مردم افغانستان علاقه و ارادت خاصی به پیامبر وذریه پاکش دارند، این عشق و ارادت به مولایشان حسین بن علی (ع) درتار وپود وجودشان ریشه دوانده است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،  ارادت به خاندان اهل بیت در زندگی مردم افغانستان  نمایان است و به اشکال مختلفی عشقشان را نشان می دهند.

یکی از این عرض ارادت‌ها درست کردن نذری است  که در مناطق مرکزی افغانستان آن هم در ماه صفر درست می شود.

نذر حلوای سرخ با قدمت‌ترین نذر ماه صفر در افغانستان  محسوب می شود که در بین مردم دارای احترام و کرامات و قداست خاصی است.

این نذر شامل عناوین متفاوتی است؛  مثل نذر عزیزان، نذر بی بی، نذر شاه قباد، اما اکثر مردم این نذر را به عنوان نذر بی بی حضرت زینب سلام الله علی‌ها می شناسند.

ایام   پختن  نذرحلوای سرخ  در اربعین حسینی ، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و رحلت پیامبر (ص) است.

حلوای سرخ

برای پختن حلوای سرخ زمان زیادی نیاز دارد و گا‌ها با کمک چندین نفر یک دیگ حلوا را می پزند چرا که برای به قوام آمدن حلوا زور و بازوی زیادی نیاز است.

مواد اصلی تشکیل دهنده حلوا از سمنک ، آرد سبوس دار و روغن است و بخاطر مقوی بودن و مزاج گرمی که دارد در زمستان‌های سخت افغانستان  این حلوا درست می شود.

این نذر بین مردم افغانستان با آداب خاصی پخته می‌شود؛ در بعضی از مناطق حلوا در دیگ چدن و در نقطه‌ای دور از شهر می پزند   تا حتی قطره‌  آبی از شستن دیگ به زمین نریزد و زیر پای عابری نرود.

آداب خاص پختن حلوای سرخ

در بعضی از مناطق هم در مجلسی چندین نفری که خودشان از این نذر حلوا دارند دعوت می کنند و همانجا می خورند و حق بیرون بردن حلوا و تقسیم کردنش را در بیرون از خانه ندارند.

محرم و صفر که می‌شود مهاجرین افغانستانی در تمام دنیا تمام داشته هایشان را برای امام حسین (ع) خرج می کنند و غرق در سوگواری می شوند، همه برای این عقیده پای کار می‌آیند و در درست کردن این نذری خوشمزه و زمان بر سهیم می شوند.

نذری مردم افغانستان

طرز تهیه حلوای سرخ :

آرد گندم وطنی، روغن نباتی بعضا با روغن زرد هم پخته می‌کنند، سمنک به مقدار ضرورت، آب به مقدار ضرورت حلوا.

پختن این حلوا زمان زیادی را در برمی گیرد. اگر بخواهند یک حلوای خوب و مطلوب پخته شود تا ۱۲ ساعت و بعضا بیشتر از آن زحمت می‌کشند.

حتی گفته می‌شود برخی آن را تا ۲۰ ساعت هم طبخ  می‌کنند، هنگام پختن آن چندین نفر لازم است که به نوبت حلوا را هم بزنند تا ته دیگ نگیرد، همچنین یک نفر مخصوص برای زنده نگهداشتن آتش زیر دیگ موظف است.

مخلوط آب و ارد و سمنک را به صورت خمیر در می‌آورند و داخل دیگ با روغن اضافه می کنند و تا لحظه‌  قوام آمدنش به هم می زنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Germany
Ahmad
۲۰:۴۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۱
این حلوا در اصل مال مردم هزاره هست
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۵:۱۳ ۰۴ مهر ۱۴۰۰
انشاءالله حاجت روا شوید و نذوراتتان قبول درگاه احدیت خداوند جل جلاله باد و دعای خیر حضرت ارباب اباعبدالله الحسین ع پشت پناهتان باد ولی این حلوا سرخ رنگ نیست قهوای رنگ است . والسلام و صلوات التماس دعا .
آخرین اخبار