به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کیوان کاشفی رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه مسائل بانکی یکی از مهمترین عوامل موثر بر نامناسب بودن فضای کسب و کار است، گفت : یکی از پرتکرارترین مشکلاتی که فعالان اقتصادی در جلسات ستاد تسهیل، اقتصاد مقاومتی و ... مطرح میکنند در همه بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات مربوط به مسائل بانکی است.
او گفت : در این بین چند مورد اصلی وجود دارد که اگر آنها را مرتفع کنیم هم بهبود فضای کسب و کار را شاهدیم و هم مشکلات بانکی فراوانی کمتری در جلسات اقتصادی خواهد داشت.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران نبود رویه خاص در زمینه پرداخت تسهیلات در بانکهای مختلف را از مهمترین مشکلات بانکی فعالان بخش خصوصی دانست و افزود: اگرچه برای ارائه تسهیلات، یک متقاضی باید بیش از ۴۰ چک لیست را طی کند، اما بین همین موارد در بانکهای مختلف و حتی برای متقاضیان تفاوت وجود دارد.
کاشفی افزود: این تضاد در آیین نامههای پرداخت تسهیلات، باعث شده کار برای بخش خصوصی در اقتصاد بانک محور کشور و استان دشوار می شود.
کاشفی ادامه داد: مشکلات ارزشگذاری وثایق بانکی از سوی کارشناسان بانکها بود و یادآور شد: لازم است تنها درصورتیکه متقاضی درخواست دارد، ارزشگذاری از سوی کانون کارشناسان دادگستری صورت گیرد.
کاشفی ادامه داد: به علاوه برخی از کسانیکه تسهیلات بانکی گرفته و بعد از مدتی تقاضای ارزیابی مجدد وثایق و آزادسازی مازاد آن را دارند، با مشکل جدی مواجه میشوند.
او افزود: معضل دیگر این است که بانکها محل اجرای طرح را به عنوان وثیقه نمیپذیرند که این امر مختص به کرمانشاه نیست و اگر در داخل استان قابل حل نباشد تلاش میکنیم با پیگیری از شورای گفتوگوی ملی برای حل آن مصوبه ملی بگیریم.
رئیس اتاق کرمانشاه مشکل بانکی دیگری که فعالین اقتصادی با آن مواجهند را کوتاه بودن دوره بازپرداخت تسهیلات سرمایه در گردش دانست که گاهی شش ماه یکبار یا حتی ماهیانه باید تسویه شود و گفت: تقاضا داریم دوره بازپرداخت حداقل یکساله باشد، ضمن اینکه دو تا سه ساله شدن آن را نیز از طریق شورای گفتوگوی ملی پیگیری خواهیم کرد.
رئیس اتاق کرمانشاه از عملکرد چهار ساله شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه یاد کرد و ادامه داد: در این مدت ۴۹ جلسه با ۳۰۸ مصوبه داشتیم که ۴۲ مصوبه آن ملی بوده است.
کاشفی گفت: رتبه میانگین شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه در این چهار سال ۸.۵ در کشور بوده است .
انتهای پیام/د