نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: قانون کار و تامین اجتماعی باید اصلاح شوند و شیوه اجرای آن‌ها تغییر کند.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اصغر آهنی‌ها نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار درباره اصلاح روابط کار و تامین اجتماعی برای توسعه اشتغال گفت: قانون کار و قانون تامین اجتماعی زنجیره‌وار به هم مرتبط هستند. قوانینی که ما داریم اشکالات قانونی و ابهامات در آن زیاد است و این شاید یکی از علت‌های برداشت‌های مختلف از این قانون باشد که در نهایت باعث مشکلات عدیده‌ای برای فعالان اقتصادی می‌شود.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار بیان کرد: یکی از موارد کلیدی که باید انجام شود اصلاح قانون است و باید اصلاح قانون انجام شود برنامه سوم بر اصلاح قانون کار، قانون تامین اجتماعی و اصلاح قانون بیمه بیکاری تکیه کرد که آن هم باید بسیار دقیق بررسی شود ۲۰ سال از این مصوبه‌ برنامه‌ی سوم گذشت و کاری انجام نشد و تا امروز متاسفانه یک سری مصوبات در مجلس به وجود میاید، اما از نقطه‌ای که باید به عملیات برسد نمی‌رسد و هیچ کس هم پاسخ گو نیست.

آهنی‌ها ادامه داد: بحث دوم ما این است کسب‌و‌کار‌های جدیدی داریم که این کسب‌و‌کار‌های جدید مستلزم این هستند که در چارچوب این قانون‌ها باشند و متاسفانه قانون فعلی ما پاسخگوی آن‌ها نیست نباید از قانون یک چیز مقدس درست کنیم قانون باید روابط کارگر و کارفرمایی را تسهیل کند و روابط کاری کارفرما یا فعال اقتصادی را آسان کند نه که آن را پیچیده‌تر کند.

وی افزود: ما خواهان اصلاح قانون هستیم در شیوه‌های اجرای قانون هم مشکل داریم مثلا شیوه اجرایی که گاهی در تهران می‌بینید با شهرستان‌ها بسیار متفاوت است و برداشت‌های مختلفی اتفاق میفتد و ما باید نحوه اجرای قوانین را آموزش دهیم که بتوانند یکنواخت عمل کنند دوما اصلاحات درست انجام دهیم که به نوعی این بخش‌ها به شکل جزیره‌ای عمل نکنند کل جامعه کارگری و کارفرمایی ما در جهت توسعه اشتغال حرکت کنند.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با بیان این‌که ما چه در بخش اصلاح قوانین و چه شیوه اجرای قانون مشکلات زیادی داریم و متاسفانه کم‌تر به این موضوع توجه می‌شود تصریح کرد: وظیفه ما این است که روابط کار صحیح را اجرایی کنیم قانون کار نه حمایت‌کننده کارگر است و نه حمایت‌کننده کارفرما است باید روابط صحیح را بیاوریم. وقتی قانون یک طرفه شود و فقط به نفع یک بخش باشد طبیعتا مشکلاتی ایجاد می‌کند وقتی روابط صحیح اجرا شود این بحث اصلا معنی پیدا نمی‌کند و مشکلات حل می‌شود.

آهنی‌ها اظهار کرد: در بحث توسعه اشتغال عوامل مختلفی داریم که می‌تواند چالش به وجود آورد و جلوی توسعه اشتغال را بگیرد این یک بعد قضیه است، ولی توسعه اشتغال صرفا با اصلاح روابط کار و قانون تامین اجتماعی صورت نمی‌گیرد اگر ما اصلاحات نظام بانکی، نظام مالیاتی و اصلاحات نظام گمرکی را نبینیم در کشور موفق نمی‌شویم.

او افزود: وقتی کار را تعریف می‌کنیم یک زنجیره‌ی به هم پیوسته است و این طور نیست که یک بخشی را ببینیم و یک بخشی را نبینیم بلکه طبیعتا برای توسعه اشتغال باید به سمت بهبود فضای کسب و کار برویم وقتی به این سمت حرکت کنیم قطعا باید این عوامل را اصلاح و بهبود بخشیم نه فقط برای شخص کارفرما، چون کارفرما فقط میاید تولید ایجاد می‌کند و سرمایه‌اش را روی زمین میخ می کند و کارگر هم سرکار می‌رود و مشغول می‌شود.

این نماینده کارفرمایی بیان کرد: یک نگاه غلطی که از سال‌های گذشته وجود دارد آن هم به دلیل عدم اجرای ماده‌های ۲۹ و ۲۱ قانون اساسی است یعنی هزینه‌های اجتماعی که وظیفه دولت بود و باید آن را پرداخت می‌کرد و نکرد با این کار کارگر را در مقابل کارفرما قرار دادند وقتی نیاییم هزینه‌های اجتماعی را با گرفتن مالیات تامین کنیم و دولت وظیفه‌اش را انجام ندهد یک فضای دوقطبی ایجاد کرده ایم در جایی که کارگران و کارفرمایان در یک کشتی هستند وقتی بیاییم به لحاظ روانی این‌ها را دو قطبی کنیم مشکل ایجاد می‌شود.

آهنی‌ها با اشاره به این که بهبود وضعیت کارگران فقط با افزایش دستمزد صورت نمی گیرد گفت: همه‌ی زحماتی که برای افزایش دستمزد کارگران کشیده می‌شود بعد از چند ماه بخار می‌شود ما باید به سمتی برویم که هزینه‌های زندگی کاهش یابد که این می‌تواند زمینه افزایش قدرت پول ملی، افزایش معیشت و اصلاح قیمت‌گذاری‌های کاذب باشد. وقتی روی بخش‌های مختلفی که با زندگی کارگری در ارتباط است تمرکز کنیم و اشکالاتش را رفع کنیم و بتوانیم قیمت‌گذاری منطقی برای این بخش‌ها داشته باشیم موفق می‌شویم.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار درباره قوانین مربوط به کار‌های سخت و زیان‌آور تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از مشاغلی که سخت و زیان‌آور نیستند در زمره‌ی کار‌های سخت و زیان‌آور قرار گرفته اند و این موضوع هم به کارفرما هزینه وارد کرده و هم از آنجا که شخصی که باید سی سال کار کند، بیست سال کار می‌کند و به سازمان تامین اجتماعی زیان وارد کرده است.

آهنی‌ها ادامه داد: دولت بدهی سنگینی به سازمان تامین اجتماعی دارد و این بدهی الان حدود ۳۰۰هزار میلیارد تومان است و سازمان تامین اجتماعی برای اینکه چرخ خود را بچرخاند با بخشنامه‌های جدیدی که صادر کرد به کارفرمایان فشار بیش تری وارد کرد. بزرگ‌ترین مشکل کارفرمایان دارند نحوه حسابرسی سازمان تامین اجتماعی است وقتی مصوب کردند یک سال آخر حسابرسی کنید باز هم این مسیر ادامه داده شد و بازرسی تبدیل به حسابرسی شد و مشکلات بسیاری را برای کارفرمایان به وجود آورد.


بیشتر بخوانید

دستمزد کارگران چقدر از هزینه هایشان را پوشش می‌دهد؟


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.