به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی هدایت نیا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی در خصوص افزایش قیمت کره گفت: افزایش قیمت کره متاثر از عوامل مختلفی است؛ یکی از این عوامل افزایش ۳۳ درصدی قیمت چربی از سوی وزارت جهاد کشاورزی است که از ۶۰ تومان در نیمسال دوم سال گذشته به ۸۰ تومان در سال جدید رسید؛ بنابراین کارخانهدار خامه را گران خریداری میکند.
او با اشاره به تاثیر ۷۰ درصدی قیمت شیر خام در تولید محصولات لبنی افزود: عامل موثر دیگر در افزایش قیمت کنونی کره، بالا رفتن هزینههای تولید شامل افزایش ۱۰۰ درصدی هزینههای بستهبندی، افزایش ۵۴ درصدی قیمت شیر خام و افزایش هزینههای کارگری است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی ادامه داد: مشکل بستهبندی کره نیز از دیگر عوامل افزایش قیمت این محصول است، زیرا تنها ۳ درصد از کارخانههای استان دستگاه بستهبندی این محصول را در اختیار دارند و هزینه بستهبندی کره نیز به ازای هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان است. در صورتی که مجوزهای لازم برای بستهبندی کره به صورت فله را از سازمان غذا و دارو دریافت کنیم، این مشکل حل خواهد شد و شاهد کاهش قیمت کره، افزایش مصرف مردم و کاهش دپوی کارخانجات خواهیم بود.
هدایت نیا با اشاره به افزایش قیمت جهانی کره بیان کرد: با تغییر وضعیت کره از گروه یک به گروه ۲ کالایی این محصول از قیمت مصوب نیز خارج شد و هم اکنون واردات آن با ارز آزاد صورت میگیرد. برخی کارخانجات کره خارجی را با ارز آزاد وارد کشور میکنند که مشمول هزینههای بیشتری است. همچنین قیمت جهانی کره نیز از چهار الی پنج دلار به ۶ دلار افزایش پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید
او تصریح کرد: قیمت کره نسبت به پنج ماه ابتدایی امسال ۲۰ درصد افزایش داشت و هم اکنون نیز قیمت هر قالب کره ۱۰۰ گرمی وارداتی در سطح استان ۱۴ هزار و هر قالب کره ۱۰۰ گرمی تولید داخل ۱۲ هزار تومان است که این مبلغ قیمت خام کارخانه نیست و شامل هزینههای ارزش افزوده نیز میشود.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی تاکید کرد: به دلیل کاهش مصرف کره از سوی مصرفکننده و با توجه به افزایش قیمت آن از کیلویی ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان به کیلویی ۱۰۰ الی ۱۲۰ هزار تومان در سال جاری و تغییر گروه ارزی این محصول، با جلوگیری از واردات آن روبهرو بودهایم.
حدود ۸۰۰۰ تن چربی مازاد در کارخانجات خراسان رضوی دپو شده است
هدایت نیا ضمن اشاره به افزایش دپوی چربی در کارخانجات اظهار کرد: در حال حاضر در استان حدود ۸۰۰۰ تن چربی مازاد وجود دارد که حدود چهار ماه است در کارخانجات دپو شده است؛ این در حالی است که قیمت جهانی این محصول حدود ۲۰ میلیون دلار است، اما علیرغم پیگیریهای صورت گرفته برای صادرات آن هنوز فکری به حال آن نشده است. هم اکنون احتیاجی به واردات کره نداریم و حتی میتوانیم در این زمینه صادرکننده نیز باشیم.
او افزود: همواره افزایش قیمت کره در نیمسال دوم اتفاق میافتد. امسال نیز با بازگشایی مدارس، کاهش دمای هوا و افزایش مصرف چربی در نیمسال دوم با افزایش قیمت مواجه شدهایم.
منبع؛ ایسنا
انتهای پیام//م.ج