به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان وبلوچستان گفت: هرچند استان سیستان و بلوچستان جزو استانهای کم بارش و در شرایط نرمال بارندگی نیست، ولی برای توسعه بخش کشاورزی میبایست بیشتربه تقویت فرصتها و ظرفیتهای خاص استان پرداخت.
حسین مدرس خیابانی خواستار توجه خاص به تولید خرما و توسعه زنجیره ارزش آن، بهرهگیری از تمام ظرفیت بازارهای سطح کشور برای فروش محصولات تولیدی استان، توسعه کشت میوههای گرمسیری خصوصا موز وانبه و کشتهای گلخانهای شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای دامپروری خصوصا پرورش شتر، دام و طیور بومی تصریح کرد بکارگیری فرصت همجواری با کشورهای همسایه در این زمینهها میتواند موجبات رونق بخش کشاورزی و توسعه پایدار در منطقه شود.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این استان فضای مناسبی برای توسعه صنایع کوچک دارد که نیاز به سرمایه گذاری آنچنانی نیست.
وی ادامه داد: ارتقا و افزایش ظرفیت انبارش و مخازن بندر تجاری چابهار از دیگر خواستههای مدرس خیابانی در این نشست بود.
استاندارسیستان و بلوچستان اظهار داشت: تمامی تلاشها مسئولان براین است که بخش کشاورزی جایگزین نفت شود.
در این نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان وبلوچستان با بیان توانمندیهای استان در شیلات، تولید گوشت قرمز، تولید محصولات گرمسیری و گلخانهای، باغی محصولات خصوصا خرما و محصولات خارج از فصل و گیاهان دارویی گفت:سیستان و بلوچستان استان برتر در سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی را داراست و مزیتهای بی نظیری دارد که با حمایت همه دست اندرکاران میتواند به استان برخورداری تبدیل شود.
محمدعلی نیکبخت گفت: نباید بگوییم سیستان و بلوچستان محروم است بلکه با برنامهریزی و حذف محدودیتها شرایط سرمایهگذاری را تسهیل، تا آهنگ توسعه استان رشد قابل ملاحظهای پیدا کند.
وی تصریح کرد: برای تحول در بخش کشاورزی استان، در بخشهای مختلف سند توسعهای تدوین و محور برنامههای کاری سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: با رفع محدودیت توسعه واحدهای مرغداری، تلاش مضاعفی برای ایجاد واحدهای جدید صنعتی پرورش مرغ گوشتی در راستای افزایش ضریب خوداتکایی استان به گوشت مرغ در سطح استان صورت گرفته و حدود ٣٠٠ متقاضی در مسیر سرمایهگذاری در این زمینه هستند.
نیکبخت توسعه کشتهای قرار دادی و فعال سازی بازارچههای مرزی را فرصت ممتاز برای ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی سیستان وبلوچستان ذکر کرد.
گفتنی است: در نشست شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان با استاندار سیستان وبلوچستان جمعی از مدیران کل ادارات وابسته سازمان جهاد کشاورزی گزارشی از فعالیتهای حوزه کاری خود را مطرح کردند.
انتهای پیام/گ