رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی خرمشهر از پرداخت بیش از ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات کرونایی به بیش از یک هزار و ۲۰۰ متقاضی خرمشهری خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان، هاشم خنفری رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای اشتغال خرمشهر، گفت: مجموع کل متقاضیان تسهیلات کرونایی از سال گذشته تاکنون یک هزار و ۲۵۶ نفر بود که در ۶ ماهه امسال ۴۷۴ فقره پرونده تشکیل و ۷۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی پرداخت شد.

وی ادامه داد: در مجموع به ۶۷۱ نفر متقاضی، ۹۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال تسهیلات کرونایی پرداخت و ثبت نام تسهیلات بانکی تا آذرماه سال جاری در حوزه مشاغل آسیب پذیر تمدید شده است.

او همچنین ثبت نام ۳۸۰ نفر از متقاضیان تسهیلات کرونایی در سامانه کارا در سال ۹۹ را یادآور شد و افزود: از این تعداد ۱۸۷ نفر ۱۸ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال وام دریافت کردند.

رتبه سوم در جذب تسهیلات خود اشتغالی

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خرمشهر نیز در این نشست از کسب رتبه سوم در جذب تسهیلات اشتغال زایی در استان خوزستان خبر داد و گفت: از سوی کمیته امداد خرمشهر در سال ۹۹، ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت شده است و خرمشهر رتبه سوم جذب تسهیلات در سطح استان خوزستان را کسب کرد.

علی ناصرزاده افزود: در سال ۱۴۰۰ سهمیه خرمشهر ۱۴۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بود که تاکنون ۴۰ درصد معرفی شدگان تسهیلات پرداخت شده است.

او با بیان اینکه ۴۰ درصد معرفی شدگان مربوط به بانک ملی است و ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات به این بانک اختصاص داده شده از پرداخت نشدن این میزان تاکنون گله کرد.

مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) خرمشهر عمده مشکلات مددجویان را  در جذب تسهیلات را بحث ضمانت دانست و گفت: با توجه به اینکه مبلغ وام‌ها ۵۰۰ میلیون ریال است ۲ ضامن کارمند رسمی دولت نیاز است و اکثر ضامن ها باید حقوق بگیر آن بانک باشند و تامین ایم موارد برای مددجوایان کمیته امداد دشوار است.

او افزود:  اگر دست کم یک ضامن کارمند رسمی و یک بازاری مورد قبول قرار گیرد بخش عمده مشکل مددجویان حل می‌شود.

تسهیلات بخش کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در این نشست گفت: در سال گذشته حدود ۱۳۰ میلیارد ریال تقاضای تسهیلات در بخش دام، مکانیزاسیون و گلخانه‌ای ثبت شده که در حال پیگیری است و حدود ۶۰ درصد این تسهیلات دریافت شده است.

ناجی شهیب زاده ادامه برای بحث اشتغال از ۲ سال گذشته پایگاه اینترنتی به نام سیتا مربوط به جهاد کشاورزی طراحی شده است و قرار است متقاضیان بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات وارد این سایت شوند.

او با بیان اینکه برای امسال در بخش کشاورزی در حال حاضر تنها تسهیلات از محل تبصره ۱۸ اعلام شده است، افزود: این تسهیلات هنوز در سایت سیتا بارگذاری نشده، ولی به محض اینکه بارگذاری انجام شود متقاضیان بخش کشاورزی می‌توانند وارد این سایت شوند.

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر سود‌های بالایی بانکی را مهمترین موانع جذب تسهلات در بخش کشاورزی دانست و گفت: یکی از مشکلات تسهیلات بخش کشاورزی بالا بودن سود بانکی که بین ۱۴ تا ۱۸ درصد است و این سود غیرمتعارف بوده و متقاضیان تمایلی به اخذ این تسهیلات نیستند.

شهیب زاده نداشتن سند مالکیت زمین‌های کشاورزی از دیگر مشکلات در جذب تسهیلات برشمرد.

ظرفیت‌های جدید اشتغال فعال شوند

فرماندار خرمشهر بر لزوم ظرفیت سازی در حوزه‌های مختلف اشتغال زایی تاکید کرد و گفت: باید ظرفیت سازی برای ایجاد اشتغال در حوزه جدید از برنامه‌های مهم شهرستان باشد، زیرا اگر در کارگاه‌های تولیدی در حوزه‌های مختلف صنعت، بازرگانی، تجاری و خدمات برنامه‌ای وجود نداشته باشد، اشتغال نیز ایجاد نمی‌شود.

محمد حیدری با بیان اینکه باید تا پایان ۱۴۰۰ تکلیف خرمشهر در حوزه اشتغال روشن شود، افزود: حوزه خدمات با زیرمجموعه در ایران بیش از ۴۰ درصد حوزه اشتغال آفرینی را شامل می‌شود در این حوزه می‌توان ۱۰ تا ۱۵ مشاغل را تعریف کرد.

او جذب کارآفرین‌ها را دیگر اقدام ضروری برای رونق بخشی به اشتغال در خرمشهر دانست و گفت: سرفصل کارآفرینی در خرمشهر باید احیاء شود و تلاش شود کارآفرین‌ها در داخل و خارج از شهرستان فراخوان شوند.

حیدری افزود: کارآفرین‌ها در حوزه‌های گوناگون به ویژه حوزه فضای مجازی و دنیای الکترونیک که سودآوری آن بالا و هزینه سرمایه گذاری پایینی دارد باید به ارکان اشتغالزایی شهرستان ملحق شوند.

فرماندار خرمشهر بر کنار هم قرار گرفتن سرمایه گذار و کارآفرین به عنوان صاحب سرمایه و خالق ایده‌های خلاقانه برای رفع بیکاری تاکید کرد.
او اعطای تسهیلات را کم اثر‌ترین اقدام برای اشتغال زایی دانست و از بازار به عنوان یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده در جلسات شورای اشتغال شهرستان یاد کرد.

حیدری در ادامه به دستور استاندار خوزستان در خصوص کالا‌های ملوانی اشاره کرد و گفت: استاندار در سفر خود به شهر‌های آبادان و خرمشهر دستور دادند تمام لنج‌ها کالا‌های خود را وارد منطقه آزاد اروند کنند و طبق قانون این کالا در سراسر استان خوزستان قابل عرضه است و هیچ نهاد  و ارگانی حق تعرض به آن را ندارد و این ظرفیت بزرگی برای اشتغالزایی است.

او اضافه کرد: با توجه شرایط جدید فراهم شده در پایانه تجاری مرزی تجارت با کشور عراق و سایر کشور‌ها واردات کالا‌های ملوانی در حوزه تجاری فعالیت کنند.

 

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.