به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بولانی کچالو در افغانستان برای مناسبت های مختلف مثل جشن تولدها، مراسم عقد و نامزدی و حتی عیدها تهیه می شود.
مواد لازمه خمیر
۱- آرد سفید ۲ کیلوگرم
۲. نمک به قدر ضرورت
۳. خمیر مایه بسیار کم
۴. آب به قدر ضرورت
طرز تهیه
آرد، خمیر مایه و نمک را خمیـر کنید، بعد آب را اضافه می کنید وبگـذارید دم راست کند.
مواد لازمه مواد داخل بولانی
۱. پیاز ۱ عدد
۲. کچالو (سیب زمینی) نیم کیلو
۳- روغن به قدر ضرورت
۴- مرچ (فلفل) تازه اگر میل داشته باشید
طرز تهیه
پیاز یا پیازچه را با روغن سرخ کنید. کچالوها را که آب پز شده اند از تراشک (رنده) می کشیم. یا می توان با دست فشار داد تا کاملا له شوند. سپس پیاز سرخ شده را به کچالو رنده شده اضافه کرده و با مرچ سیاه (فلفل سیاه) و نمک مخلوط می کنیم.
خمیر را ذغـاله های کوچک کرده با آشگز ( وردنه ) هموار کنید، البته به اندازه ای نازک شود که کچالو (سیب زمینی) به خوبی از لای خمیـر به چشم دیده شود.
سپس کچالو را در نصف دایره خمیر هموار کرده اید تقسیم کنید وخمیـر را بروی هم قرار داده و به شکـل نیم دایره با هم دور آن را خوب محکـم کنید.
اگر در پخـتن تنـها هستید می توانید چند بـولانی را آماده و بالای آن یک دسـتـمـال پاکـیـزه را هـموار کـنیـد.
بعداً روغـن را در بین تـاوه ( ظـرف مخصوص پخـتن بـولانی و نـان روغنی که سطح هموار دارد) داغ کنید و بولانی را به احتیاط گرفته و
آهسته با دستمـال آرد های آنـرا پـاک کـنید.
در تـابه هـر دو روی آ ن را سرخ کنید و با ماست و یا ترشی نوش جان کنید.
انتهای پیام/