وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: تا به امروز نزدیک به ۶۳۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزههای مختلف در کشور در حال فعالیت هستند که وظیفه صندوق نوآوری و شکوفایی در برابر این شرکتها تامین مالی است.
او افزود: یکی از اهداف صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف برای حل نیازهای کشور است. در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر شرکتهای دانش بنیان بوده ایم بنابراین باید از ظرفیتهای علمی و فناوری این شرکتها در حوزههای مختلف صنعت بیشتر بهره ببریم. برای رسیدن به چنین اهدافی، برگزاری رویدادهایی از قبیل رویداد زنجیره، حائز اهمیت خواهد بود.
وحدت بیان کرد: در رویداد زنجیره که برای اولین بار در حوزه مس برگزار شد، سعی داریم با معرفی شرکتها و حوزههایی که آمادگی بیشتری برای عرضه و تقاضا دارند و به همرسانی آنها به سرمایه گذاران به حل مشکلات و چالشهای کشور بپردازیم.
او با اشاره به اینکه ایران در حوزه ذخایر مس رتبه ۳ تا ۵ جهان را در اختیار دارد، تصریح کرد: یکی از مشکلات و معضلات اصلی ما خام فروشی منابع طبیعی موجود در کشور و مجددا واردات محصولات تولید شده با همان منابع طبیعی، است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: خام فروشی در حوزه مس سبب شده است تا ما سالانه نزدیک به ۶ میلیارد دلار فرصت ارزش افزوده در خصوص صادرات محصولات مربوط به حوزه مس را از دست دهیم، در حالیکه با استفاده از تمام ظرفیتهای این حوزه نه تنها میتوان از خروج ارز کشور جلوگیری کرد بلکه میتوان به ارزآوری خوبی دست یافت.
او در خصوص اهمیت ورود فناوری به حوزههای صنعتی افزود: یکی از مهمترین فواید وجود نوآوری، ایجاد ارزش افزروده در حوزه صنایع مختلف است بنابراین با ورود فناوریهای نوین به حوزههای مختلف از جمله صنعت به راحتی میتوان از خام فروشی فاصله گرفت و با تولید محصولات در مسیر ایجاد ارزش افزوده، ثروت و فرصتهای شغلی جدید قرار گرفت.
وحدت با اشاره به صعود ۷ پلهای ایران در حوزه شاخص نوآوری جهانی گفت: گزارش شاخص نوآوری جهانی GII ۲۰۲۱ که صعود ایران از رتبه ۶۷ در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۶۰ را نشان میدهد بیانگر این است که به خوبی میتوان به فعالان حوزه فناوری اطمینان و اعتماد داشت و به کمک این دسته از افراد در جایگاههای بسیار خوبی قرارگرفت.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/