به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،مهدی میرقراچولو مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با توجه به اینکه قیمت ماهی قزا آلا در خراسان شمالی از ۳۵ هزار تومان به ۶۷ هزار تومان رسیده است گفت: میزان خرید ماهی در استان بسیار کاهش یافته است.
میرقراچولو دلیل افزایش قیمت ماهی را بالا رفتن قیمت مکملها و نهادههای مورد نیاز صنعت ماهی دانست.
بیشتر بخوانید
او گفت: نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی میتوانند در راستای توانمند سازی مدد جویان و اشتغال آنها، کمکهای خود را به سمت تولید ماهی سوق دهند و میتوانند تسهیلات با نرخ کم در اختیار متقاضیان اجرای طرحها قرار دهند و در قبال آن نیز کارآفرینان نیروی کارشان را از بین مدد جویان انتخاب کنند.
میرقراچولو بر استفاده از ظرفیت استخرهای پرورش ماهی در استان تاکید کرد و افزود: تنها با اقداماتی میتوان فضای استخرهای ذخیره آب کشاورزی را به استخری برای پرورش تولید ماهی نیز استفاده کرد که بسیار صرفه اقتصادی نیز دارد.
او گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن ماهی پارسال در مزارع آبزی پروری خراسان شمالی تولید شد که پیش بینی میشود این میزان امسال به بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ تن برسد.
میرقراچولو با بیان اینکه ماهی قرمز قزل آلای خال قرمز در زیستگاههای این استان بومی است افزود: این ماهی باید پس از مطالعه اصلاح نژاد شود و تخم و یا لارو آن در اختیار پرورش دهندگان قرار گیرد، به دلیل اینکه زیستگاه این ماهی منابع آبی استان است.
میرقراچولو با بیان اینکه منطقه روستای دشت در گرمه بهترین فضا برای پرورش ماهیان گرمابی و سردابی است گفت: این منطقه باید به قطب مزارع پرورش ماهی تبدیل شود، اما متاسفانه از منابع آبی درست بهره برداری نمیشود این در حالی است که در بیشتر استانهای همجوار به این موضوع بیشتر پرداخته اند.
او از بهره برداران بخش کشاورزی که دارای منابع آبی مناسبی است از جمله روستاهای مهنان، بازخانه، حمزانلو خواست تا به پرورش ماهی بپردازند.
او خواستار استفاده از استخرهای پیش ساخته پرورش ماهی در بیشتر روستاهای این استان شد و افزود: حتی میتوان در قالب طرحهای مشاغل خانگی ماهی پرورش داد که نسبت به سایر شغلهای درآمد مناسب تری نیز دارد.
میرقراچولو شمار مزارع پرورش ماهی گرمابی خراسان شمالی را ۹۰ و مزارع سردابی را ۹۷ فقره اعلام کرد که هم اکنون ۲۰۰ تولید کننده در حوزه آبزیان و شیلات این استان فعالیت دارند.
گفته شده در حال حاضر روزانه در شهر بجنورد ۵۰۰ کیلوگرم و در استان ۸۰۰ کیلوگرم گوشت ماهی توزیع میشود.
گفتنی است در گذشته در شهر بجنورد میزان توزیع گوشت ماهی در شهر بجنورد یک میلیون و ۵۰۰ کیلوگرم بوده است.
سرانه مصرف ماهی در خراسان شمالی با احتساب مصرف تن ماهی ۷ کیلوگرم است، اما این میزان در کشور ۹ ونیم کیلو گرم است.
انتهای پیام/ ر