دار و دسته «چنگیزخان» با پخش صدای بی‌سیم، اموال طعمه‌های خود را می‌ربودند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سه عضو یک باند اخاذی و زورگیری که با جعل عنوان «پلیس» گوشی تلفن همراه و دیگر اموال شهروندان را می‌ربودند در حالی به چنگ قانون افتادند که در «کف زنی» نیز مهارت عجیبی دارند. به گزارش اختصاصی خراسان، در پی وقوع چندین فقره سرقت‌های به عنف در پوشش مامور انتظامی، بلافاصله سردار سرتیپ محمد کاظم تقوی (فرمانده انتظامی خراسان رضوی) دستورات ویژه‌ای را برای شناسایی و دستگیری عاملان سرقت‌های مذکور صادر کرد چرا که جعل عنوان پلیس در ارتکاب این جرایم، موجب خدشه‌دار شدن اعتماد مردم به جان برکفان انتظامی می‌شد. گزارش‌ها نشان می‌داد که افرادی با مراجعه به کلانتری‌های مشهد، ادعا می‌کردند چند جوان کوییک سوار که بی سیم داشتند، گوشی تلفن آن‌ها را به منظور بررسی سرقتی بودن گرفته و دیگر پس نداده اند! گزارش خراسان حاکی است: با جمع آوری این اطلاعات، فرمانده انتظامی مشهد مدیریت و نظارت بر عملیات پلیس را شخصا به عهده گرفت و از نیرو‌های کلانتری خواست تا تدابیر ویژه‌ای را برای دستگیری پلیس‌های قلابی به کار گیرند.


بیشتر بخوانید


این گونه بود که جلسات کارشناسی برای تجزیه و تحلیل محیط جغرافیایی و شگرد سارقان در کلانتری شفای مشهد برگزار شد و گروه تخصصی از افسران ورزیده دایره تجسس و گشت‌های محسوس و نامحسوس به سرپرستی سرگرد علی کشاورز (معاون پیشگیری از جرم کلانتری) به ردیابی پلیس‌های قلابی شهر پرداختند. آنان با تقویت گشت‌های هدفمند، نقاط تردد احتمالی ۳ جوان کوییک سوار را به قرق خود درآوردند تا این که ساعت ۲ بامداد سی ام شهریور، از طریق منابع و مخبران محلی در جریان حضور پلیس‌های قلابی در بولوار هدایت قرار گرفتند و بی درنگ عازم خیابان هدایت ۷ شدند. بررسی‌های غیرمحسوس نیرو‌های انتظامی نشان داد که ۳ جوان، دختر و پسری را متوقف کرده اند و در حال بررسی گوشی تلفن آن‌ها برای سرقت هستند. با مشاهده این ماجرا و با صدور فرمانی از سوی سرهنگ حسین دهقان پور (رئیس پلیس مشهد) عملیات دستگیری با رعایت موارد ایمنی آغاز شد، اما در یک لحظه کوییک سواران با دیدن نیرو‌های انتظامی، پدال گاز را فشردند و از محل گریختند. ماموران انتظامی نیز بلافاصله با دادن اخطار‌های قانونی به تعقیب پلیس‌های قلابی پرداختند.

با وجود این دزدان مذکور با سرعت وحشتناکی از کوچه پس کوچه‌ها عبور می‌کردند تا این که ناگهان پشت چراغ قرمز یکی از چهارراه‌ها متوقف شدند. در این هنگام ماموران از خودرو پیاده شدند و به طرف دزدان فراری رفتند، ولی یکی از سارقان که در صندلی عقب جا گرفته بود برای فرار از چنگ قانون، ناگهان در عقب را گشود که به سر یکی از نیرو‌های انتظامی برخورد کرد و از ناحیه سر و صورت دچار جراحت شد، ولی بی درنگ سرگرد کشاورز با استفاده از فنون دفاع شخصی، راه عبور را بر سارقان سد کرد و بدین ترتیب حلقه‌های قانون بر دستان سارقان اموال مردم گره خورد. گزارش خراسان حاکی است: دقایقی بعد و به دستور سرگرد علی امارلو (رئیس کلانتری شفا) ۳ جوان دستگیر شده به همراه خودرو کوییک سفید رنگ به کلانتری منتقل شدند و تحت بازجویی‌های تخصصی قرار گرفتند. بررسی‌های اولیه نشان داد که «چنگیز» به همراه دو تن از بستگان ۲۰ و ۳۰ ساله اش، باند سرقت تحت عنوان پلیس را تشکیل داده است که به دار و دسته «چنگیزخان» معروف شده اند.

در بازرسی از متهمان یک ثوب جلیقه مشکی رنگ، کلاه لبه‌دار مشکی که به عنوان پوشش پلیس استفاده می‌کردند به همراه قاب چوبی مشکی رنگ عینک که آنتنی را روی آن نصب کرده بودند در حالی کشف شد که متهمان با شگردی خاص گوشی تلفن همراه را درون قاب عینک جاسازی کرده بودند و هنگامی که به طعمه‌ها نزدیک می‌شدند، صدای ضبط شده بی سیم را از طریق گوشی تلفن پخش می‌کردند تا خود را پلیس واقعی جلوه دهند! این گزارش حاکی است: هرچه نیرو‌های تجسس در تاریکخانه جرایم پلیس‌های قلابی بیشتر قدم برمی داشتند مجموعه‌ای از خلافکاری‌های آنان روی میز تجسس قرار می‌گرفت.

چرا که علاوه بر کشف تعدادی گوشی سرقتی از درون خودرو‌ی کوییک، مشخص شد که آنان پلاک‌های یک دستگاه پژو آردی را نیز سرقت کرده اند و با نصب آن روی خودروی کوییک به سرقت‌های خود در شهر ادامه می‌دادند. از سوی دیگر تحقیقات نشان داد که ۳ جوان تبهکار که مدتی را در خارج از کشور حضور داشته اند مهارت عجیبی در کف زنی دارند به همین خاطر با دستور سرهنگ دهقان پور (فرمانده انتظامی مشهد) بازجویی‌ها از پلیس‌های قلابی به شیوه فنی ادامه یافت. جوان ۲۰ ساله معروف به دانیال در اعترافات خود گفت: خودرو کوییک متعلق به من است! و با «چنگیز» باجناق هستم و نسبتی هم با فرزاد دارم.

«فرزاد» لباس مامور پلیس را به تن می‌کرد و من و چنگیز هم که لباس شخصی به تن داشتیم در مکان‌های خلوت شهر، دختران و پسران جوان را متوقف می‌کردیم و با جعل عنوان پلیس و پخش صدای بی سیم، گوشی تلفن آن‌ها را می‌گرفتیم و با این بهانه که گوشی شما سرقتی است و باید بررسی شود، از طعمه‌ها می‌خواستیم برای تحویل گوشی به کلانتری بروند! و بدین ترتیب از محل می‌گریختیم! وی با اعتراف به سرقت پلاک‌های نصب شده روی خودرو کوییک نیز گفت: آن‌ها را از یک خودروی پارک شده در حاشیه خیابان به سرقت بردیم و روی خودروی خودمان نصب کردیم تا شناخته نشویم. وی درباره ماجرای ساخت بی سیم قلابی نیز توضیح داد: روی جعبه چوبی عینک یک آنتن گذاشتیم و صدای بی سیم را از گوشی تلفن درون جعبه پخش می‌کردیم! تا مال باختگان را اغفال کنیم. چنگیز سردسته ۴۲ ساله این باند که مدعی است مدتی را در پاکستان به سر برده است نیز در بازجویی‌ها گفت: در پوشش پلیس، افراد مختلف را متوقف می‌کردیم و با این شگرد که لوازم همراه آنان مشکل دارد یا سرقتی است، اموال مردم را می‌ربودیم و از آنان می‌خواستیم برای بررسی لوازم به کلانتری بیایند! وی که ۴ فقره سابقه کف زنی دارد، ادامه داد: در سرقت ها، من رانندگی می‌کردم و پسرعمویم (فرزاد) گوشی‌ها را به مالخران می‌فروخت.

فرزاد متهم ۳۰ ساله این پرونده نیز در اعترافات خود گفت: با معرفی خودمان به عنوان پلیس، جلوی افراد را می‌گرفتیم و از آنان تقاضا می‌کردیم تا مدرک شناسایی ارائه دهند و سپس به بهانه سرقتی بودن گوشی تلفن همراهشان، از آنان می‌خواستیم برای بررسی بیشتر به کلانتری محل بیایند! گزارش خراسان حاکی است: هنوز نیرو‌های انتظامی در حال انجام تحقیقات مقدماتی از باند «چنگیزخان» بودند که دو نوجوان ۱۵ ساله نیز با مراجعه به کلانتری، پلیس‌های قلابی را شناسایی کردند که چند دقیقه قبل گوشی تلفن آن‌ها را به سرقت برده بودند! بنابراین گزارش، با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، این پرونده با دستور قضایی به پلیس آگاهی خراسان رضوی ارسال شد تا تحقیقات اعضای این باند در دایره مبارزه با جرایم خشن به طور تخصصی ادامه یابد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای  پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.