به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد،رییس کل دادگستری استان کرمان در نشست با رئیس مجمع نمایندگان استان و جمعی از نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: دادگستری استان کرمان در سنوات گذشته با دو مساله جدی در تامین نیروی انسانی مورد نیاز و توسعه فضاهای فیزیکی مورد نیاز روبرو بوده است که برنامههای متعددی برای حل این مشکلات اجرایی شده است.
او با تاکید بر این مطلب منابع انسانی در دستگاه قضایی محوریت دارد، تاکید کرد: در سال ۹۳ تقریبا ۲۶۰ قاضی در استان کرمان حضور داشتند که یک چهارم این افراد غیربومی بودند که در مواردی پس از چند سال کار در استان کرمان، تقاضای انتقال به استان خود را داشتند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان اظهارداشت: از این رو کمبود قاضی و وجود قضات غیربومی مشکلاتی را برای دستگاه قضایی استان ایجاد میکرد و در همین راستا برای حل بنیادی این مشکل، طرح بومی گزینی در استان کرمان اجرایی شد و چهار دوره کارآموزی قضایی نیز در این استان برگزار شده است و بر همین اساس تعداد قضات استان کرمان به ۳۹۹ نفر افزایش یافته است.
موحد تصریح کرد: در حال حاضر برای انتقال قضات غیربومی از استان کرمان نیز زمینه تسهیل شده و قضات بومی، جایگزین آنها میشوند و در حال حاضر استان کرمان آمادگی دارد که قضات مورد نیاز برای جنوبشرق کشور را مورد آموزش قرار داده و جذب کند.
او با تاکید بر این مطلب که دورههای کارموزی و جذب اختصاصی قضات در استان کرمان نباید متوقف شود، تاکید کرد: تاکنون حدود ۳۵ قاضی برای استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان آموزش داده شده و جذب شده اند و این افراد در حقیقت سرمایه گذاریهای قضایی برای استان کرمان هستند.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که در غالب شهرستانهای استان کرمان فضاهای اداری مناسب قضایی احداث شده و یا در دست احداث است، تاکید کرد: به منظور حل مشکلات فضای فیزیکی مناسب قضایی در شهرستانهای مختلف نیز کارهای زیادی انجام شده است و در حال حاضر در بسیاری از شهرستانها به ویژه شهرستانهای محروم اماکن قضایی مناسب و در خور شان مردم احداث شده است.
موحد گفت: ۲۵ پروژه فیزیکی در سطح استان کرمان در دست اجرا هستند و تحولی در حوزه منابع انسانی و فضای اداری نیز انجام شده است، اما به حد کفایت نیست و باید توسعه یابد.
اواظهار کرد: تعداد پروندههای ورودی به دستگاه قضایی استان کرمان از ۴۴۵ هزار پرونده در سال ۹۳ به ۷۴۰ هزار پرونده رسیده است و رشد آمار پروندهها موجب میشود به هر میزان که در زمینه تامین نیروی انسانی و فضای فیزیکی اقدام شود، جوابگوی نیازهای این حوزه نیست.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز در این نشست گفت: در راستای دغدغه مردم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه تامین مایحتاج واقلام اساسی زندگی و الزامات حاکمیت در خصوص ایجاد زیر ساخت خدمات عمومی وبرخورد با ترک فعل مدیران در مورد انجام وظایف سازمانی در خدمت رسانی به مردم، این دادستانی به عنوان مدعیالعموم با اعلام جرم و تشکیل پرونده، چهار معاون وزیر را تحت عنوان ترک فعل و جهت اخذ توضیح به دستگاه قضایی استان کرمان احضار کرده است.
دادخدا سالاری تصریح کرد: همچنین چندین پرونده در راستای رسالت قوه قضاییه مبنی بر پیشگیری، مقابله با جرم وترک فعل علیه روسای ادارات و مدیران کل اعلام جرم و تشکیل پرونده صورت گرفته و دستورات بازدارنده صادر شده است، بطوری که فقط علیه ده مدیر کل اعلام جرم صورت گرفته است.
او تاکید کرد: دادسرای کرمان در اجرای وظایف خود در زمینه دفاع از حقوق مردم و جلوگیری از تضییع حقوق عمومی با هر گونه اهمال و قصور مدیران با جدیت، قاطعیت و بدون اغماض برخورد میکند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز در این نشست بر بازدید نمایندگان مجلس از زندانهای حوزههای انتخابیه خود تاکید کرد و گفت: برای بیان و حل مشکلات زندانها با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی آماده هستیم.
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز در این نشست گفت: برای حل مشکلات زندانهای استان کرمان آماده همکاری با مجموعه زندانها هستیم.
شهباز حسن پور از رویکرد دستگاه قضایی تقدیر کرد و گفت: بارقهای از امید در بین مردم بر اساس اقدامات دستگاه قضایی در مبارزه با فساد ایجاد شده است.
او بازدیدهای میدانی قضات استان کرمان از زندانها را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: وضعیت زندانهای استان کرمان با سنوات گذشته قابل مقایسه نیست و بهبودهای چشمگیری داشته است.
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان تصریح کرد: آمادگی داریم که مسائل و مشکلات زندانهای استان کرمان را در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی به صورت ویژه پیگیری کنیم.
حسن پور با تاکید بر این مطلب که دستگاه قضایی، زینتی برای استان کرمان به شمار میرود، تاکید کرد: دستگاه قضایی استان کرمان در برخورد با ترک فعلها گوی سبقت را از سایر مدیران ربوده است که جای تقدیر دارد.
پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز از عملکرد و خدمات دستگاه قضایی استان تقدیر و تشکر کرد و گفت: در راستای اهداف قوه قضائیه، نمایندگان آمادگی لازم برای همکاری و تعامل با دستگاه قضایی را دارند
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این مطلب که قضاوت قضات بسیار سرنوشت ساز است، تاکید کرد: مساله قسط و عدل و قضاوت قضات سرنوشت ساز است و امید مردم به اقامه قسط و عدل در جامعه است.
عفت شریعتی تاکید کرد: انتظار داریم در استان کرمان قضات با روشنگری، دیانت و نگرش وسیع به نحوی قضاوت کنند که حقی از هیچکس ضایع نشود.
او بیان کرد: امید مردم به عملکرد سالم قوه قضاییه در کشور و در استان کرمان است و آمادگی داریم که درخواستهای این حوزه را با جدیت در مجلس شورای اسلامی مورد پیگیری قرار دهیم.
نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این مطلب که دستگاه قضایی؛ بزرگترین، قویترین و محکمترین پشتیبان مردم در هر عصر و زمانی به ویژه در دوران کنونی است، گفت: الحمدالله تاکنون نیز همکاری و همراهی بسیار خوبی را در این مجموعه شاهد بوده ایم.
صمدالله محمدی افزود: در مورادی نیز در احقاق حقوق مردم کوتاهیهایی انجام شده است که امروز با جدیت تحت عنوان ترک فعلها مورد توجه قرار گرفته است.
او تاکید کرد: توجه ویژه قضات به برخورد به ترک فعلها موجب حل بسیاری از مشکلات مردم شده و زمینه پیشگیری از ترک فعل سایر مدیران را نیز فراهم میکند.
انتهای پیام/ی