استاندار اصفهان گفت: مجوز بهره برداری از ۱۳ کیلومتر انتهایی تونل بهشت آباد برای انتقال آب به اصفهان دریافت شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، عباس رضایی استاندار اصفهان امروز در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی با بیان اینکه استانداری وظیفه سیاستگذاری، هماهنگی و پیگیری را دارد، گفت: استانداری در مساله آب مسئولیت اجرایی ندارد و تنها وظیفه اجرایی استانداری‌ها برگزاری انتخابات است.

وی با بیان اینکه در دوران مسئولیتم در استانداری اصفهان اجازه ندادم هیچ پروژه‌ای از سوی دفتر فنی استانداری اجرایی شود، افزود: سیاستگذاری و پیگیری پروژه‌های عمرانی وظیفه این بخش است.

استاندار اصفهان با بیان اینکه مهم‌ترین و بزرگترین چالش استان اصفهان بحران آب است، ابراز داشت: باید توجه داشت که اقدام جدی و همراهی جدی در این زمینه انجام نشده است و چنانچه توجه بیشتری شود می‌توان این بحران را حل کرد.

آماده مناظره در خصوص پیگیری مساله آب در اصفهان هستم

وی با اشاره به اینکه در ۶ ماه گذشته بیشترین زمان خود را در زمینه آب گذاشته‌ایم، ادامه داد: در این زمینه تحدی طلبی دارم و آماده برگزاری هر گونه مناظره‌ای در این زمینه هستیم.

رضایی با بیان اینکه مصرف بهینه آب در همه بخش‌های صنعت، کشاورزی و شرب در اولویت فعالیت همه نهاد‌های استان اصفهان بوده است، افزود: اقدامات صورت گرفته در زمینه کشت گلخانه‌ای، کاهش مصرف آب در صنایع و آب شرب مثنوی هفتاد منی است که برای ارائه گزارش آن زمان زیادی نیاز است.

وی با اشاره به اینکه ورود بیشتر آب به استان از دیگر استراتژی‌های در دستور کار استانداری بوده است، ادامه داد: اصل سوم اصل احترام و تعامل با استان‌های همجوار بوده است تا با این اقدام بازی و تعامل برد بردی را داشته باشیم.

پروژه گلاب دو بهره برداری شد

استاندار اصفهان با اشاره به پیگیری پروژه گلاب دو ابراز داشت: مدعی هستم اگر به این پروژه ورود نمی‌کردیم تا ۱۵ سال آینده نیز با دست فرمان قبلی آغاز نمی‌شد؛ سامانه دوم پروژه پدافند غیرعاملی برای استان اصفهان بوده و نقش حیاتی دارد.

وی افزود: امروز در صورت بروز هر گونه حادثه‌ای در سامانه اول آبرسانی استان اصفهان حداقل تا پنج سال آینده مشکلی در زمینه آب شرب نخواهیم داشت.

رضایی با بیان اینکه حتی یک قطره آب آلوده برای آب شرب اصفهان استفاده نشده است، گفت: پروژه سامانه دوم آبرسانی به اصفهان فاز به فاز در دست بهره برداری است و اگر می‌خواستیم این پروژه را به صورت یکجا اجرا کنیم اعتبارات اجازه نمی‌داد.

بهره برداری از پروژه انتقال آب از خلیج فارس طی ۵ سال آینده

وی با بیان اینکه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان برای آبرسانی به صنایع و کاهش برداشت آب توسط این بخش از زاینده رود در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: برای اجرای این پروژه از بین ۹ گزینه مسیر ۹۱۰ کیلومتری برای انتقال اب در دستور کار قرار گرفت، عملیات اجرایی آن آغاز شده است و محل انتقال مشخص شده و منتظر آب شیرین کن هستیم.

استاندار اصفهان با بیان اینکه رایزنی با استانداری‌های در مسیر انتقال آب انجام شده است، ابراز داشت: این پروژه طی سه تا پنج سال آینده آماده بهره برداری خواهد بود.

مشکل فنی در سد کوهرنگ سه

وی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه سد و تونل کوهرنگ سه نیز گفت: این پروژه بیش از ۲۰ سال که روند اجرایی را آغاز کرده است، آبان ۹۸ به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شدم و در آن زمان سد کوهرنگ ۲۱ درصد رشد داشت و امروز این پروژه به ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است و به دلیل مشکل فنی حدود هشت ماه است که منتظر تعیین تکلیف این پروژه از سوی مشاور هستیم.

رضایی گفت: سه شرکت در حال بررسی مشکل فنی این پروژه هستند که یک شرکت فرانسوی، یک شرکت ایرانی و دانشگاه شیراز در حال بررسی این موضوع هستند.

وی با بیان اینکه برخورد لازم با مشاور اولیه پروژه سد کوهرنگ سه انجام شده است، ابراز داشت: در این زمینه نامه‌هایی را بدون تعارف برای وزیر نیرو اعلام کردم، اگر این مشکل وجود نداشت سد امروز به بهره برداری رسید.

تا دی ماه ۷۰ کیلومتر آب از تونل سوم به اصفهان منتقل می‌شود

استاندار اصفهان با بیان اینکه تونل سوم کوهرنگ نیز در دست بهره برداری کامل است، افزود: در صورت رفع مشکل سد تا دی ماه امسال ۷۰ میلیون لیتر آب به اصفهان منتقل خواهد شد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت تونل بهشت آباد گفت: این پروژه از مهم‌ترین پروژه‌های آبرسانی اصفهان است، قرار بود دو استان یزد و کرمان به کمک این پروژه بیایند؛ در تاریخ ۱۳ آبان ماه ۹۸ شورای عالی آب مصوب کرد ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب به اصفهان منتقل شود، اما نحوه انتقال آب را بر عهده وزارت نیرو گذاشت.

رضایی با بیان اینکه ورود وزارت نیرو به آب اصفهان کار سختی بود و با چالش‌های زیادی همراه بودیم، افزود: مطالعات این نهاد نشان داد که بهترین راه برای انتقال آب به اصفهان از طریق تونل است و چندین شرکت این موضوع را تائید کردند و از همان زمان مجدد مخالفت‌ها آغاز شد.

وی افزود: نه تنها شرکت زایندآب اصفهان، بلکه شرکت فرانسوی و اتریشی نیز در این زمینه تائید کردند و سازمان حفاظت محیط زیست بر روی این پروژه انتقاد داشت وبا پیگیری‌های صورت گرفته مجوز ۱۳ کیلومتر انتهایی را دریافت کردیم.

نمایندگان فعلی برای حل بحران آب در اصفهان همراهی لازم را ندارند

استاندار اصفهان افزود: یک سال طول کشید تا این پروژه را آغاز کنیم، ۴۵ کیلومتر وسطی پروژه را باید منتظر تائید مشاور هستیم.

وی در ادامه در خصوص همراهی نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در زمینه پیگیری مسائل مربوط به آب استان اصفهان ابراز داشت: در دوره گذشته همراهی خیلی بهتری بود و این دوره آنطور که باید با ما همراهی نشده است.

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۱ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
خدا جای حق نشسته این اب اگه از گلوی اصفهان رفت پایین درست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۵ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
چه خوب