احمدی گفت: بعد از ورود به ۱۲ هفتگی بهترین زمان برای تزریق واکسن در خانم‌های باردار است چون شکل‌گیری ارگان‌های حیاتی جنین در سه ماه اول شکل می‌گیرد.

احمدی متخصص زنان و زایمان، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد واکسن های متناسب با خانم های باردار اظهار کرد: همه واکسن‌هایی که در جهان وجود دارند مجوز اضطراری تزریق دارند و این یعنی اطلاعات ما در مورد عوارض احتمالی واکسن قطعی و صد در صد نیست. اما باید به این نکته توجه داشت که تا کنون  عارضه خاصی از تزریق واکسن گزارش نشده است.

او ادامه داد: خانم‌های باردار جزو افرادی که وارد مطالعات واکسیناسیون در کشور‌های خارجی شدند و افرادی که در کارآزمایی فاز سوم واکسیناسیون قرار گرفتند، نبودند. با توجه به این شرایط گزارشاتی در مورد عوارض احتمالی واکسیناسیون خانم‌های باردار وجود نداشت، اما از آغاز روند واکسیناسیون، انجمن‌های تخصصی و معتبر دنیا تایید کردند که واکسن‌هایی که بر پایه فناوری mRNA هستند، برای خانم‌های باردار بی خطر است .

احمدی افزود: پس از آن سایر واکسن‌ها مثل واکسن‌هایی که از ویروس‌های ضعیف شده در آن استفاده شده بود برای تزریق تایید و مشخص شد. با توجه به اینکه درصد ابتلای خانم‌های باردار نسبت به سایر افراد بیشتر نیست، اما اگر خانم بارداری مبتلا به کرونا شود، احتمال اینکه وارد مرحله شدید و حاد بیماری شود و بمیرد نسبت به افراد عادی بیشتر است، زیرا بارداری شرایطی است که وضعیت فیزیولوژیک را در بدن تغییر می‌دهد و فرد را در دسته افراد پرخطر قرار می‌دهد.

این متخصص زنان بیان کرد: مواردی هم بوده که مادر بارداری به کرونا مبتلا شده و به دلیل حاد بودن شرایط ناچار به زایمان زودرس شده یا حتی در موارد معدودی به دلیل شدت کرونا در مادر، جنین از دست رفته است؛ همه اینها متخصصان را به این نتیجه رساند که عوارض جزئی واکسیناسیون در برابر عوارض شدید ابتلا به کرونا بسیار ناچیز است و خانم‌های باردار حتما باید واکسن را دریافت کنند.

احمدی در مورد نگرانی مادران باردار برای ابتلا به کرونا پس از واکسیناسیون گفت: واکسن‌هایی که بر پایه ویروس ضعیف شده هستند، هیچ مشکلی برای مادران به وجود نمی‌آورند، زیرا با وارد کردن ویروس ضعیف شده بدن را گول می‌زنیم که آنتی‌بادی تولید کند و در نتیجه فرد در برابر ابتلا به ویروس واقعی محافظت می‌شود.

ابتدای سه ماهگی بهترین زمان تزریق واکسن مادران باردار

او گفت:  بهترین زمان برای تزریق واکسن در خانم‌های باردار بعد از ورود به ۱۲ هفتگی است زیرا شکل‌گیری ارگان‌های حیاتی جنین در ۱۲ هفته اول شکل می‌گیرد در نتیجه بعد از ۱۲ هفته و یا همان سه ماهگی، خانم‌ها مجوز تزریق واکسن را دارند.

این متخصص زنان تصریح کرد: طبق شیوه نامه‌ها تجویز واکسن برای گروه‌های پرخطر مثل مادران باردار بالای ۳۵ سال، خانم‌هایی که اضافه وزن دارند، مادرانی که دوقلو یا چندقلو باردار هستند، خانم‌هایی که با IVF باردار شدند و خانم‌هایی که بیماری زمینه‌ای مثل فشار خون مزمن و دیابت بارداری دارند در اولویت تزریق واکسن هستند و در حال حاضر نیز تمام خانم‌های باردار می‌توانند واکسن را دریافت کنند.

احمدی در مورد تزریق واکسیناسیون در زمان نزدیک به زایمان گفت: توصیه ما این است که یک هفته قبل از زایمان و ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از زایمان واکسن تزریق نشود، زیرا این نگرانی وجود دارد که عوارضی مثل تب، سردرد، ضعف و بدن درد خفیفی که پس از تزریق واکسن وجود دارد با عوارض احتمالی پس از زایمان و جراحی تداخل پیدا کند و نتوان این دو را از هم تفکیک کرد و در راستای درمان اقدام کرد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار