به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مهران سرمدیان مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: در سه سال اخیر برای ساماندهی فیزیکی و محیطی تپههای سیلک به منظور تجدید و بازسازی بعضی فضاها و نیز خرید تجهیزات مرتبط به گردشگری اقدام شده است.
وی افزود: با کمک فرمانداری و شهرداری کاشان اقدام به تملک زمینهای اطراف سیلک کردیم که این امر مهم از سال ۱۳۸۸ مغفول مانده بود و تاکنون بیش از سه هکتار فضا آزاد سازی شده و این روند ادامه خواهد داشت و در سال آینده یکی از اهداف اصلی ادامه همین آزادسازیها خواهد بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کاشان، تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف اصلی پایگاه پژوهشی سیلک، طرح بازنگری و کاوش در محوطه جهت ایجاد سایت موزه است که هماهنگیهای اولیه با پژوهشکده باستانشناسی انجام شده است.
وی گفت: خرید املاک جهت دسترسی به سیلک از مسیر خیابان امیرکبیر در سال گذشته انجام شده و بعد از چهار دهه این دسترسی امکان پذیر شد.
سرمدیان افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز بزرگترین تهدیدی است که محوطه باستانی سیلک را دچار خطر کرده که برای جلوگیری از این ساخت وسازها، نظارتهای پایگاه حفاظتی سیلک افزایش یافته که هشت حکم آزادسازی اجرا شده است.
مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: تعرض به عرصه سیلک به کمترین میزان خود در ۱۵ سال اخیر رسیده است، اما این ساخت و سازها در حریم سیلک همچنان ادامه دارد که امیدواریم با تشدید نظارتها و نیز همکاری شهرداری کاشان تهدیدات در حریم را به نیز حداقل برسانیم.
۲۴ شهریور ۱۳۱۰ محوطه باستانی سیلک در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. در گروه کاوشهای باستانی سیلک، احمد اعتماد، قاسم میمهای و احمد قهرودی، پروفسور گیرشمن را همراهی میکردند که از دولت وقت فرانسه لوح و مدال دریافت کردند.
انتهای پیام/م