به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان کتاب «نمایندگان امر/نمایندگان کلام» بر تاریخ و اتفاقات پیرامونی کانون نویسندگان ایران از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۷ تمرکز میکند. همچنین از روایتهای متفاوت و تازه براساس خاطرات و یادداشتها و اسنادی که تا به امروز کامل ساواک آن را منتشرنکرده است سخن به میان میآورد.
بیشتربخوانید
روایتهایی که از افراد نامآشنایی، چون جلال آلاحمد، سیمین دانشور، غلامحسین ساعدی، رضا براهنی، محمود اعتمادزاده، علی اصغر حاج سیدجوادی، احمد شاملو، محمود دولتآبادی، اسماعیل خویی و تعداد دیگر از نویسندگان و شاعران نقل شده است. تفاوت اصلی این روایتها را میتوان در تازه بودن زاویه دید و مبنای روایتی دانست. روایتهایی براساس منابع دسته اول و کمتر دیده شده. است که در سنجهٔ خاطرات اعضای کانون نویسندگان ایران قرار گرفته است و از خلال آن جهتگیری برای تعریف تاریخ این کانون تا سال ۵۷ بوده است.
بررسی سال به سال وضعیت کانون نویسندگان ایران، از روزگاری که هنوز کانونی وجود نداشت تا آخرین روزهای سقوط رژیم پهلوی، باعث شده است کتاب علاوه بر روند اتفاقات رخ داده در درون کانون نویسندگان ایران، به سراغ وقایع اجتماعی و سیاسی دوران برود. یکی از این وقایع تاثیرگذار بر سرنوشت بسیاری از اعضای کانون نویسندگان ایران، واقعه سیاهکل است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر این تشکل تأثیر گذاشته است.
کتاب بخش موخرهای هم دارد که به یکی از بزرگترین اختلافات در کانون نویسندگان ایران میپردازد. این بخش به سال ۵۸ میپردازد در آن مسئلهٔ جدایی اعضای طرفدار حزب توده و اختلاف آنها با اعضای دیگر کانون مطرح میشود. بررسی این بخش تا آخرین ساعات نیمهشب سهشنبه ۱۱ دی ۱۳۵۸ پیگیری میشود. برای بررسی این بخش به خاطرات اشخاص حاضر و مقالات و مطالب منتشر شده در همان روزها مراجعه شده است.
چندین و چند عکس تا به حال دیده نشده هم در کتاب وجود دارد. عکسهایی که از آرشیو روزنامهٔ کیهان تهیه و منتشر شده است. چند عکس از سخنرانیهای شبهای شعر گوته، عکس از تشییع جنازهٔ جلال آلاحمد و عکسهای مطبوعاتی کمتر استفاده شده از نویسندگان و شاعران از جمله این عکسها هستند.
انتهای پیام/