محققان موفق به توسعه سیناپس مصنوعی سریع و کم انرژی به کمک هوش مصنوعی شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال نیوز، محاسبات انجام شده توسط محققان در حوزه توسعه سیناپس مصنوعی سریع و کم انرژی برای سیستم‌های هوش مصنوعی با الهام از مغز یک داوطلب برای فناوری‌های محاسباتی نسل بعدی بسیار امیدوارکننده بوده است.

توسعه سیستم های هوش مصنوعی پیشرفته نسل بعدی می‌تواند به عنوان یک انرژی کارآمد، سبک و سازگار با مغز انسان مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

یک سیناپس مصنوعی شامل شکافی بین دو نورون است که به سیگنال‌های الکتریکی اجازه برقراری ارتباط را می‌دهد تا از این طریق از انتقال سیگنال عصبی کارآمد و فرآیند تشکیل حافظه در مغز الگوبرداری کنند.

به منظور بهبود بهره‌وری انرژی سیناپس مصنوعی، تیم تحقیقاتی لوک برای اولین بار یک فرآیند ساخت الکترود رسوبی فقط برای فلزات الکترود‌های نانو در سیناپس مصنوعی را معرفی کرده‌اند. محققان این تیم با استفاده از دستگاه‌های یادگاری ژرمانیوم-آنتیموان-تلوراید مبتنی بر نانو ستون، یک دستگاه سیناپسی مصنوعی با تغییر فاز را طراحی کرده‌اند که مصرف انرژی کم ۱.۸ پی جی در هر رویداد سیناپسی مبتنی بر جفت پالس، از جمله مزیت‌های این دستگاه است؛ همچنین این نسبت به سیناپس‌های مصنوعی سنتی حدود ۸۲ درصد کوچکتر است.

طبق آزمایش‌های انجام شده، سیناپس مصنوعی بر اساس مواد تغییر فاز می‌تواند درمان افسردگی و انعطاف پذیری وابسته به زمان را با انرژی فوق‌العاده کم را به دنبال داشته باشد، همچنین آرایه های سیناپس مصنوعی می‌تواند یک روش امیدوارکننده برای بهبود عملکرد و وظایف هوش مصنوعی باشد.

الکترودهای بخاری سنتی که بر اثر فرآیند رسوب گذاری و حکاکی ایجاد شده‌اند، می‌توانند آسیب زیادی در سطوح مشترک به همراه داشته باشند، هرچند الکترودهای بخاری ایجاد شده توسط یک فرآیند تنها برای رسوب گذاری در این مطالعه می توانند درجه کوچکتری از آسیب را در رابط ایجاد کنند اما این امکان وجود دارد که با ایجاد یک رابط قوی‌تر و بدون نقص با کاهش قابل ملاحظه مقاومت تماس و تغییرات همراه شده و در نتیجه منجر به کاهش جریان کار شوند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.