به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حجت الله شهبازی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان میزان مساحت باغهای استان را در امسال ۷۹ هزار و ۱۶۲ هکتار برشمرد و گفت: از این میزان مساحت، باغات انگور با ۲۱ هزار و ۸۰۰ هکتار بیشترین سطح را به خود اختصاص داده است.
او با اشاره به پیش بینی تولید و برداشت ۴۱۵ تن انگور از باغات سطح استان افزود: شهرستان ملایر از مهمترین تولید کنندگان انگور و دارای بیشترین سطح باغات انگور استان به شمار میرود ضمن اینکه بر اساس پیش بینیها از مساحت ۱۰ هزار و ۸۲۶ هکتاری امسال باغات انگور شهرستان ملایر حدود ۲۵۵ تن محصول برداشت خواهد شد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استان همدان در سطح کشور رتبه دوم تولید انگور را دارد، گفت: در سال گذشته نیز از ۷۸ هزار و ۱۲۳ هکتار مساحت باغات سطح استان ۷۷۵ هزار و ۹۰۶ تن محصولات باغی برداشت شد که بیشترین تولید به میزان ۴۱۲ هزار و ۷۵۶ تن به مساحت ۲۱ هزار و ۷۵۰ هکتار به تولید انگور اختصاص داشت و ملایر با ۱۰ هزار و ۷۶۵ هکتار باغات انگور بیش از ۲۴۳ هزار و ۴۰۳ تن محصول برداشت کرد.
شهبازی تولید سالیانه محصولات باغی استان را به صورت میانگین ۸۰۰ هزار تن برشمرد و در ادامه با اشاره به اینکه ۲.۴ درصد باغات کشور به استان همدان اختصاص دارد، ادامه داد: علاوه بر آن سه درصد محصولات باغی در استان همدان تولید میشود که این امر نشان از مزیت بالای باغبانی در سطح استان دارد.
او همچنین با بیان اینکه استان همدان نخستین و بزرگترین تولید کننده گردو در کشور است، عنوان کرد: سال گذشته از ۱۹ هزار و ۴۵۹ هکتار سطح باغات گردو استان ۶۳ هزار و ۸۲۹ تن گردو برداشت شد که امسال نیز بر اساس پیش بینیها از ۱۹ هزار و ۶۰۱ هکتار باغات گردو ۶۴ هزار و ۳۱۴ تُن محصول برداشت خواهد شد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان شهرستان تویسرکان را قطب تولید گردوی استان برشمرد و بیان کرد: سال گذشته از پنج هزار و ۶۱۳ هکتار باغات گردوی تویسرکان ۱۹ هزار ۱۲۵ تُن محصول برداشت شده و امسال پیش بینی بر این است که از پنج هزار و ۶۲۲ هکتار باغات گردو تویسرکان ۱۹ هزار و ۱۱۵ تُن محصول برداشت شود.
شهبازی با اشاره به مقایسه سطح باغات و تولید محصولات باغی استان با ۱۵ سال پیش از سال ۸۵ تا سال ۹۹ گفت: از حدود ۱۵ سال پیش میزان محصولات باغی سطح استان از ۵۲۱ هزار تُن به ۷۷۶ تُن و میزان مساحت باغات از ۵۷ هزار و ۵۵۰ هکتار به بیش از ۷۸ هزار هکتار رسیده است.
او بیان کرد: این آمار نشان میدهد طی ۱۵ سال میزان سطح زیر کشت باغات همدان صعودی کمتر و میزان تولید محصولات باغی استان صعودی بیشتر داشته است و علت این عملکرد را میتوان استفاده از دانش روز، کلاسهای آموزش و ترویجی، استفاده از نهادههای فنی بویژه نهال مورد نیاز دانست.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد:از سطح ۷۹ هزار و ۱۶۲ هکتار باغات سطح استان در حدود ۹ هزار هکتار باغات مثمر غیر بارور بوده که هنوز نهال هستند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/ب