به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود آنکه از ساعتی پیش سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که فروش بلیتهای اربعین آغاز شده است، اما تاکنون هیچ ایرلاینی فروش بلیت خود را آغاز نکرده و البته برخی از ایرلاینها هم در این زمینه تخلفات گستردهای را انجام میدهند به گونهای که بلیت را چندین برابر نرخ مصوب اعلام شده به مسافران عرضه میکنند.
بیشتر بخوانید
فروش اینترنتی بلیت پروازهای اربعین آغاز شد
طبق پیگیریهای صورت گرفته از چندین آژانس مسافرتی و همچنین تعدادی از زائران اربعین مشخص شد که تاکنون هیچ ایرلاین داخلی بلیتی با نرخ مصوب ندارند واگر بلیتی هم عرضه شود ۲ برابر نرخ اعلام شده آن هم تنها برای یک مسیر است.
این درحالی است که پیش از این سازمان هواپیمایی کشوری با قاطعیت اعلام کرده بود که ایرلاینها باید بلیت را با نرخ مصوب به مسافران عرضه کنند و به هیچ عنوان اقدام به گران فروشی بلیت نکنند، اما در حال حاضر شاهد آن هستیم که نه تنها ایرلاین ها، بلیت را به مسافران با وجود آغاز پروازهای اربعین نمیکنند بلکه به دلیل آنکه بسیاری از زائران اقدامات لازم برای پروازها را انجام داده اند؛ بنابراین باید اقدام به خریداری بلیت کنند که همین امر باعث سوءاستفاده ایرلاینهای داخلی شده است.
براساس این گزارش امروز سازمان هواپیمایی کشوری در اطلاعیهای اعلام کرد که سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: با توجه به اعلام سازمان حج و زیارت مبنی بر آغاز تحویل ویزا به زائران عتبات عالیات، مسافران میتوانند با مراجعه به سایت شرکتهای هواپیمایی داخلی و دفتر خدمات مسافرت هوایی معتبر نسبت به تهیه بلیت پروازهای اربعین حسینی با قیمت مصوب اقدام کنند.
همچنین بنا به اعلام قبلی و دستور سازمان حج و زیارت، ثبت نام در سامانه سماح، داشتن تست PCR منفی با اعتبار حداقل ۷۲ ساعت، کارت واکسن دو دوز و داشتن ویزای معتبر از الزامات صدور بلیت توسط شرکتهای هواپیمایی برای سفر اربعین به شمار میرود.
همچنین پیش از این ذیبخش سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده بود که جلسه ستاد اربعین در سازمان هواپیمایی کشوری بابت تعیین نرخ نهایی قیمت بلیت عراق با حضور مدیران عامل شرکتهای هواپیمایی، انجمن شرکتهای هواپیمایی، مدیران شرکت فرودگاهها، نماینده سازمان حج و زیارت و دیگر دستاندرکاران این صنعت برگزار شد، گفت: مصوب شد افرادی که در سامانه سماح ثبت کردهاند و از داشتن ویزا، اطمینان قطعی دارند، میتوانند نسبت به خرید بلیت پروازهای اربعین اقدام کنند.
او ادامه داد: در صورتی که مسافران، بلیت خریداری کرده، ولی نتوانند ویزا تهیه کنند، هزینه کنسلی آن بر اساس مقررات کنسلی بلیت پروازهای خارجی ابلاغی سازمان هواپیمایی کشوری خواهد بود. سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: قیمتهای نهایی پروازهای اربعین به شرح زیر است و به همه ایرلاینها ابلاغ شده و پروازهای تهران، شیراز، تبریز و اهواز به نجف: رفت و برگشت ۵ میلیون تومان، یک طرفه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و پرواز مشهد نجف: دو طرفه ۶ و یک طرفه ۴ میلیون تومان است. ذیبخش گفت: تخطی ایرلاینها از رقم مذکور، تخلف بوده و مسافران میتوانند از طریق سامانه شکایات مردمی به سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کنند؛ مسافران به هیچ عنوان بلیت را بیشتر از نرخهای مذکور خریداری نکنند.
ظرفیت پروازهای اربعین ۶۰ هزار نفر است و بازه زمانی در نظر گرفته شده، ۲۸ شهریور تا ۱۰ مهر است که به طور علنی پروازهای اربعین شروع شده، اما متاسفانه بلیت در ایران برای این زائران نایاب شده است.
به گفته رستمیان معاون اجرایی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) امسال ۶۰ هزار زائر از ۶ فرودگاه کشور برای مراسم اربعین حسینی به عراق اعزام خواهند شد.
او با اشاره به آماده سازی فرودگاهها برای میزبانی از زوار اربعین، افزود: فرودگاههای امام خمینی (ره)، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز و اهواز پذیرای زائران خواهند بود و البته فرودگاههای دیگر نیز آمادگی انجام این پروازها را در صورت اعلام نیاز از سوی سازمان هواپیمایی کشوری خواهند داشت.
رستمیان افزود: ظرفیت اعزام مسافران در هر فرودگاه براساس میزان ثبت نام زائران در سامانه سماح مشخص میشود.
او بیان کرد: به منظور جلوگیری از شیوع کرونا و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، فقط زائرانی که دو دوز واکسن تزریق و در سایت سماح ثبت نام کردهاند، امکان اعزام به مراسم اربعین حسینی را دارند.
رستمیان گفت: داشتن ویزای عراق، تست منفی کرونا "پیسیآر" ۷۲ ساعت قبل از پرواز برای زائران الزامی است.
براساس این گزارش با توجه به آنکه بسیاری از زائران چشم انتظار خرید بلیت با نرخ مصوب هستند، اما همچنان در فروش بلیت به نجف ایرلاینهای خارجی با قیمتهای نجومی پیش قدم شده و جور ایرلاینهای داخلی با نرخ مصوب را میکشند.
انتهای پیام/