کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: شنبلیله فواید زیادی دارد که از جمله آن‌ها کاهش اشتها و کنترل قند خون است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجعفر دهزاد کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه شنبلیله در طب سنتی ایرانی، چینی و طب‌های جایگزین، همواره نقش پررنگی داشته است، اظهار کرد: این گیاه می‌تواند فواید بی شماری برای سلامتی داشته باشد.

او با بیان اینکه یک قاشق غذاخوری دانه شنبلیله حاوی ۳۵ کالری و چندین ماده مغذی است، ادامه داد: این گیاه حاوی مقدار مناسبی فیبر و مواد معدنی از جمله آهن و منیزیم است. در این مطلب با خواص این ماده بیشتر آشنا می‌شویم.

تاثیر گیاه شنبلیله بر تولید شیر مادر

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای رشد کودک است. با این حال، برخی از مادران ممکن است برای تولید مقادیر کافی شیر دچار مشکل شوند.

او تصریح کرد: در حالی که اغلب برای افزایش تولید شیر مادر از دارو‌های مختلفی استفاده می‌شود، تحقیقات نشان می‌دهد که شنبلیله ممکن است یک جایگزین طبیعی و ایمن برای افزایش شیر مادر باشد. بسیاری از مکمل‌های رایج بازار در این زمینه نیز بر پایه همین گیاه ساخته شده است.

تاثیر گیاه شنبلیله بر سطح تستوسترون در مردان

دهزاد اضافه کرد: مطالعات نشان داده است که شنبلیله اثرات مفیدی از جمله افزایش تستوسترون در مردان دارد. همچنین شنبلیله می‌تواند عملکرد جنسی را در مردان بهبود بخشد.

تاثیر گیاه شنبلیله بر کنترل دیابت و سطح قند خون کمک کند

او با بیان اینکه شنبلیله ممکن است به شرایط متابولیک مانند دیابت کمک کند، گفت: بر اساس مطالعات انجام گرفته به نظر می‌رسد شنبلیله با افزایش تحمل کربوهیدراتی بدن، بر هر دو نوع دیابت یک و دو تأثیر می‌گذارد.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: این نقش شنبلیله ممکن است به دلیل اثر آن بر افزایش عملکرد انسولین یا محتوای بالای فیبر آن باشد. به هر صورت به نظر می‌رسد استفاده از شنبلیله برای بیماران مبتلا به دیابت، البته با نظارت پزشک یا متخصص تغذیه مناسب باشد.

شنبلیله

سایر فواید شنبلیله برای سلامتی

او با بیان اینکه تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که شنبلیله در کنترل اشتها کمک می‌کند، تصریح کرد: تاکنون، ۳ مطالعه ارتباط بین مصرف شنبلیله و کاهش مصرف چربی و اشتها را نشان داده است.

دهزاد تصریح کرد: برخی شواهد نشان می‌دهد که شنبلیله می‌تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد.

او ادامه داد: شنبلیله می‌تواند علائم سوزش سر دل (رفلاکس معده) را کاهش می‌دهد. در واقع، اثرات آن با دارو‌های ضد اسید مشابهت دارد.

میزان مصرف شنبلیله

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: با توجه به اینکه مکمل‌های مختلفی بر پایه این گیاه ساخته شده و همچنین مصرف بی رویه خود فراورده‌های گیاهی ممکن است برای کبد آسیب زننده باشد، بهتر است پیش از مصرف، درباره هدف، علائم و دوز مصرفی با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنیم.

ایمنی و عوارض جانبی گیاه شنبلیله

او بیان کرد: مصرف شنبلیله برای افراد سالم به طور نسبی بی خطر است. با این حال، فرم مکمل آن، مانند اکثر مکمل ها، ممکن است عوارض جانبی مانند اسهال و سوء هاضمه را به صورت موقتی نشان دهد. همچنین ممکن است اشتها را کاهش دهد که در مورد افراد کم وزن و لاغر مناسب نیست.

دهزاد گفت: با توجه به تأثیر احتمالی شنبلیله بر قند خون، در صورت مصرف دارو‌های کنترل دیابت یا مکمل‌های دیگر که سطح قند خون را کاهش می‌دهند، باید با احتیاط و پس از مشورت با پزشک مصرف شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار