکه شکاف بین دستمزد کارگر و هزینهکرد او سالیانی است که باقی مانده تصریح کرد: خلا و شکاف زیادی که بین دستمزد و هزینهها وجود دارد باید در نقطهای کاری برای آن انجام شود تا مشکلات کارگران حل شود.
او با اشاره به افزایش قیمتها در کالاهای اساسی گفت: به طور مثال در حوزه کالاهای مصرفی خانوار مانند حبوبات، برنج ، شکر و روغن که بخشی از آن در انحصار دولت بوده و دولت در قیمتگذاری آن نقش داشته ۳۵ درصد افزایش قیمت داشتهایم و با این وضعیت نه تنها خلاها پر نشده بلکه به خانه اولمان بازگشتهایم.
دستمزد کارگران چند درصد از هزینه های آن ها را پوشش می دهد
فرامرز توفیقی رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار درباره میزان پوشش هزینههای کارگران با دستمزد کنونی گفت: اگر یک کارگر تمام مولفههای دستمزدی خود را دریافت کند از قبیل بن خوار و بار ، پایه سنوات ،حق اولاد و حق مسکن همهی اینها را بگیرد تنها 36 درصد هزینههای خانوار را پوشش میدهد.
رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای کار بیان کرد: در حال حاضر موضوع هزینههای خانوار یک معمای بسیار پیچیده شده است و نمیشود گفت کدام مولفه بر کدام مولفه برتری دارد چون الان خانوارهای کارگری فقط نفس میکشند و زندگی نمیکنند.
توفیقی درباره تغییر مدل تعیین دستمزد اظهار کرد: مدل تعیین دستمزد اصلا اجرا نشده است که بخواهد تغییری کند ماده ۴۱ قانون کار متاسفانه از اول سال ۱۳۶۹ تا الان در عالیترین سالهایی که دارند ادعا میکنند اجرا شده است اجرا نشده هر دولتی که آمده مطابق ماده ۴۱ رفتار کرده بیاید باهم بنشینیم صحبت کنیم و ببینیم که واقعا این اتفاق نیفتاده است.
هزینه های زندگی در حال حاضر چقدر است؟
علی خدایی نایب رئیس کانون شورا
نایب رئیس شورای عالی کار بیان کرد: دستمزد دریافتی کارگر با متوسط
خدایی با اشاره به اینکه این دستمزد برای کارگری که تمام مزایای قانونی را دارد تصریح کرد: این موضوع شامل کارگرانی که در مشاغل غیر رسمی کار میکنند و حداقل دستمزد را دریافت می
او با اشاره به تعریف هزینههای حداقلی زندگی ادامه داد: هزینههای حداقلی تعریف دارد و به معنای حداقلهای مسکن، حداقلهای پو
خدایی بیان کرد: متاسفانه در
با همه ی این ها باید گفت حالا که به نیمه ی دوم سال رسیده ایم بهتر است فکری برای ترمیم دستمزد کارگران کرد و این کار را به روزهای پایانی سال موکول نکرد تا حقوق آن ها بار دیگر افزایش پیدا کند و آن ها بتوانند در جدال با غول تورم پیروز میدان باشند و شکاف عمیقی که بین دستمزد کارگر و هزینه های زندگی افتاده است قدم به قدم کم تر شود.
بیشتر بخوانید
کارگرانی که تاوان آزاد بودن شغل خود را میدهند
انتهای پیام/
ما که همه این موارد رو میدونیم
راه حل چی شد راه حلی که اجرا بشه و شما تیتر بزنید بگید این مشکلات حل شده
و در اخر بگم بر باعث و بانی گرانیها لعنت
اکثریت جامعه به کارگر ظلم میکنن حتی خانواده خود کارگر بهش ظلم میکنن چرا ؟
با این گزارشهای بی تاثیر فقط داغ دل ما کارگرها را تازه میکنید...
حالا قرار داد یکماهه...نبود امنیت شغلی...درآمد پایین...تورم افسار گسیخته...نبود یه تیم موثر جهت ساخت سازکار مناسب قشر کارگری...اینها بماند...الان خیلی کارگرها ناچارا کارهای کارخانه رو رها کردند و رفتند سراغ شغلهای آزاد...صنعت به زودی ضربه محکمی میخوره و روزی میرسه که کسی حاظر نمیشه برا صنعت کار کنه.
امیدوارم هم در این دنیا و هم در آخرت سزای کاراشونو ببینن که قطعا میبینن
اینا اصلا به هم ربطی نداره اگه خوب فکر کنی خوب ...
آخه این چه قانونیه که یک زن نباید حق اولاد بگیره مگه من خرج 2 تا بچه رو نمیدم تو این دوره و زمونه با این همه خرج گرون دیگه برنج هم نمیتونیم بخریم باید با گندم و جو زندگی کنیم
چندت کنم حکایت شرح اینقدر کفایت *باقی نمی توان گفت الا به غمگساران
اقایونی که تصمیم گیرنده در این زمینه هستند ( مسوولین مملکتی ) که دستی بر قضا دارند جز سرمایه داران یا کارفرمایان این مملکت هستند چطور توقع داریم قانونی رو اجرا یا تصویب کنند که به ضرر خودشون باشد باید خیلی خوش بین باشیم که اقایون از وضع موجود کارگران اطلاع داشته باشند
بعد همین مسئولین میگن بچه دار بشید !!!!!!! با این حقوق کارگری حتی پول پوشک و شیرخشک بچه هم تامین نمیشه و درکمال پررویی میگن ایرانی غیرتمند باید چندتا بچه داشته باشه
فک کردی مسئولی که میاد میلیاردها تومن خرج تبلیغات میکنه به فکر حقوق سه چهار میلیونی من و تو باشه !!!!
اینم بگم که تو شهرستانا به کارگرا که حقوق رو سرماه نمیدن و هر ماه یه بهونه ای میارن و به خانوما هم که کلا نصف اقایون حقوق میدن . بعضی ار کارگرا میگن ما بیمه نمیخاییم ولی پولشو به خودمون بدین که بتونیم قسمتی از هزینه ها رو جبران کنیم
اکثر کارگرای شهرستان هم بهشون عیدی و پاداش و اضافه کار نمیدن . ساعت کاریشون از هفت و نیم صبح تا 6 بعدازظهر بدون اضافه کار تازه خیلی وقتها برای اینکه اخراج نشن مجبورن تا ساعتهای 9 هم کار کنن
به بازرس بیمه هم بگی چون با رئیس شرکتا اکثر دوست شدن به هر دلیلی میره به رئیس کارخونه و شرکت میگه و فردای اون روز اخراج میشی
اگر حقوق در دولت جناب آقای رئیسی اصلاح می شد بزرگترین کار ممکن را انجام داده است.
متن و گزارش بالا را که مطالعه میکردم کاملاً درست و بحق بود ولی ای کاش گوش شنوایی باشد. ( نه مثل هشت سال قبل )
وگرنه معلم زیر ۵.۵ الی ۶ نمیگیره
حکم نومعلمان 3.5 هست و دریافتیشون حدود 3. متاسفانه کسی گوش شنوایی نداره برای جوان تحصیلکرده ای که مدرک فوق و دکتری داره و داره 3.5 می گیره. مشکل اینه دولت ها در رسانه ها جنجال حقوق معلمین راه می اندازند تا مردم متوجه واقعیت ها نشوند. الان همه مثل شما هستند. هیچ کس باور نمی کنه که حقوق معلمین مخصوصا معلمان جوان این قدر فاجعه است چون رسانه ها متاسفانه با دولت ها همراهی می کنند سر این جنجال ها
کارگران هم که حقی ندارن و اصلا آدم نیستند .
فرهنگ و آموزش ما بیشتر رفته به سمت تکبر پروری...به بچه های ما دیگه قناعت و هم نوع دوستی یاد نمیدن...حرفی از محبت به هم نوع نمیشه...هر کس سنگ خودشو به سینه میزنه...
آره فرهنگیان عزیز و محترم هرچه کمتر کار میکنن بیشتر میخواهند...
در ضمن تا زمانی کهرمظلوم بخواد حقشو از مظلومتر از خودش بگیره اوضاع همینه
ظالما هم میشن تماشا میکنن و به ریش هر دوتاشون میخندن
این وضعیت و بحران مال امروز و دیروز نیست دقیقا از اوایل دهه 80 شروع شده و کماکا هم ادامه دارد .
ما کارگران اسمش را گذاشته ایم برده داری نوین و مدیران یقه سفیدنامش را حمایت از تولید کننده داخلی ( سرمایه دار داخلی ) گذاشته اند .
تولید کننده داخلی حقوق کارگر، آب ،برق، گاز، و منابع را به ریال میگیرد.
این آقایانی که در راس کارند چرا نمیخواهند بفهمند که وقتی حقوق کارگر را در کل کشور یکسان تعیین میکنید آیا توجه نمیکنید که حقوق کارمندی در تهران با 6میلیون تومان دریافتی با هزینه های پایتخت می شود 2 میلیون پس فکری اگر امکان داره واسه این موضوع کنید
من الان توی یک شهر کوچیک زندگی میکنم شاید باورتون نشه که توی شهر ما برای اجاره یک واحد آپارتمان معمولی باید 50 تومن پیش و ماهی 1/5 اجاره بدی حتی داریم واحدی که ماهی 4/5 اجاره بدون پیش داره
میوه زیر 20 تومن تو شهر ما پیدا نمیشه
لباس که نگم اینقدر گرونه که دیگه نمیشه بهش فکر کرد
والله شهرهای کوچیک که همه چیزش رو از شهرهای بزرگ میارن گرونی توش بیداد میکنه
اگر آپارتمان بخوای بخری الان اینجا متری بالای 17 تومن هست حتی 21 تومن
10 سال ساخت هم 11 تومن به بالا
تو رو خدا اینقدر نگید کارگر تهران با شهرهای دیگه فرق میکنه
والله شهرهای کوچیک دسترسی به میدون تره بار و فروشگاه های همواره تخفیف ندارند که بخشی از هزینه هاشون کاهش پیدا کنه