او افزود: افرادی که واکسن زده اند، شانس بستری، شدت بیماری و مرگ و میر آنها فوق العاده از افرادی که واکسن نزده اند، کمتر است.
یادگاری نیا بیان کرد: برای مهار کرونا ویروس، مهم ترین قدم واکسیناسیون است، البته نباید از فرهنگ و استقبال مردم در این راستا نیز غافل شد، زیرا در کشور ما هموطنان تجربه خوبی نسبت به واکسنهای قبلی داشتند و بسیاری از افراد جامعه نسبت به مهار این ویروس اقدام کرده و تمایل خود را به انجام واکسیناسیون نشان داده اند.
این متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: همچنین روند کرونا در کشور رو به کاهش است، اگر همزمان روند واکسیناسیون افزایش پیدا کند تا ۲ ماه آینده با پیک ۶ رو به رو نخواهیم شد، همه افراد جز موارد استثناء باید واکسن بزنند.
یادگاری نیا در پاسخ به این سوال که احتمال فوت بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در افراد واکسینه شده نسبت به افرادی که واکسن دریافت نکردهاند، چقدر است؟ گفت: آمار متفاوت بوده و به نوع واکسن نیز بستگی دارد. گفته میشود برخی از واکسنها ۹۹ درصد میزان مرگ ومیر را کاهش میدهند و این نکته جالبی است و البته در برخی دیگر از واکسنها درصد اثربخشی کمتر است، اما تجربه نشان داده است که میزان فوتی در افراد واکسینه نشده بسیار بیشتر است.
او افزود: یک دوز واکسن تنها ۳۶ درصد ایمنی ایجاد میکند، اما اگر افراد به طور کامل واکسینه شوند یعنی دوز دوم را نیز دریافت کنند، میتوانند بیش از ۸۸ درصد و در برخی موارد بالای ۹۴ درصد ایمنی داشته باشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/