به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علی قاسمزاده شهردار اصفهان در دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه میتوان با تشکیل کارگروههای مشترک بین شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مسائل و دغدغههای فیمابین را از برنامهریزی تا عمل پیگیری کرد، گفت: دغدغه مشترکی که بین همه انقلابیون وجود دارد، کاهش سرمایه اجتماعی است؛ در آخرین رفتارهای اجتماعی مردم نشانههای نگران کنندهای به ویژه در کلانشهرها و اصفهان پیدا شده است به نحوی که مردم دیگر چندان میلی به مشارکتهای اجتماعی نداشته و انگیزهها کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این موضوع از دید اهل فن یک نشانه خطر است، تصریح کرد: انقلابیون در اینجای کار، دیدگاه و نظر مشترکی درباره کاهش سرمایه اجتماعی دارند، اما در شیوه مواجهه با این موضوع اختلاف نظر وجود دارد.
شهردار اصفهان با بیان اینکه هم اکنون دو روش برای رفع این معضل وجود دارد، ادامه داد: یک دیدگاه این است که باید با کار و تلاش شبانه روزی، تمام وقت خود را برای خدمت به مردم بگذاریم و با بِهگزینی افراد توانمند آنقدر به مردم خدمت کنیم که مردم به طور مجدد اعتماد کنند، صورت این مسئله بسیار خوب و عالی است.
قاسمزاده اضافه کرد: این در حالی است که رویکرد دوم معتقد است مشکل اصلی مردم این مسئله نیست، هر چند مردم مشکلات اقتصادی زیادی دارند، اما آن چیزی که در نهایت میتواند اعتماد مردم را بازگرداند تنها خدمت بی شائبه شبانه روزی نیست بلکه فهم، درک، تعامل و گفتگو با مردم است؛ این دیدگاه معتقد است آنقدر مسائل جامعه زیاد است که دولت و حاکمیت هر میزان هم قوی باشد به تنهایی نمیتواند همه مسائل و مشکلات اقتصادی را رفع کند مگر اینکه خود مردم به فکر حل معضلات با مشارکتی که دارند بیفتند.
وی با بیان اینکه دیدگاه دوم به شدت به برقراری ارتباط، اعتماد، گفتگو و ایجاد فضای مشترک با مردم نظر دارد، گفت: در صورتیکه رویکرد اول حاکم باشد نهایت این است که ما اقتصاد و معیشت مردم را شاید بتوانیم رفع کنیم، اما در نهایت احساس رضایت اجتماعی حاصل نمیشود و مردم احساس مشترک و یگانگی با حکومت پیدا نخواهند کرد، برای انتخابم به عنوان شهردار این دو نگاه را مطرح کردم و گفتم اگر به عنوان شهردار انتخاب شدم دیدگاه دوم را پیگیری میکنم. در این راستا تلاش شبانه روزی و جهادی انجام میشود، اما نه به این معنا که مردم را ندیده و آنها را درک نکنیم و نشنویم.
شهردار اصفهان ادامه داد: اهمیت این موضوع زمانی مضاعف میشود که دستگاه ما ارتباط خود را با بخشی از جامعه که هنرمندان و نخبگان است مشخص و بیشتر کند، زیرا نخبگان به عنوان گرم کنندههای جامعه در صورتی که فعال باشند و اعتماد کنند، جامعه نیز گرم شده و اعتماد میکنند و اگر هم مأیوس شوند جامعه نیز دچار یأس و سرخوردگی میشود.
وی تاکید کرد: در دورهای به نخبگان بیاعتنایی شد و ما آنها را از دست دادیم، اما در رویکرد جدید به این نخبگان توجه میکنیم و به شدت قائل به تعامل بین دستگاهها و با مردم در محلات هستیم؛ مشکلات مردم را با کمک خود مردم پیگیری و آبادی محله را با ظرفیت آنها انجام میدهیم.
قاسم زاده با تاکید بر اینکه در این رویکرد تعامل با دستگاههای دیگر به ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت میشود، افزود: در این مسیر میتوانیم در کنار یکدیگر اتفاقات خوبی را رقم بزنیم در واقع شهرداری و ارشاد دوره جدیدی از فعالیتهای مشترک را میتوانند با رویکردی که به آن معتقدیم، انجام دهند.
وی گفت: سیاست درست اداره ارشاد که همان کاهش تصدیگری است باید همه جا نهادینه شده و به خود مردم اعتماد شود. نباید در کارهای فرهنگی به سمت امضاهای رسمی حرکت کنیم، زیرا این کار تنها عرصه را بر مردم تنگ کردن است.
ایجاد چشمانداز و نقشه راه توسعه در حوزه فرهنگ و هنر اصفهان
حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز در این نشست ضمن تبریک انتصاب شهردار اصفهان به وی، اظهار کرد: امیدوارم از این فرصتی که خداوند متعال در اختیار شما قرار داده بتوانید به نحو مطلوب در راستای خدمت به مردم استفاده کنید.
وی با بیان اینکه مردم اصفهان لایق خدمت هستند، تصریح کرد: مدیران مردمی امید مردم بوده و انتظاراتی از آنان میرود که باید در راستای برآورده کردن این انتظارات گام بردارند.
حجت الاسلام معتمدی ادامه داد: هفت هزار شهید آرمیده در گلستان شهدا نشان از دینداری، علاقمندی مردم به نظام و رهبری و ولایت پذیری مردم اصفهان دارد که باید قدر این مردم را بدانیم و بتوانیم به آنها خدمات شایستهای ارائه دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: برخی با ابراز خرسندی از انتخاب یک شهردار فرهنگی برای شهر اصفهان به ما میگفتند حوزه فرهنگ و هنر آباد میشود که نشان دهنده امیدواری مردم به این حوزه است؛ هر چند در دورههای گذشته نیز در شهرداری و فرهنگ و ارشاد اتفاقات خوبی افتاده است.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر استان وجود دارد، اما ضعفی که پس از ۴۰ سال در حوزه فرهنگ و هنر احساس میشود این است که چشمانداز و نقشه راه توسعه در حوزه فرهنگ و هنر نداریم.
معتمدی گفت: به همین منظور یک پیشنویس ۱۰ صفحهای یا چشمانداز پنج ساله و سند توسعه را برای استان اصفهان تهیه کردیم تا نیازهای فرهنگی در حوزه زیرساختها، مؤلفهها و فعالیتها در شهر اصفهان و شهرستانهای استان مشخص شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون نقشه راه تهیه شده است، افزود: این نقشه راه که برای اولین بار در کشور تهیه شده، داشتههای امروز و نیازهای پنج سال آینده را مشخص میکند؛ این نقشه راه توسط وزیر فرهنگ به همه کشور ابلاغ میشود تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: استان اصفهان ظرفیتهای ناشناخته بکر زیادی طی ۴۰ سال گذشته دارد و برای شهر اصفهان نیز باید بتوانیم از فرصت به دست آمده مدلی را ارائه بدهیم تا برای آیندگان ماندگار بوده و آنها نیز طبق این مدل پیش بروند.
وی افزود: مشترکات میان اداره کل فرهنگ و اسلامی استان و شهرداری باعث میشود هماهنگیها، هم افزاییها و راهبردها در حوزه فرهنگ و هنر اصفهان به وجود بیاید. در این راستا لازم است چندین کار انجام شود که یکی از آنها کسب اطلاع از ظرفیتهای فرهنگی بین دو دستگاه شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
معتمدی، پیوست نگاری پروژههای عمرانی را از دیگر مسائل همکاری مشترک بین دو دستگاه ذکر کرد و ادامه داد: این پیوست نگاری میتواند پیوست رسانهای، فرهنگی و عدالت باشد که میتواند به عنوان مدلی برای کل کشور باشد.
وی حوزه فرهنگ و ارشاد را حوزه سیاست گذاری ذکر کرد و افزود: هم اکنون تصدیگری در این حوزه وجود ندارد و برنامههای ما بر مبنای سیاستگذاری، برنامهریزی، هدایت، حمایت و نظارت است. همه فعالیتهای ما به موسساتی که خودمان مجوز میدهیم، واگذار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: در حوزه حمایت، ظرفیتهای بسیار خوبی شهرداری دارد که میتوان از آنها استفاده کرد. در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی باید کارهای مشترکی با شهرداری انجام شود که میتوان از این ظرفیتها در قالب یک تفاهمنامه مرجعیت همکاری بین بخشی را تسریع، نظاممند و هدفمند کرد.
وی اضافه کرد: علاقهمندان به نظام و انقلاب به این دوره شهرداری امید بسیاری بستهاند و ما باید تمام حرفها را در قالب تفاهمنامه بیاوریم تا بتوانیم اهداف مشترک را پیگیری کنیم.
انتهای پیام