حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار مرغ نسبت به روزهای گذشته تغییری نداشته است، اظهار کرد: علی رغم آنکه مرغداران هر کیلو مرغ زنده را با نرخ ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان و در برخی استان ها بنابر توافقات صورت گرفته یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان بالاتر عرضه می کنند، از این رو مرغ گرم با نرخ بالاتر از ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان نباید در خرده فروشی ها عرضه شود.
وی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۸ هزار تومان اعلام کرد و افزود: سیاست گذاری وزارت جهاد کشاورزی از لحاظ روانی بر بازار اثر گذاشت و قیمت را کاهش داد، اما در مجموع برای تعدیل قیمت باید عرضه از طریق سامانه بازارگاه صورت گیرد یا فرآیندی تعریف شود که وزارت جهاد از طریق حواله جوجه را عرضه کند.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه نرخ کنونی مرغ زنده سنخیتی با مرغ گرم در بازار ندارد، بیان کرد: با توجه به آنکه مرغ گرم متناسب با نرخ مرغ زنده بدست مصرف کننده نمی رسد، بنابراین از کشتارگاه تا بازار مصرف باید نظارت دقیقی صورت گیرد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: گرچه مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ هستند، اما این موضوع ارتباطی به عرضه مرغ با نرخ های ۳۵ و ۴۰ هزار تومانی در بازار ندارد که این امر نشان می دهد با اعمال نظارت باید از سودجویی واسطه و دلال جلوگیری کرد.
وی درباره تاثیر افزایش عرضه مرغ گرم میادین بر بازار بیان کرد: با افزایش عرضه مرغ در میادین و اعمال نظارت، قیمت مرغ منطقی می شود.
این مقاممسئول با تاکید بر ایجاد زیرساخت های لازم قبل از حذف ارز ترجیحی نهاده های دامی در بازار گفت: گرچه موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستم، اما قبل از حذف ارز، برخی سیاست گذاری ها باید لحاظ شود تا بازار تولید و مصرف دچار خسران نشود.
اسداله نژاد ادامه داد: با حذف ارز ترجیحی، هزینه های مرغدار افزایش می یابد که با این وجود ادامه تولید نیازمند تزریق نقدینگی است، در غیر اینصورت بسیاری از مرغداران از چرخه تولید خارج می شوند.
به گفته وی، با حذف ارز ترجیحی، قیمت محصول نهایی بشدت افزایش می یابد که این امر در میزان مصرف و قدرت خرید مردم اثر می گذارد، بنابراین سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده دامی تصمیمی نیست که یک شبه اتخاذ شود و لازم است که آثار مثبت و منفی آن دیده شود و سپس تصمیم این موضوع اتخاذ شود.
اسداله نژاد در پایان تصریح کرد: بنابر آمار جوجه ریزی، روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور عرضه می شود که با توجه به ازدیاد تقاضا تا حدودی کمبود در بازار وجود دارد که وزارت جهاد کشاورزی با سیاست واردات تخم مرغ نطفه دار بدنبال افزایش تولید است.
انتهای پیام/