محسن زنگنه رئیس کمیته رفع موانع تولید کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات انجام شده برای خرید زعفران از کشاورزان گفت: شورای قیمتگذاری و سیاستهای حمایتی از کشاورزان، با حضور وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته برگزار شد، زیرا تشکیل این شورا یکی از مصوبات مجلس است و بر اساس مصوبه مجلس تعیین قیمتهای تضمینی و حمایتی و همچنین بستههای حمایتی از محصولات کشاورزی باید در این شورا مصوب شود.
زنگنه در ادامه بیان کرد: این شورا روز گذشته جلسه داشت و یک بسته حمایتی برای کشاورزان برای سال زراعی جدید که از چند روز دیگر شروع میشود، مصوب کرد.
وی درباره جزئیات این بسته حمایتی توضیح داد: حداقل قیمت برای خرید توافقی زعفران که توسط اتحادیههای تعاونی روستایی و تولیدی و همچنین سایر اتحادیهها کشاورزی انجام میشود برای زعفران نگین صادراتی ۲۰ میلیون و ۵۰۰ تعیین شد که البته این قیمت، مبلغ حداقلی است و ممکن است شرکتهای تعاونی، تعاونیهای روستایی و یا بازار سرمایه در بورس کالا با قیمتهای بالاتر از ۲۰ میلیون هم زعفران را از کشاورزان خریداری کنند.
رئیس کمیته رفع موانع تولید کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید خاطر نشان کرد: قیمت انواع زعفران مثل زعفران پوشال نیز تا یک هفته آینده تعیین و اعلام میشود. کشاورزان میتوانند زعفران خود را برای فروش با این قیمت به تعاون روستایی و یا اتحادیههای تعاونی ارائه کنند.
زنگنه در ادامه بیان کرد: در گذشته فقط تعاونی روستایی با قیمت مصوب زعفران را خریداری میکرد، ولی امسال از محل تبصره ۱۴ مبلغی را برای حمایت از زعفران گذاشتیم و مقرر شد بخشی از این مبلغ را به عنوان یارانه تسهیلات در اختیار بانک کشاورزی قرار بدهیم و بانک کشاورزی به خریداران زعفران که این کف قیمت را رعایت کنند، وام با تسهیلات ۸ درصد با بازپرداخت ۱۸ ماهه بدهد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مهولات و زاوه توضیح داد: این مبالغ در بودجه ۱۴۰۰ دیده شد و هم تعاونیهای روستایی و سایر تعاونیها و صادرکنندگان زعفران میتوانند با مراجعه به بانک کشاورزی از این تسهیلات برای خرید زعفران با قیمت ۲۰ میلیون استفاده کنند. اگر بخش خصوصی از این نوع خرید حمایت نکند تعاونی روستایی موظف است این کف قیمت را برای خرید زعفران از کشاورز حتما رعایت کند.
زنگنه درباره بسته دوم این طرح گفت: در بسته دوم، پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مصوب شده تا با تسهیلات ۸ درصد در اختیار تعاونیهای روستایی به صورت تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار بگیرد. علاوه بر این مصوب شده که دولت تا پایان سال ۱۴۰۰ صندوق حمایت از زعفران را راه اندازی کند و مقرر شد که ۴۹ درصد سهام این صندوق آورده دولت باشد که از محل فروش داراییهای جهاد کشاورزی این مبلغ تامین و به صندوق پرداخت شود.
این نماینده مجلس افزود: برای هر کشاورز مبلغ ۱۰۰ هزار تومان که در مجموع حدود ۲۰ میلیارد تومان میشود، از سوی دولت به عنوان حقالسهم کشاورز در این صندوق سرمایه گذاری میشود. اگر این اتفاق بیفتد یکی از اقدامات بسیار زیر بنایی برای زعفران است که میتواند نگرانی ما را در سالهای آینده برای خرید زعفران و حمایت از صادر کنندگان و فرآوری زعفران را رفع کند.
این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه این مصوبات صورت گرفته و ابلاغ شده و مقرر شده جهاد کشاورزی ظرف یک هفته اعلام و اجرایی شود خاطر نشان کرد: امسال اولین سالی است که ما قبل از شروع فصل دولت برای قیمت زعفران تصمیم گیری و این قیمت را ابلاغ کرده و بودجه آن را هم مهیا کرده ایم. در سالهای گذشته بعد از اینکه فصل برداشت شروع میشد برای قیمت مصوب تصمیم گیری میشد و از دو سال قبل هم منابع لازم برای آن دیده نشد و کشاورزان خیلی متضرر شدند. امسال با هماهنگی بین مجلس، دولت و جهاد کشاورزی و منابعی که در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده بود هیچ نگرانی در زمینه بودجه این خرید تضمینی زعفران نداریم.
انتهای پیام/